[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jarzma, zaciski hamulcowe, piasta - problemy,naprawa,części.
marmach - 21-02-2010, 09:12
Uwex napisał/a: | i za kilka lat będziesz jeździł dalej |
Pod warunkiem, że auta nie zeżre rdza. Ostatnio przyglądałem się progom/podwoziu. Wszędzie ślady kamieni i wszystkiego tego, co wyrzucają koła. Jeśli zabezpieczenie antykorozyjne jest tak doskonałe, jak powłoka lakiernicza to brawo, brawo.
olsztyniak - 21-02-2010, 09:50
Hm, ale chyba na korozje jest gwarancja? Słyszałem, że ogólnie ta 12 letnia, która obejmuje lakier jest kiepska(chodzi o to, że praktycznie nic nam z niej, bo rysy itp to nasza wina), ale chyba rdze będzie obejmować? Chociaż mało to pocieszające, po to nie kupuje się opla, by rdzy nie widzieć..
racer1972 - 21-02-2010, 16:34
no żebyście się nie zdziwili bo gwarancja jest na perforację a to oznacza,że najpierw musi być dziura... przerabiałem to w fiacie... poprzednim moim autem był citroen picasso i abstrahując od całokształtu lakier był super a 6 letnie auto nie miało nawet śladu rdzy...
[ Dodano: 23-02-2010, 00:08 ]
I po wizycie w serwisie schowek zdemontowano,oglądnięto,pomacano i na powrót założono... jak usłyszałem od obsługującego uprzejmego Pana obejrzał on inne stojące u dealera i mój ponoć jest nie najgorszy... Potwierdził moje odczucia co do inteligencji projektanta i rozłożył ręce... zastanawiam się czy żądać wymiany na inny egzemplarz... Przy okazji zareklamowałem słynne radio - jak usłyszałem nikt tego nie naprawia i jeśli centrala wyrazi zgodę dostanę nowe a to idzie do kosza... Dzisiaj gdy chciałem otworzyć bagażnik ten nie ustąpił i trzeba było auto zamknąć i otworzyć jak tak dalej pójdzie stanę się mitsufobem
F4lkon - 27-10-2010, 08:45 Temat postu: Dziwne stukanie :( Witam serdecznie , jestem tu nowy i zarazem jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszy raz nowego samochodu z salonu . Mam Lancera z 2010 roku, którym przejechałem dopiero 400 km i zaczęły mnie niepokoić dziwne odgłosy stukania, wrażenie mam takie jak by coś się "obijało" w bagażniku, ale po wyciągnięciu wszystkiego z bagażnika nadal to mam . Nie wiem czy nie jest to przypadkiem coś z tylnym zawieszeniem , dźwięk ten dochodzi na pewno z tyłu, może z prawego tylnego koła, sam już nie wiem. Nie jest to jakiś głośny dźwięk ale przy ciszy jaka się rozchodzi wewnątrz mojego autka to ten niegłośny stukot, ale jednak stukot zaczyna mnie irytować . Co to może być? Czy mam się "na ten tychmiast" udać do serwisu?
waldinio - 27-10-2010, 10:27
heh, też tak mam zwłaszcza jak przejeżdżam przez progi lub jadę po dziurawej drodze, dodatkowo pojawiło mi się piszczenie prawego przedniego koła :/
roobku - 27-10-2010, 11:22
a mi nic nie stuka z tyłu ale przednie zawieszenie przy manewrowaniu wydaje dźwięki coś ala trzeszczenie
tomaszekk7 - 27-10-2010, 13:38 Temat postu: Re: Dziwne stukanie :( Mam podobnie. Zawieszenie było sprawdzane w kilku ASio. Sam nawet sprawdzałem luzy i nie było. Z przodu faktycznie jek są róznice w temperaturze ( jesli jest zimno) słychać trzeszczenie. Jest to na pewno irytujące .
Uwex - 27-10-2010, 13:56
tomaszekk7 a sprawdzałeś układ wydechowy ?
rekin - 27-10-2010, 14:58
miałem trzeszczenie w zeszłym sezonie jesienno - zimowym pojechałem do serwisu a tam niby OK ale nasmarowali i przeczyśclii jakieś gumy przy przednich kołach i było OK
ale niestety już od 2 tygodni znów problem nastał -więc jutro jadę na ww zabieg
- jest jeszcze inna sprawa której mi jak dotąd nie usunęli - te piski przy przednim kołach przy codziennym ruszaniu - głównie rano - po ok. 300 metrach pisk mija i cicho jest - jutro znów o zgłoszę
racer1972 - 27-10-2010, 18:40
Kolego F4lkon kłania się opcja szukaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48636 ja też mam te stuki i takiż temat założyłem...
mjsystem - 27-10-2010, 19:15
F4lkon napisał/a: | Nie jest to jakiś głośny dźwięk ale przy ciszy jaka się rozchodzi wewnątrz mojego autka |
Jakowoż tej ciszy nie zauważywszy, mając w środku raczej głośno(szum opon, wycie silnika powyżej 3000obrotów, ogólny hałas ), stukania nie słyszę W ramach relaksu proponuję nastawić radio na potencjometrze na 40 i wszystkie wady(ja ich nie widzę) znikają
tomaszekk7 - 28-10-2010, 19:18
Uwex napisał/a: | tomaszekk7 a sprawdzałeś układ wydechowy ? |
PEWNIE I TO NIE JEDEN RAZ
krzycho81 - 30-10-2010, 21:32
rekin napisał/a: | miałem trzeszczenie w zeszłym sezonie jesienno - zimowym pojechałem do serwisu a tam niby OK ale nasmarowali i przeczyśclii jakieś gumy przy przednich kołach i było OK
ale niestety już od 2 tygodni znów problem nastał -więc jutro jadę na ww zabieg
- jest jeszcze inna sprawa której mi jak dotąd nie usunęli - te piski przy przednim kołach przy codziennym ruszaniu - głównie rano - po ok. 300 metrach pisk mija i cicho jest - jutro znów o zgłoszę |
U mnie identycznie piszczy w kołach tylko jak długo postoi i co najgorsze piszczy ale nie w trakcie hamowania. Pierwszy problem niestety też mam.
F4lkon - 04-11-2010, 12:22
Witam ponownie , wróciłem wczoraj z serwisu , a tam mechanicy stwierdzili, że te stuki są spowodowane, jak oni to określili "luzami technologicznymi" na szczękach hamulcowych - masakra.
[ Dodano: 04-11-2010, 12:27 ]
Dzięki i z góry sorki .
racer1972 - 04-11-2010, 21:24
Ja w poniedziałek mam przegląd więc zgłoszę ten objaw,ciekawe co geniusze wymyślą...
|
|
|