To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jarzma, zaciski hamulcowe, piasta - problemy,naprawa,części.

marmach - 21-02-2010, 09:12

Uwex napisał/a:
i za kilka lat będziesz jeździł dalej

Pod warunkiem, że auta nie zeżre rdza. Ostatnio przyglądałem się progom/podwoziu. Wszędzie ślady kamieni i wszystkiego tego, co wyrzucają koła. Jeśli zabezpieczenie antykorozyjne jest tak doskonałe, jak powłoka lakiernicza to brawo, brawo.

olsztyniak - 21-02-2010, 09:50

Hm, ale chyba na korozje jest gwarancja? Słyszałem, że ogólnie ta 12 letnia, która obejmuje lakier jest kiepska(chodzi o to, że praktycznie nic nam z niej, bo rysy itp to nasza wina), ale chyba rdze będzie obejmować? Chociaż mało to pocieszające, po to nie kupuje się opla, by rdzy nie widzieć..
racer1972 - 21-02-2010, 16:34

no żebyście się nie zdziwili bo gwarancja jest na perforację a to oznacza,że najpierw musi być dziura... przerabiałem to w fiacie... poprzednim moim autem był citroen picasso i abstrahując od całokształtu lakier był super a 6 letnie auto nie miało nawet śladu rdzy...

[ Dodano: 23-02-2010, 00:08 ]
I po wizycie w serwisie ;) schowek zdemontowano,oglądnięto,pomacano i na powrót założono... jak usłyszałem od obsługującego uprzejmego Pana obejrzał on inne stojące u dealera i mój ponoć jest nie najgorszy... Potwierdził moje odczucia co do inteligencji projektanta i rozłożył ręce... zastanawiam się czy żądać wymiany na inny egzemplarz... Przy okazji zareklamowałem słynne radio - jak usłyszałem nikt tego nie naprawia i jeśli centrala wyrazi zgodę dostanę nowe a to idzie do kosza... Dzisiaj gdy chciałem otworzyć bagażnik ten nie ustąpił i trzeba było auto zamknąć i otworzyć jak tak dalej pójdzie stanę się mitsufobem :badgrin:

F4lkon - 27-10-2010, 08:45
Temat postu: Dziwne stukanie :(
Witam serdecznie :) , jestem tu nowy i zarazem jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszy raz nowego samochodu z salonu :) . Mam Lancera z 2010 roku, którym przejechałem dopiero 400 km i zaczęły mnie niepokoić dziwne odgłosy stukania, wrażenie mam takie jak by coś się "obijało" w bagażniku, ale po wyciągnięciu wszystkiego z bagażnika nadal to mam :( . Nie wiem czy nie jest to przypadkiem coś z tylnym zawieszeniem :) , dźwięk ten dochodzi na pewno z tyłu, może z prawego tylnego koła, sam już nie wiem. Nie jest to jakiś głośny dźwięk ale przy ciszy jaka się rozchodzi wewnątrz mojego autka :) to ten niegłośny stukot, ale jednak stukot :) zaczyna mnie irytować :( . Co to może być? Czy mam się "na ten tychmiast" udać do serwisu?
waldinio - 27-10-2010, 10:27

heh, też tak mam zwłaszcza jak przejeżdżam przez progi lub jadę po dziurawej drodze, dodatkowo pojawiło mi się piszczenie prawego przedniego koła :/
roobku - 27-10-2010, 11:22

a mi nic nie stuka z tyłu :) ale przednie zawieszenie przy manewrowaniu wydaje dźwięki coś ala trzeszczenie
tomaszekk7 - 27-10-2010, 13:38
Temat postu: Re: Dziwne stukanie :(
Mam podobnie. Zawieszenie było sprawdzane w kilku ASio. Sam nawet sprawdzałem luzy i nie było. Z przodu faktycznie jek są róznice w temperaturze ( jesli jest zimno) słychać trzeszczenie. Jest to na pewno irytujące .
Uwex - 27-10-2010, 13:56

tomaszekk7 a sprawdzałeś układ wydechowy ?
rekin - 27-10-2010, 14:58

miałem trzeszczenie w zeszłym sezonie jesienno - zimowym pojechałem do serwisu a tam niby OK ale nasmarowali i przeczyśclii jakieś gumy przy przednich kołach i było OK
ale niestety już od 2 tygodni znów problem nastał -więc jutro jadę na ww zabieg
:biggrin: - jest jeszcze inna sprawa której mi jak dotąd nie usunęli - te piski przy przednim kołach przy codziennym ruszaniu - głównie rano - po ok. 300 metrach pisk mija i cicho jest :evil: - jutro znów o zgłoszę

racer1972 - 27-10-2010, 18:40

Kolego F4lkon kłania się opcja szukaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48636 ja też mam te stuki i takiż temat założyłem... :doubt:
mjsystem - 27-10-2010, 19:15

F4lkon napisał/a:
Nie jest to jakiś głośny dźwięk ale przy ciszy jaka się rozchodzi wewnątrz mojego autka

Jakowoż tej ciszy nie zauważywszy, mając w środku raczej głośno(szum opon, wycie silnika powyżej 3000obrotów, ogólny hałas ), stukania nie słyszę :D W ramach relaksu proponuję nastawić radio na potencjometrze na 40 i wszystkie wady(ja ich nie widzę) znikają :D

tomaszekk7 - 28-10-2010, 19:18

Uwex napisał/a:
tomaszekk7 a sprawdzałeś układ wydechowy ?

PEWNIE I TO NIE JEDEN RAZ

krzycho81 - 30-10-2010, 21:32

rekin napisał/a:
miałem trzeszczenie w zeszłym sezonie jesienno - zimowym pojechałem do serwisu a tam niby OK ale nasmarowali i przeczyśclii jakieś gumy przy przednich kołach i było OK
ale niestety już od 2 tygodni znów problem nastał -więc jutro jadę na ww zabieg
:biggrin: - jest jeszcze inna sprawa której mi jak dotąd nie usunęli - te piski przy przednim kołach przy codziennym ruszaniu - głównie rano - po ok. 300 metrach pisk mija i cicho jest :evil: - jutro znów o zgłoszę

U mnie identycznie piszczy w kołach tylko jak długo postoi i co najgorsze piszczy ale nie w trakcie hamowania. Pierwszy problem niestety też mam.

F4lkon - 04-11-2010, 12:22

Witam ponownie :) , wróciłem wczoraj z serwisu :( , a tam mechanicy stwierdzili, że te stuki :) są spowodowane, jak oni to określili "luzami technologicznymi" :D na szczękach hamulcowych - masakra.

[ Dodano: 04-11-2010, 12:27 ]
racer1972 napisał/a:
Kolego F4lkon kłania się opcja szukaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48636 ja też mam te stuki i takiż temat założyłem... :doubt:

Dzięki i z góry sorki :) .

racer1972 - 04-11-2010, 21:24

Ja w poniedziałek mam przegląd więc zgłoszę ten objaw,ciekawe co geniusze wymyślą... :doubt: