To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - poszukuje ladnej sigmy:)

lukasz12 - 26-05-2010, 11:16

painkiller napisał/a:

Ja swoją chciałem sprzedać taniej o 1k bez alufelg 17" i napisałem że cena do negocjacji ale jak tylko umieszczałem tą informację w aukcji to jakiś bandyta donosił na mnie adminowi i usuwali mi aukcję z powodu "złamania zasad allegro".

To może zrób odwrotnie i podaj cenę BEZ FELG a później ewentualnie informacje że felgi dorzucasz za dodatkową opłatą. Nie rozumiem tego zupełnie. Ktoś wystawia czasem niekompletne auto jako kompletne albo sam silnik, ale w kategorii samochód i jakoś się nie czepiają. Allegro za dobrze się czuje w swoim monopolu.

zuku19 - 26-05-2010, 11:21

Chodzi o słowa "do negocjacji " dlatego wycofują aukcję .
Sama nazwa za siebie mówi "AUKCJA"

painkiller - 26-05-2010, 12:19

Co druga aukcja ma w treści "cena do negocjacji" albo "zastrzegam możliwość wycofania aukcji" a mimo to widzę że nikt ich nie usuwa więc alledrogo jest niekonsekwentne. Jak ta aukcja skończy się bez rozstrzygnięcia wystawię bez felg za niższą cenę.
zuku19 - 26-05-2010, 13:01

painkiller napisał/a:
Co druga aukcja ma w treści "cena do negocjacji" albo "zastrzegam możliwość wycofania aukcji" a mimo to widzę że nikt ich nie usuwa więc alledrogo jest niekonsekwentne. Jak ta aukcja skończy się bez rozstrzygnięcia wystawię bez felg za niższą cenę.

Nie wiem na czym to polega , ale mnie też kiedyś wywalili z aukcji , więc teraz korzystam z otomoto wpłata przez allegro, czytałem twoje ogłoszenie nic w nim nie nie ma do usunięcia .
Ja się zastanawiam czy nie wycofać ogłoszenia i nie przetrzymać dołka finansowego.
Potem już na pewno nie kupię sigmy bo jest ich jak na lekarstwo , a po za tym to co wezmę za sigmę wystarczy na trupa .

margac - 26-05-2010, 15:41

Też kiedyś miałem dołek ,ale na szczęście nikt mojej Sigmy nie kupił i teraz jestem szczęśliwy.
:) . Pozdrawiam

kociniak08 - 26-05-2010, 16:15

Cytat:
wydaje mi się że ciężko będzie Ci wyrwać ładną Sigmę z instalacją w takiej cenie.

Jakis czas temu miałem dwie sigmy w niewielkim odstepie czasowowym sedan i kombi obie kupilem za ok 5 tys byly z gazem. Stan ich był dobry wymagały niewielkiego nakładu pienieżnego nic powaznego normalne wymiany eksploatacyjne zreszta w autach z tych lat to normalne. Jesli sie poszuka to mozna znalesc ladny egzemplarz za dobra kase:)

zuku19 - 29-05-2010, 00:17

Wycofałem znowu ze sprzedaży. Sigma zostaje, jest opłacona , kryzys finansowy mija :)
Bulwa - 29-05-2010, 10:15

jeśli ktoś szuka kombi ,to moja biała jest do sprzedania,jest w bdb stanie miesiąc temu gość wymienił sprzęgło ,rozrząd oleje,tuleje w wahaczach,nie ma gazu niestety,ale manual za to,wiem że kolega jest chwilowo w kryzysie więc by pewnie ją sprzedał,sam bym chętnie odkupił ale też w tej chwili nie śpie na kasie poza tym wolał bym jednak sedana i w automacie.
mmatulek - 29-05-2010, 20:47

Bulwa ile kosztuje żarłacz biały?
Bulwa - 29-05-2010, 22:00

Jutro się dowiem nie wiem dokładnie ile będzie chciał,myślę że koło 6-7tys
kociniak08 - 31-05-2010, 16:21

Zna ktos ten egzemplarz http://moto.allegro.pl/it...enzyna_gaz.html wyglada ładnie jesli ktos cos o nim wie to prosze napisac:)
Zajc3w - 31-05-2010, 16:38

wiem tylko tyle, że jeśli google się nie myli( nie ma innej Mosiny) to mam do niej 85 km. w dodatku będę przejeżdżał 30km od niej na długi weekend.....
kociniak08 - 31-05-2010, 18:51

Ja prawdopodobnie w tygodniu bede jechac ją zobaczyc. Jesli by cos nie wyszlo to Zajc3w jeśli bys miał czas i checi to mógłbys zajechać zobaczyc.
mmatulek - 31-05-2010, 20:15

Goś pisze, że pali 10-12 l gazu. Pytanie jak długo jeździ na tak ubogiej mieszance. W jakim stanie w związku z tym są głowice.
Zajc3w - 31-05-2010, 20:26

mmatulek jeśli jeździ tylko w trasy to pali mu normalnie. A w mieście to na ubogiej do granic możliwości nie zejdzie poniżej 14, więc 12 to bujda. Zresztą nie spotkałem jeszcze sprzedawcy nie zaniżającego spalania samochodu.

kociniak08Ja w piątek będę leciał tamtędy. Dla mnie to 20 km więcej, a chętnie ją obejrzę z elkometrem(grubość lakieru) bo coś mi cena za niska jak za niebitą sigmę z silnikiem po kapitalce. To zresztą też łatwo stwierdzić, sam ostatnio robiłem przecież głowice i wiem jak grają, a jak rzęziły ;) Więc jeśli usiedzisz na miejscu :wink: to może lepiej poczekaj. Bo może się okazać że znowu ~700 km na darmo zrobisz.