To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Nowe samochody dla policji

xjacobs - 19-04-2010, 16:15

krzychu napisał/a:
E tam 159 podobno przełamuje opowieści...
moze i tak, ale to dla policjantow bedzie sluzbowka, wiec trudno zeby wiele wytrzymały :P
cns80 - 20-04-2010, 07:58

Wczytując się w zapytania do SIWZ można się dowiedzieć że samochody te będą musiały być oznakowane godłem UE i napisem "Zakup współfinansowany ze środków Unii Europejskiej" :) Pewnie naklejka będzie mała, ale zawsze coś co pozwoli rozpoznać taki wóz (oczywiście nie przy wielkich prędkościach) ;)
Anonymous - 20-04-2010, 08:10

cns80 napisał/a:
Pewnie naklejka będzie mała, ale zawsze coś co pozwoli rozpoznać taki wóz (oczywiście nie przy wielkich prędkościach)

naklejka pewnie bedzie wygladac tak jak ta na kijankach czyli mala wlepka na tylnej klapie po lewej stronie wiec jak bedziesz ja w stanie przeczytac bedzie juz za pozno.
ewentualnie to oznaczenie przyda sie w przypadku dogonienia takiej radiolki.

Misiek :) - 20-04-2010, 08:55

troszke zmieniając temat, to ostatnio widziałem l200 w nowych policyjnych barwach srebrnych niedaleko warsztatu Maretzkiego
Wszyc - 23-04-2010, 00:26

a ja u siebie widziałem L200 w barwach policyjnych :P
arekp - 23-04-2010, 02:21

Wszyc napisał/a:

W Szczecinie tez mamy :-)

Anonymous - 23-04-2010, 08:08

arekp napisał/a:
Wszyc napisał/a:

W Szczecinie tez mamy :-)

w bialym tez, ciekawe jest to ze jezdza bez kogutow, czyzby policja z gory zalozyla ze auto nikogo nie dogoni i nie bedzie uzywane w interwencjach wymagajacych szybkiej reakcji :)

Marcin-Krak - 23-04-2010, 09:21

Kiedyś czytałem że 66 chyba L200 Policyja dostała. W Krakowie też mamy - oprócz tych posiadanych przez AT chyba :wink:
Misiek :) - 23-04-2010, 21:40

to i w wawie jeździ cari granatowa policyjna, z tego co widziałem to służy do przewozu policjantów
Juiceman - 23-04-2010, 22:24

Jesteś pewny, że jeździ ? jakiś czas temu policyjna Cari poliftowa była rozwalona przez swoich fachowych kierowców xD
mead - 25-04-2010, 15:31

W Czestochowie tez maja Elke

przetyc - 25-04-2010, 16:38

We Wrocławiu tez widziałem takiego, jechał na sygnale. Akurat stałem w korku i musiałem zjechać na pobocze żeby się chłopaki przecisnęli
Wszyc - 25-04-2010, 18:53

policja musi być mobilna i w razie jakiejś konieczności wypadu w lekki teren musi mieć czym wyjechać w taki teren więc sobie Elkę fundnęli jesteśmy cywilizowanym krajem trzeba było załatwić coś nowoczesnego a nie starymi honkerami, aro czy starymi patrolami ( a widziałem parę ) jeździć.. nie mam nic do patrola świetne autko honker też może mieć swój urok ale dla pasjonata lub fana jazdy w terenie a nie dla człowieka który działa w służbie kraju i musi jeszcze cały dzień w tym siedzieć :) Ja jestem za tym by nasza policja jeździła dobrymi autami i takimi ładnymi jak alfa romeo w jakimś stopniu reprezentują nasz kraj też tylko mam nadzieje że będą te alfy nie zawodne by prócz ładnej prezencji też spełniały swoje zadanie :)
mead - 26-04-2010, 20:26

MITSUBISHI_WRC napisał/a:
niezawodny szybki

drogi w utrzymaniu... Naszej Policji nie bylo stac na polonezy na gaz a ty mowisz o samochodzie ktory pali 20/100

mead - 26-04-2010, 20:38

Nie powinni ale jak nie ma kasy na najwazniejsze potrzeby to tym bardziej nie ma na jakies wyszukane samochody. Niestety Polska to nie Niemcy gdzie Porshe jest na porzadku dziennym w policji