Chcę kupić Lancera! - Aktualna promocja Lancera Sportback. Warto?
jaca71 - 08-06-2010, 09:51
krzychu napisał/a: | Tak wszyscy piszą a jak było (Outlander I 2.0 AWD) to nikt go nie kupował. Dziwnym trafem po lifcie z 2.0 TDI jakoś hit sprzedaży.... |
Outlander I z 2.0 AWD się nie sprzedawał? Możliwe. Ale ASX to jest samochód osobowy i raczej będzie konkurencja do Lancera niż do Outlandera. Ale to jest tylko moje zdanie.
Ja mając do wyboru Lancer sedan ASX wybieram Lancera
Ale wybierając między SB a ASX to już raczej ASX bym wybrał
gigant87 - 08-06-2010, 10:47
Szkoda, że ASX nie jest z automatem...
Trik - 08-06-2010, 14:33
gigant87 napisał/a: | Szkoda, że ASX nie jest z automatem... | może od przyszłego roku ktoś się zreflektuje i dadzą automat.
jaca71, ja mam podobny "delemat" ale między ASX 1,8 (AWD) diesel a Outlanderem 2L(2wd) lub 2,4L (4wd) benzyna. W tym porównaniu wagą jest pojemność kuferka. O vat nie wspominam. Gdyby ASX był w benzynie i AWD to miał by jeszcze większego plusa.
jurekschroda - 08-06-2010, 16:40
Cytat: | ja mam podobny "delemat" ale między ASX 1,8 (AWD) diesel a Outlanderem 2L(2wd) lub 2,4L (4wd) benzyna. |
Outki 2 WD to rodzyny, sprowadzane w zastraszająco małych ilościach, do tego zazwyczaj z automatem. Podobnie jak 2.4 - dostaniesz, ale tylko z automatem.
Może się okazać, ze z tej trójki jaką rozważasz, tylko ASX będzie realnie dostępny.
kixi4 - 08-06-2010, 21:42
Koledzy nie pchajcie się w tego diesla od VW!! Od kiedy VAG wypuścił nowego diesla o pojemności 2.0 są same problemy!! Poczytajcie sobie na googlach o tych silnikach (pękające głowice, rumuńskie turbiny itd nie mówiąc o filtrze cząstek stałych, który nie znosi jazdy po mieście) lepiej wziąć benzyne lub poczekać na diesla, który oferowany jest obecnie w ASX od miveca o pojemności 1.8 i podobno w przyszłym roku również w lancerze, ale jest to nowy silnik więc na opinie też trzeba poczekać, ale jakoś bardziej wierzę w japoński silnik niż niemiecki..
Trik - 08-06-2010, 22:08
kixi4, Spoko loko, po to MMC wymyśliło tego 1,8 DID MIVEC, żep się w VAG nie pitolić. Jest nadzieja że z nowym rokiem O2 dostanie nowe serduszko prosto z Japonii. Więcej optymizmu.
Izold - 08-06-2010, 22:10
kixi4 napisał/a: | Koledzy nie pchajcie się w tego diesla od VW!! Od kiedy VAG wypuścił nowego diesla o pojemności 2.0 są same problemy!! Poczytajcie sobie na googlach o tych silnikach (pękające głowice, rumuńskie turbiny itd nie mówiąc o filtrze cząstek stałych, który nie znosi jazdy po mieście) lepiej wziąć benzyne lub poczekać na diesla, który oferowany jest obecnie w ASX od miveca o pojemności 1.8 i podobno w przyszłym roku również w lancerze, ale jest to nowy silnik więc na opinie też trzeba poczekać, ale jakoś bardziej wierzę w japoński silnik niż niemiecki.. |
Ale to chyba nie jest silnik niemiecki, tylko na niemieckiej licencji. Tak przynajmniej czytałem, że Japończycy go robią na licencji VW. Czyli chyba tam nie ma rumuńskich turbin.
Poza tym - nowego diesla o pojemności 2 litry i mocy 140 KM nie dostanę za około 75.000 zł.
krzychu - 08-06-2010, 22:31
Izold napisał/a: |
Ale to chyba nie jest silnik niemiecki, tylko na niemieckiej licencji. Tak przynajmniej czytałem, że Japończycy go robią na licencji VW. Czyli chyba tam nie ma rumuńskich turbin. |
VW sprzedaje całe silniki, jakieś plotki o japońskim sofcie też są wymyślone.
racer1972 - 10-10-2010, 22:14
Właśnie pojawił się fajny rabat na lancerka 2010 - 1,8 Inform już za 54.000 z groszami Chyba warto bo to najniższa cena od roku
|
|
|