Nasze Miśki - PatricoWroc - CA4A 1.6 16V 93'
mead - 14-04-2010, 21:02
PatricoWroc napisał/a: | Reszta jest raczej okej |
Jak kupowalem swojego tez wszystko bylo ok, przyszla zima i okazalo sie ze akumulator podczas mrozow nie trzyma. Przyszly mokre dni, okazalo sie ze kable i swiece do wymiany. Sprzeglo do pewnego czasu tez dzialalo idealnie, az odjezdzajac spod sklepu zorientowalem sie ze do domu moge sie doczlapac tylko na jednym biegu. Po za tym zastanow sie czy warto kupic najtansze czesci i po 5 tys km znowu je wymieniac, czy lepiej dac troche wiecej i pojezdzic dlugo dluzej
idas - 14-04-2010, 21:06
Cytat: | Przyszly mokre dni, okazalo sie ze kable i swiece do wymiany |
Przecież to i tak norma zaraz po zakupie:] Nigdy nie wiadomo kiedy były wcześniej wymieniane:)
PatricoWroc nie zapomnij o kompletnym rozrządzie:] (choć w moim przypadku nawet to mi nie pomogło:/)
mead - 14-04-2010, 21:08
idas napisał/a: | Cytat: | Przyszly mokre dni, okazalo sie ze kable i swiece do wymiany |
Przecież to i tak norma zaraz po zakupie:] Nigdy nie wiadomo kiedy były wcześniej wymieniane:) |
byly rzekomo wymieniane pol roku przed moim zakupem, ale druga czesc twojej wypowiedzi potwierdza moje slowa bo Patrico tego nie liczyl w swoich kosztach
PatricoWroc - 14-04-2010, 21:22
Kable były już wymieniane, świece nie.
Rozrząd to pasek plus napinacz. Chyba, że po zdjęciu obudowy okaże się coś nie miłego.
Wiadomo, że reszta wyjdzie w praniu. Ale oby nie wyszła.
emzet - 14-04-2010, 21:24
PatricoWroc ile czasu masz to auto? Myślę, że przez pierwszy tydzień, może 2 wyjdą wszystkie jego "ukryte" bolączki. Przejrzyj tematy w dziale Nasze Miśki a zobaczysz ile jest wkładu w nasto-letnie auta i ile jest często nie przewidzianych niespodzianek=wydatków. Oczywiście nie zniechęcam do remontu colciaka, wręcz przeciwnie
mead - 14-04-2010, 21:26
PatricoWroc napisał/a: | Rozrząd to pasek plus napinacz. |
dolicz do tego jeszcze pompe wody, koszty niewiele wieksze a po co dwa razy rozbierac rozrzad. I nie oszczedzaj na czesciach bo silnik w CA0 jest kolizyjny i ewentualna usterka rozrzadu moze sie skonczyc remontem silnika
poczytaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=14063 , http://forum.mitsumaniaki...t=11582&start=0
PatricoWroc - 14-04-2010, 21:30
emzet napisał/a: | PatricoWroc ile czasu masz to auto? Myślę, że przez pierwszy tydzień, może 2 wyjdą wszystkie jego "ukryte" bolączki. Przejrzyj tematy w dziale Nasze Miśki a zobaczysz ile jest wkładu w nasto-letnie auta i ile jest często nie przewidzianych niespodzianek=wydatków. Oczywiście nie zniechęcam do remontu colciaka, wręcz przeciwnie |
Mam go już ponad miesiąc. Póki co to właśnie uszczelka pod głowicą dała o sobie znać, a dziś Bartek (deejay) mówił, że robiona była na sztukę - czyli sprzedaj i spadaj.
Z każdym autem w trakcie eksploatacji trzeba się liczyć na wydatki, to nieuniknione.
PS. To moje drugie auto.
Cytat: | PatricoWroc napisał/a:
Rozrząd to pasek plus napinacz.
dolicz do tego jeszcze pompe wody, koszty niewiele wieksze a po co dwa razy rozbierac rozrzad |
No właśnie przed momentem czytałem, żeby lepiej też od razu wymienić. I tak też raczej zrobię.
Jakie koszta pompy gdzieś są?
londolut - 14-04-2010, 21:31
PatricoWroc, jak będziesz miał zdjęty pasek to kup jeszcze uszczelniacze na wał i wałek będziesz miał to z głowy. Nie zapomnij o pompie wody bo też lipa jak się rozcieknie parę tysi po wymianie paska.
Szczerze? Nie wiem co cię pokusiło, żeby kupić takie próchno bo inaczej nie można tego nazwać. Same koszty zrobienia blachy wyjdą ok 2k jeśli będziesz malował tylko elementy. Z uszczelkami pod głowicą i resztą to nie mydlij sobie oczu się kwotą 800zł. Do tego zestawu kup pierścienie i uszczelniacze zaworowe, żeby nie zrucać znowu głowicy za 2-3kkm bo okaże się, ze spala olej. 800zł to koszt samych części. Mechanik skasuje za taką operację 500zł chyba, że będziesz robił to samemu.
