To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Aktualna promocja Lancera Sportback. Warto?

jaca71 - 08-06-2010, 09:51

krzychu napisał/a:
Tak wszyscy piszą a jak było (Outlander I 2.0 AWD) to nikt go nie kupował. Dziwnym trafem po lifcie z 2.0 TDI jakoś hit sprzedaży....

Outlander I z 2.0 AWD się nie sprzedawał? Możliwe. Ale ASX to jest samochód osobowy i raczej będzie konkurencja do Lancera niż do Outlandera. Ale to jest tylko moje zdanie.
Ja mając do wyboru Lancer sedan ASX wybieram Lancera
Ale wybierając między SB a ASX to już raczej ASX bym wybrał :)

gigant87 - 08-06-2010, 10:47

Szkoda, że ASX nie jest z automatem...
Trik - 08-06-2010, 14:33

gigant87 napisał/a:
Szkoda, że ASX nie jest z automatem...
może od przyszłego roku ktoś się zreflektuje i dadzą automat.
jaca71, ja mam podobny "delemat" ale między ASX 1,8 (AWD) diesel a Outlanderem 2L(2wd) lub 2,4L (4wd) benzyna. W tym porównaniu wagą jest pojemność kuferka. O vat nie wspominam. :wink: Gdyby ASX był w benzynie i AWD to miał by jeszcze większego plusa.

jurekschroda - 08-06-2010, 16:40

Cytat:
ja mam podobny "delemat" ale między ASX 1,8 (AWD) diesel a Outlanderem 2L(2wd) lub 2,4L (4wd) benzyna.

Outki 2 WD to rodzyny, sprowadzane w zastraszająco małych ilościach, do tego zazwyczaj z automatem. Podobnie jak 2.4 - dostaniesz, ale tylko z automatem.
Może się okazać, ze z tej trójki jaką rozważasz, tylko ASX będzie realnie dostępny.

kixi4 - 08-06-2010, 21:42

Koledzy nie pchajcie się w tego diesla od VW!! Od kiedy VAG wypuścił nowego diesla o pojemności 2.0 są same problemy!! Poczytajcie sobie na googlach o tych silnikach (pękające głowice, rumuńskie turbiny itd nie mówiąc o filtrze cząstek stałych, który nie znosi jazdy po mieście) lepiej wziąć benzyne lub poczekać na diesla, który oferowany jest obecnie w ASX od miveca o pojemności 1.8 i podobno w przyszłym roku również w lancerze, ale jest to nowy silnik więc na opinie też trzeba poczekać, ale jakoś bardziej wierzę w japoński silnik niż niemiecki..
Trik - 08-06-2010, 22:08

kixi4, Spoko loko, po to MMC wymyśliło tego 1,8 DID MIVEC, żep się w VAG nie pitolić. Jest nadzieja że z nowym rokiem O2 dostanie nowe serduszko prosto z Japonii. Więcej optymizmu. :D
Izold - 08-06-2010, 22:10

kixi4 napisał/a:
Koledzy nie pchajcie się w tego diesla od VW!! Od kiedy VAG wypuścił nowego diesla o pojemności 2.0 są same problemy!! Poczytajcie sobie na googlach o tych silnikach (pękające głowice, rumuńskie turbiny itd nie mówiąc o filtrze cząstek stałych, który nie znosi jazdy po mieście) lepiej wziąć benzyne lub poczekać na diesla, który oferowany jest obecnie w ASX od miveca o pojemności 1.8 i podobno w przyszłym roku również w lancerze, ale jest to nowy silnik więc na opinie też trzeba poczekać, ale jakoś bardziej wierzę w japoński silnik niż niemiecki..

Ale to chyba nie jest silnik niemiecki, tylko na niemieckiej licencji. Tak przynajmniej czytałem, że Japończycy go robią na licencji VW. Czyli chyba tam nie ma rumuńskich turbin.
Poza tym - nowego diesla o pojemności 2 litry i mocy 140 KM nie dostanę za około 75.000 zł.

krzychu - 08-06-2010, 22:31

Izold napisał/a:

Ale to chyba nie jest silnik niemiecki, tylko na niemieckiej licencji. Tak przynajmniej czytałem, że Japończycy go robią na licencji VW. Czyli chyba tam nie ma rumuńskich turbin.

VW sprzedaje całe silniki, jakieś plotki o japońskim sofcie też są wymyślone.

racer1972 - 10-10-2010, 22:14

Właśnie pojawił się fajny rabat na lancerka 2010 - 1,8 Inform już za 54.000 z groszami :!: Chyba warto bo to najniższa cena od roku :!: