To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Gear Ogólne - Space Gear - potrzebne informacje

ktm.450 - 19-05-2009, 19:45

mam całeego space gera na czesci jak cos to pisac silnik z 2005 r 5 tys zł
perna - 30-05-2009, 20:27

rozekg, Witam.
Jestem nowym posiadaczem Space Gear Motion 2.0 i dopiero wchodzę w temat.
Mam kilka pytań,co zrobić ze ciężko wchodzącą jedynką i wstecznym który daje charakterystyczny dźwięk zahaczania. Słyszalny jest luz wału napędowego przy puszczaniu sprzęgła. Czy to normalne że most zaczyna szumieć przy niecałych 120km/h ?
Pozdrawiam Marek,

SZOG - 02-06-2009, 18:25

Witam
Cóż zdarza się że bieg zahaczy albo ciężko wchodzi ale nie odbiega to od pewnego standardu , Jeździłem wieloma samochodami różnych marek z lat 90-tych i w każdym z nich wyglądało to podobnie. Kilka dni temu miałem okazje pojeździć nowym Chevy Aveo i w nim biegi wchodziły o wiele gorzej. Szumienia tylnego mostu nie zaobserwowałem ale przy prędkości 120km/h szum powietrza jest na tyle wszechobecny że być może skutecznie tylny most wycisza :lol: . Cóż standartowo wymień olej w skrzyni i t.m. jak będziesz pod samochodem przy okazji sprawdź czy manszeta lewarkaa zmiany biegów pod podłogą nie jest przetarta bo być może dostaje się przez na brud i wilgoć do skrzyni(są dwie jedna nad druga pod podłogą). Z bogu skrzyni są tez wkręty do regulacji napięcia sprężyny z luzu do położenia 1-ka 2-ka po stronie 1-ki i dwójki oczywiście 3-ka 4-ka po drugiej . Ja się nimi nie bawiłem ale jeśli jesteś w desperacji :?: . Manuala znajdziesz na forum
pozdrawiam

marcinchlebek - 28-07-2009, 09:58

Cześć MITSUMANIAKI.Mam Geara już roczek, na razie jestem zadowolony, nic się nie dzieje. Wymieniłem na początku olej. Wożę sprzęt muzyczny, rodzinkę i w lato - co najfajniejsze - grilla. 2 materace, stolik, 3 krzesełka, wozek dziecka, itd. No i rodzinkę i jadę przed siebie za miasto. Dalej już tylko pilnuję pieczonej kiełbaski i dzieciaka. Żony nie muszę pilnować. Konkret jest taki: Obym jeździł i nie dokładał do auta. Czego życzę wszystkim kierowcom i serdecznie pozdrawiam. P.S. Byłem nad morzem. Mam do niego ok 600km i spokojnie dojechałem i wróciłem. Mój misiek to 2,0 z gazem :)
Edit by cns80: Nie piszemy postów wielkimi literami, ani nie używamy setek kropek i myślników. To nie Onet ;)

admixam - 12-08-2009, 21:53

WITAM.

MAM space gear 2.4 ben/gaz z dachem przeszklonym autko super się sprawuje, spalanie gazy trasa 13l . Jestem ciekawy czy ktos wygiera sie garem w Beskidy bo ja tak.
Pozdrawiam.

darkdarek - 20-08-2009, 14:50

Witam.
Zastanawiam się nad kupnem vana.Przeglądałem pare ofert w internecie i mój wybór padł na msg.Zainteresowały mnie dwie oferty Mitsubishi Space Gear 2000 GLX.Jeden jest z 12.1996roku a drugi jest z 07.1997roku.Obydwa mają silniki benzynwe o pojemności 1997cm i moc 113koni.Chciałbym wiedziec czy to dobry wybór,jakie sa najczęstsze awarie,jaki jest koszt części i serwisu,jakie jest spalanie i jakie jest wyposazenie wersji 2000 GLX.

SZOG - 21-08-2009, 07:43

Witam
Chyba nie ma czegoś takiego jak najczęstsze awarie . pewnie się zdarzają ale silnikiem bym się nie martwił jeśli jest suchy i nie w min nie klekocze to będzie jeszcze długo latał. Spalanie u mnie w silniku 2,4 oscyluje od 8,9 w trasie (nie autostrada ) do 11,4 w mieście zimą , w silniku 2,0 powinno być podobnie . Polecam przejrzeć http://www.spritmonitor.d...html?fueltype=2 .
To na co powinieneś zwrócić uwagę to blachy szczególnie na korozje podłużnic w okolicy mocowania zawieszenia. Części mechaniczne dostaniesz bez problemu w końcu hundai starex to licencyjny kuzyn girka z blacharką już gorzej. Jeśli chodzi o wyposażenie to wersje 7 – osobowe były najlepiej wyposażone . ale szczegółów wybranej przez Ciebie wersji nie potrafię podać.
pozdrawiam

tuning86 - 18-10-2009, 12:27

Witam mój space gear to 2000cm3 z 1999r zaplacilem 12000zl , spalanie okolo 11,gazu na trasie 14 15 II generacji nie ustawionej zreszta bo musze zlozyc interfejs lpg. Jestem zadowolony z niego dolozylem 3 rzad siedzen z pontiaka odpowiednio zmodyfikowalem i skladaja sie do przodu w razie potrzeby. Mam tylko pytanie gdzie dostac nowe dolne sworznie? bo wszystko idzie kupic ale dolne sworznie wg inter cars i auto euro 550zl sztuka :-) co nawet ich nie maja. Jeszcze jakby ktos posiadal zaslepke na trujkat bo niemam jesj niestety. Auto jezdzi bezproblemowo po wymianie rozrzadu ktury byl tak wyeksploatowany ze napinacz tlukl o chydrauliczny napinacz rolki oraz walek wyruwnowarzajacy byl przestawiony , pozatym musze polecic auto bo jest godne uwagi.
zbylu - 30-09-2012, 15:11

Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Mitsubishi Space Gear 1995 2,0. Chcialbym sie dowiedziec, czy samochody z tym silnikiem maja taka "krotka" skrzynie biegow, czy to tylko w moim modelu? Powoduje to ze samochod przy wyzszych predkosciach staje sie glosny.
delica - 01-10-2012, 17:12

Kolego a przy ilu obrotach masz 100 km/h ?? Zapewne most od diesla masz :)