Reperaturki błotników pasują z Corolki, jest temat na forum z fotami jak to wygląda.
Jeśli chcesz to wszystko robić szykuj się na kwotę ok. 4-5k - realnie, jeśli nie to nie łudź się, że ktoś odda ci 1800 jak go w ogóle odkupi
mead - 14-04-2010, 21:33
150-200zl sama pompa (cena z intercarsu bez znizki)
emzet - 14-04-2010, 21:37
Cytat: | Jakie koszta pompy gdzieś są? |
Ja kupowałem za ok 185 zł japońską w Henpol ul.Zaporowska/rog z Gajowicka
A tu inne sklepy:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33025
PatricoWroc - 14-04-2010, 21:38
londolut napisał/a: | PatricoWroc, jak będziesz miał zdjęty pasek to kup jeszcze uszczelniacze na wał i wałek będziesz miał to z głowy. Nie zapomnij o pompie wody bo też lipa jak się rozcieknie parę tysi po wymianie paska.
Szczerze? Nie wiem co cię pokusiło, żeby kupić takie próchno bo inaczej nie można tego nazwać. Same koszty zrobienia blachy wyjdą ok 2k jeśli będziesz malował tylko elementy. Z uszczelkami pod głowicą i resztą to nie mydlij sobie oczu się kwotą 800zł. Do tego zestawu kup pierścienie i uszczelniacze zaworowe, żeby nie zrucać znowu głowicy za 2-3kkm bo okaże się, ze spala olej. 800zł to koszt samych części. Mechanik skasuje za taką operację 500zł chyba, że będziesz robił to samemu.
Reperaturki błotników pasują z Corolki, jest temat na forum z fotami jak to wygląda.
Jeśli chcesz to wszystko robić szykuj się na kwotę ok. 4-5k - realnie, jeśli nie to nie łudź się, że ktoś odda ci 1800 jak go w ogóle odkupi |
Uszczelniacze dokupię jak będzie robiona głowica itp. Z pompą to tak jak pisałem.
Co do kupna próchna to hmm, miałem nie wiele funduszy i wolałem kupić bitego (nie jest on tak mocno bity, gorzej ta zasrana rdza) Colta, niż jakiegoś Golfa 2. Byłem u lakiernika pierwszego lepszego u Mnie nie daleko i powiedział, że za zrobienie całego boku, nadkoli i dachu 1 000 zł plus lakier.
Rozmawiałem z deejay'em i z tego co mówił to za wymianę uszczelek weźmie 350 złotych, planowanie 50 złotych, rozrząd 100 złotych.
Popatrzę na te reperaturki.
Pierścienie i uszczelniacze muszę zobaczyć jakie to koszta.
Myślę, że aż 4 tysiące nie wyjdzie. Jeśli miałoby tyle wyjść to wolę jeździć taką jaka jest teraz doputy, dopóki nie zdechnie i zezłomować.
emzet - 14-04-2010, 21:44
londolut napisał/a: | Jeśli chcesz to wszystko robić szykuj się na kwotę ok. 4-5k - realnie |
Trochę więcej optymizmu
Przydał by Ci się znajomy lakiernik i blacharz.
PatricoWroc - 14-04-2010, 21:51
emzet napisał/a: |
Trochę więcej optymizmu
Przydał by Ci się znajomy lakiernik i blacharz. |
Moja ciotka ma znajomego właśnie zaraz za Wrocławiem. Jak wyciągnę śrubkę z rozrządu jutro, to w piątek się do niego przejadę.
idas - 14-04-2010, 22:11
Cytat: | Jakie koszta pompy gdzieś są? |
To ja Cię zaskoczę, bo pompę GMB kupiłem za 85 brutto, plus 26zł kurier. Razem wyszło 111 i następnego dnia miałem pompę w domu:)
o tutaj kupiłem
http://www.allegro.pl/sho...hp?uid=11070724
, aktualnie nie widzę jej w ofercie, ale można zawsze napisać. Myślę,że cena jest rewelacyjna, nigdzie nie znalazłem taniej.
PatricoWroc - 14-04-2010, 22:14
idas napisał/a: | Cytat:
Jakie koszta pompy gdzieś są?
To ja Cię zaskoczę, bo pompę GMB kupiłem za 85 brutto, plus 26zł kurier. Jak chcesz to dam namiary na hurtownię. Razem wyszło 111 i następnego dnia miałem pompę w domu:) |
Jakbyś mógł to rzuć info na PW. Z góry dzięki i jak coś skorzystam.
|
|
|