Forum ogólne - UWAGA Warszawiacy, nowy fotoradar (i przyjezdni)
Anonymous - 25-09-2006, 16:20
krzysio1972 napisał/a: | Nie jest tak zle, z ta nasza policja, ostatnio zlozyli projekt podnoszenia ograniczen predkosci w warszawie na wiekszosci dwupasmowek. | Niedawno na Trasie "Ł" postawili sporo ograniczeń, to pewnie teraz zdejmą i wszyscy będą wniebowzięci.
Bardzo mi się spodobało rozwiązanie zastosowane przy Łomiankach i dalej aż do Płońska: pozostawili "70" tylko dla ciężarówek (Łomianki), porządnie oznaczyli i oświetlili przejścia dla pieszych i zdjęli bezsensowne "70" obowiązujące osobówki.
Inna sprawa że mnóstwo głąbów nie rozumie że gdy pod "70" jest symbol ciężarówki to tylko takich dotyczy to ograniczenie, i wloką się lewym pasem 80 km/h gdy mogą jechać 100.
Anonymous - 25-09-2006, 16:43
Hm, szkoda, ze nie moge zalaczyc mapki w tym temacie, bo dostlaem dzisiaj od znajomej - Warszawa i okolice - oznakowanie gdzie najczesciej stoja fotoradary. Jesli ktos jest zainteresowany - dajcie znac, podesle na maila - ok 1.2 MB (tylko go podajcie )
M.
krzysio1972 - 25-09-2006, 17:02
Tu jest mapa dla calej Polski. Kliknalem na Wawe i mozna powiedziec, ze sie mocno zgadza.
cns80 - 25-09-2006, 19:03
krzysio1972 napisał/a: | cns80 napisał/a: | Od wczoraj operuje na Trasie Siekierkowskiej. |
Ja mam CB i juz pare razy w wawie byl namierzony przez mobilkow ostatnio akurat na trasie torunskiej.
akbi napisał/a: | Czyli "mendy" dalej nic nie robią, poza czymś najłatwiejszym - czyli łapaniem teraz na fotoradar |
Nie jest tak zle, z ta nasza policja, ostatnio zlozyli projekt podnoszenia ograniczen predkosci w warszawie na wiekszosci dwupasmowek. |
Właśnie wracałem z pracy i umówiłem się z kumplem na parkingu przy sanktuarium na Siekierkowskiej. Minął nas na tej BM-ce 6 razy. A my obaj akurat bez CB i nie mogliśmy pomóc.
Anonymous - 25-09-2006, 23:37
akbi napisał/a: |
Łapać właśnie wariatów, lecz nie każdy kto przekracza prędkość jest wariatem. Znacznie gorsi są pijaczkowie, tacy co wyprzedzają na pasach, lokalni kałboje - którzy bardzo często wyjeżdżają ze swoich posiadłości na "jedynkę" czy "siódemkę" czy pewnie na każą inną taką przelotówkę, tuż przed nadjeżdżającym samochodem.
Powinni, także zwracać uwagę jak się kierowcy ustawiają na skrzyżowaniach w miastach, ponieważ to również ma wiele do życzenia. |
No ok akbi - ze wszystkim, co tu napisałeś zgadzam się w 100%. Wprawdzie nie mam pomysłu jak policjanci mają efektywniej walczyć z tymi kałbojami, czy pijaczkami jeśli nie będzie ich więcej i nie będa dysponowali lepszym sprzętem, że nie wspomnę o ograniczeniach w racjonowaniu paliwa na radiowozy. Mam zresztą wrażenie, że już coś się w tym temacie zmienia na lepsze - coraz częściej widuję patrole policyjne zatrzymujące samochody w trasie nie tylko "na suszarkę".
Nie lekceważyłabym jednak tych "suszarek". Podoba mi się ostatnia zmiana, że mają być widoczni, a nie siedzieć w krzakach, bo jednak wielu osobom, przynajmniej na jakiś czas, noga schodzi z gazu. Sama ostrzegam kogo się da o stojacym patrolu - włąśnie dlatego, że wielu to zachęci do zwolnienia, a nie dlatego, że szkoda mi czyjegoś portfela.
Nie twierdzę też, że drogówka to same anioły i stróże prawa, bez skazy i zmazy, ale określenie "mendy" zawiera w sobie jakiś ładunek pogardy, a na to wg mnie jednak nie zasługują. (może również dlatego, że wiem coś niecoś o pracy policjantów "od kuchni" )
Pozdrawiam
Anonymous - 26-09-2006, 08:19
smoczka wszystko sie zgadza, ale policja "jawnie" wykorzystuje miejsca w ktorych latwo im cos wpadnie do "bloczka" lub kieszeni i tak najczesciej ich spotkasz na ograniczeniach zupelnie bezsensownych ale nigdy nie zobaczysz patrolu stojacego przy szkole podstawowej tak jak to jest bardzo czesto w niemczech.
zawsze stana lub postawia fotoradar gdzies gdzie latwo zlamiesz przepisy, dla mnie nazwa podana przez akbi pasuje do 80% populacji policjantow.
najdalej wczoraj dwoch policjantow z drogowki w bielsku podlaskim zostalo zatrzymanych za przyjecie lapowki 30 zl slownie: trzydziestu zlotych
akbi - 26-09-2006, 08:37
Smoczka, określenia policjantów jako "mendy" to nie ja wymyśliłem. Znam to określenie od min 20 lat. Fakt czasy się zmieniły, ale obecnie w wielu przypadkach również to określenie do nich pasuje (oczywiście nie do 100% policjantów).
Smoczka napisał/a: | jeśli nie będzie ich więcej |
Jak przestaną zwyczajnie z suszarkami w łapach siedzieć dupskami na maskach swych radiowozów a wezmą się za ambitniejszą robotę to właśnie będzie ich więcej tam gdzie trzeba (czytaj post Artura)
Krzyzak - 26-09-2006, 08:44
Wszyscy wiemy, że bogatsze kraje ewoluują w kierunku zmniejszenia policji na drogach (przerzucają to na automaty) i przesunięciu ich tam, gdzie wydarzają się morderstwa, gwałty itd.
|
|
|