MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Letnia akcja serwisowa Mitsubishi
Tomek - 26-05-2010, 21:21
piterr27 napisał/a: | Czy na 100% za srawdzenie tych punktów kontrolnych tyle zapłacę? |
Michal-MMC napisał/a: | Koszt przegladu w ramach letniej akcji to 49 PLN brutto i Dealer nie może chcieć wiecej za ta usługę |
kirbi - 27-05-2010, 09:59
No i byłem. Faktycznie 49zł, chociaż na początku chcieli 69, dopiero jak wytłumaczyłem, że jestem z forum to dali te 49. Trwało ok. godziny, w sumie sprawdzili to co mieli sprawdzić, więc ok. Oczywiście zaproponowali naprawy, ale koszty z kosmosu, przykładowo rozrząd 3 tyś zł
piterr27 - 27-05-2010, 17:11
Ok
dzięki za info, ja wysłałem zapytanie do Łódzkiego salonu Mitsubishi - Satall i czekam na odpowiedź, ale pewnie i tak pojadę...........Pozdro
Morfi - 28-05-2010, 09:30
Umówiony na poniedziałek na godz 14 w Japan Motors głównie mi chodzi o stan mojego zawieszenia
drum_n_bass1 - 28-05-2010, 09:40
Mam do wyboru żeby umówić sie do Satalla do Łodzi badz do Sobczyka w Częstochowie. Gdzie lepiej jechać? Który jest bardziej kompetentny?
rcicho01 - 28-05-2010, 15:23
Wczoraj wysłałem formularz - dziś kontakt.
Umówiony jestem na poniedziałek na 12:00 w Sobczyku w Katowicach.
Myślę, że dużej różnicy między autoryzowanymi serwisami nie powinno być?
ig_or - 30-05-2010, 12:52
Byłem i jestem w miare zadowolony. Przegląd obejmował też czyszczenie zacisków, no i pojawił się mały problem - panowie ukręcili śrube na zacisku z tyłu Trwało to dłużej ok godzinę, ale sobie poradzili. W sumie spędziłem w ASO 3 godziny. Nie znależli nic więcej niż to o czym już wiedziałem - oprócz wypalonych przednich postojówek, które wymienili w cenie przeglądu. Generalnie jestem zadowolony
mkm - 30-05-2010, 13:31
Czy po tym "przegladzie" dostaje sie jakis kwit czy tylko ustne poinformowanie o ewentualnych usterkach i stanie zuzycia podzespolow?
Czy auto jest badane przy pomocy "urzadzen" czy tylko sprawdzane przez sprawne oko serwisanta?
rcicho01 - 31-05-2010, 15:15
mkm napisał/a: | Czy po tym "przegladzie" dostaje sie jakis kwit czy tylko ustne poinformowanie o ewentualnych usterkach i stanie zuzycia podzespolow?
Czy auto jest badane przy pomocy "urzadzen" czy tylko sprawdzane przez sprawne oko serwisanta? |
Jest karta A4 z 30 punktami i obok informacja Ź[źle], N[norma], oraz D[Dobrze].
Przewody i uszczelnienia w komorze - na oko. Zawieszenie, lakier - mechanicznie..
Jestem dziś po przeglądzie w Katowicach w Sobczyku i powiem szczerze, że ogólne wrażenie bardzo dobre.
Czas oczekiwania troszkę powyżej godziny, jednak warto .
Obsługa powiedziała mi tez, że byłem pierwszą osobą u nich, która zdecydowała się na Letni Przegląd, więc myślę teraz spokojnie można jechać
Morfi - 31-05-2010, 17:16
Byłem u JM w Katowicach i wiekszość sprawdzali organoleptycznie.
Mam pasek z alternatora do wymiany i płyn ze sprzęgła.
Tez byłem pierwszy.
Tez oczekiwanie ponad godzinę.
Siero19 - 31-05-2010, 20:56
A orientujecie się ile bedzie kosztowała zbieżność w aso i przeglad??
pamar - 01-06-2010, 07:36
piterr27 napisał/a: | wysłałem zapytanie do Łódzkiego salonu Mitsubishi - Satall i czekam na odpowiedź |
Do mnie zadzwonili po 2 dniach, umówiony jestem 09.06 na godz 9:30 (obiecali w cenie podłączenie do kompa ) drum_n_bass1 napisał/a: | do Satalla do Łodzi badz do Sobczyka w Częstochowie |
Przyjedź do Łodzi, mały spocik się zrobi
Morfi - 01-06-2010, 07:49
pamar napisał/a: | obiecali w cenie podłączenie do kompa | jestem w szoku.
pamar - 01-06-2010, 07:54
Morfi, wiesz, przez telefon to ja też mogę wszystko obiecać
Zobaczymy jak będzie w praktyce
Manuela - 01-06-2010, 16:19
angopl napisał/a: | Po jakim czasie od rejestracji elektronicznej na letnią akcję serwisową - następuje kontakt z klientem ? | zadzwonili następnego dnia, a była to sobota.
Ogólnie ok, choć nie zrobili nic ponad kontrol. Nie było się do czego czepnąć, więc powiedzieli mi, że mam za dużo płynów ponalewane (ASO w Niemczech nie pożałowało ) i łyse opony, ale to akurat już wiedziałam no i że lekkie luzy na łożyskach z przodu, w piastach, co mnie uspokoiło, bo tak podejrzewałam ze mi minimalnie szumi. Ale do wymiany jeszcze się zejdzie.
Znaleźli przepaloną żarówkę stopu, której nie wymienili mi w ramach przeglądu, chciali płatnie, ale mam ich w , wymieniłam se w garażu w robocie za free
Za podłączenie kompa zawołali 150, więc na razie podziękowałam. Świeci mi się SRS, najprawdopodobniej zamoczony czujnik przy picowaniu przed sprzedażą, ale powiedzieli że podłączenie plus wybebeszenie go i konserwacja od 300 w górę, więc też uprzejmie na razie podziękowałam.
Ogółem miło się było dowiedzieć, nawet za te 49 zyli, że mam fajne auto i jest ok
|
|
|