Chce kupić VR4 - vr4 sedan i kombi
Anonymous - 17-03-2010, 18:19
kazdy chwali to co ma, takie tam "opinie" to sa jak dziury, kazdy ma wlasna. nowa sciana btw. to nie taka spawana na zakladke (tu abstrachuje do tej opini) tylko wymienione 3 z 4 blach grodzi na takie z dawcy (jak Bartek)? no bo wymiana tej 4tej na uzywke nie jest w ogole legalna
jedynym wlasciwym sposobem jest nowa buda niestety nie EAxx tylko ECxx LHD
kochajj - 17-03-2010, 18:34
mozliwa jest wymiana tej 4tej i taką możliwość tez przewiduje mitsubishi, mozna ją kupić i legalnie nabić numery...
Anonymous - 05-04-2010, 21:17
[edit by mod - Czarek, wyluzuj proszę]
Nie widzę wśród osób wypowiadających się w temacie nawet jednej osoby, która zrobiła ''przystosowanie'' EC..(Galant/Legnum) LHD na dwa sposoby - nawet jednej - ktoś to sprostuje? Więc proszę dodawać przy swoich wypowiedziach ''moim zdaniem'' lub ''wg mnie'' lub ''mi się wydaję'' a nie pisać tu jakieś treści jako pewniki. Nikt z Was dokładnie nie wie na czym polega swap, w jaki sposób zrobiła to fabryka i jak np. można to zrobić i pisanie (mam ochotę na to drugie słowo na p......) nie znając tematu: ''że jest coś dospawane'' niby co ma oznaczać? że jak spawane to co?niby źle?bo fabryka zgrzewa? proszę więc nie siać zamętu i douczyć się trochę z materiałoznawstwa i wytrzymałości materiałów - takie małe OT w temacie lecz mam nadzieję, że Dolar wybaczysz, krew mnie zalewa jak porównuje ktoś coś pomimo, że tylko jednej z rzeczy porównywanych próbował
P.S.A mi to jest wszystko jedno jaka metoda - swap jest mniej pracochłonny i wiem to bo robiłem i jedną i drugą metodą - - po prostu trzeba zrobić to dobrze...
macia - 05-04-2010, 22:04
nie żyję
zuku3210 - 08-04-2010, 02:33
dolar2dolar2 napisał/a: | ps. Gdyby ktoś chciał to mogę któregoś z nich ściągnąć i odsprzedać za 10500zł |
znalazłem go ostatnio http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...em=260580493801
PLPynton napisał/a: | kto kupuje w polsce przedliftowe vr4 do przekladki? dodaj troche i zanjdz sobie polifta no chyba ze chcesz dolozyc pozniej z 10tys na zrobienie z niech polifta:
kolektor, przepustnica, zwrotnice, elektryka cala, kompy, hamownia z przodu i ta lista jest dluga ze nie wspomne |
chyba mnie troche wyleczyłeś z przed lifta sam robiłem/robie z mojego '97 poliftowego + SE i powoli daje sobie spokój chyba z takim dłubaniem
Bartek napisał/a: | Legalne ubezpieczenie VR-4 w Polsce jest możliwe tylko w 2 firmach ubezpieczeniowych - PZU (450 zł/mc) i Warta (290 zł/mc) - |
tzn że płacicie za swoje VR-4 5000zł OC rocznie?? a jaka jest ta wersja NIElegalna??
Bartek - 08-04-2010, 07:49
zuku3210, tam chodziło o auto zarejestrowane poza PL, nie posiadające nr VIN. Po zarejestrowaniu płacisz normalnie jak za 2.5 w Twoim regionie.
zuku3210 - 09-04-2010, 19:43
Bartek napisał/a: | Po zarejestrowaniu płacisz normalnie jak za 2.5 w Twoim regionie | i jak sprawdza VIN czy co ja tam bede miał w tych papierach po zarejestrowaniu to policza jako zwykły Galant 2.5? I nie bedzie jakis wzwyżek za moc, że to sportowe czy wyczynowe auto czy że turbo itp?? Mam auto teraz na maksymalnych zniżkach moze podpowiecie ile was kosztuje ubezpieczenie ??
|
|
|