To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy galant nowy klubowicz

siwy DJA - 04-05-2010, 20:41

szpala85 witam no nie mogłeś go widzieć bo ja mieszkam pod jaworem :( kiedy jakiś spocik na dolnym sląsku to się pokaże?? :D jutro gal idzie do mechanik ja z powodu pracy nie mam czasu tego zrobić ale mój tato obstawia łożysko jutro wieczorem zdradze co jest powodem i mam nadzieje że jutro od rana uda sie to zrobić bo ile mam jeździć mercedes choć to tez wygodny samochód ale do galanta to mu bardzo daleko :P pozdrawiam!!!
KaWu - 05-05-2010, 14:20

NO Gal ladny. Pozdrawiam

Do ktorego mechanika dajesz gala :?:

siwy DJA - 05-05-2010, 18:37

kawu byłem dzisiaj u wszystkich a raczej mój tato z galem ale oczywiście nikt niema czasu ale w końcu u matuszewskich okazało sie że to na sto procent łożysko i tutaj sie zaszkowałem bo dowiedziałem sie że jedno kosztuje 350 zł :( i tu pada moje pytanie czy w galancie muszę wymienić komplet razem z piastą czy da sie samo łożysko bo chciałbym wimień na dwie stronny od razu a nie ukrywam troche mnie to zaszokowało!czekam na waszą odpowiedź niwech wypowie sie ktoś kto wymieniał łożyska w sowim galancie z góry dzieki!!!
Juiceman - 05-05-2010, 19:36

Na allegro masz łożysko z piastą za 245zł idzie dorwać bez piasty.
szpala85 - 05-05-2010, 20:56

siwy DJA napisał/a:
okazało sie że to na sto procent łożysko i tutaj sie zaszkowałem bo dowiedziałem sie że jedno kosztuje 350 zł :(

:mrgreen: hehe nie ty pierwszy i nie ostatni się zdziwiłeś :lol: ja też byłem w lekkim szoku jak wymieniałem z przodu ( z prawej strony) i z tyły ( obie strony) .... ale idzie przełknąć .. ważne że po wymianie jest cisza :mrgreen:

Cytat:
czy w galancie muszę wymienić komplet razem z piastą czy da sie samo łożysko

wymieniaj komplet ( bo i tak kupisz to w całości ) szybko i prosto nawet sam to możesz zrobić .... bez kombinowania z wybijaniem starego łożyska i wkładaniem nowego ..

siwy DJA - 11-05-2010, 19:02

Witam po krótkiej przerwie :lol: dzisiaj już moge się pochwalić że wczoraj z powodu pogody nie byłem w pracy i miałem cały dzień dla gala pojechałem do legnicy na ulicę nowodworską i kupiłem całe łożysko z piastą klocki na tył olej i filtry wróciłem do domu i zaczeła sie wymiana kloski filtry i olej to chwila ale z łożyskiem było troche zabawy a;e dałem rade i od wczoraj mozna już śmigać galantem tablice już są tak więc czekam na pierwszy spot żałuje że w ta niedziele nie zdąrzyłem do wro ale nie chciałem jeździć z takim łożyskiem chyba jasna sprawa :wink: a w ten weekend nikt nic nie planuje na dolnym śląsku legnica nic nie działa? :D
KaWu - 11-05-2010, 20:48

siwy DJA napisał/a:
pojechałem do legnicy na ulicę nowodworską

MOzna wiedziec jakie ceny :?:
Bo jezeli nic sie nie zmienilii to maja bardzo duzy narzut a na slowo GDI to juz wgole oczy robili :)

siwy DJA - 11-05-2010, 21:17

oczywiście że mozna
łożysko 295 zł
klocki 55
filter oleju 14
powietrza 25
a olej kupiłem w promocji ale nie unich mobil s 2000 74zł
szczerze to ja tam chwale chłopaków jeszcze migdy nie było problemów mając prelude tez u nich robiłem zakupy i wszytsko zawsze pasowało i na miejscu nie tak jak u nas w jaworze nie dośc że nie mają na miejscu to jeszcze trzy razy trzeba zamawiać bo za każdym razem coś innego przychodzi :(