To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - dywaniki do CARISMY gumowe

kris80 - 11-09-2007, 21:47

turek61 napisał/a:
Te od Volvo mają płytkie korytka więc nie polecam a te drugie są takie jak rok temu kupiłem w DRAMAGU.Też nie rewelacja ale juz lepsze od tych do Volvo.

co ty opowiadasz jak kupujesz dywaniki to tylko te od volvo
pasuja idealnie docari
mam takie i jestem bardzo zadowolony

saphire - 11-09-2007, 22:13

On ie powiedział że nie pasują tylko że są zbyt płytkie - czyli boczki mają zbyt niską krawędź i się pewnie zimą przelewa na tapicerę :badgrin:
mlun - 13-09-2007, 11:24

Ja kupowałem w tamt roku na allegro nieoryginalne niestey nie widze teraz aukcji tego sprzedawcy.Musze przyznać że pasują całkiem całkiem,mają wysokie brzegi więc woda też się nie będzie przelewać.Co mnie zdziwiło tylne dywaniki mają od spodu napisane że pasują również do Tico :mrgreen:
Anonymous - 20-02-2009, 20:12

A jakie będą do carismy po lifcie?
Dramag ma takie

Na allegro są np takie

oraz takie

Co by pasowało najlepiej?

Kris1980_147 - 20-02-2009, 20:56

Te ostatnie z napisem "lady-paris" na zdjęciu to właśnie oryginały. Pasują do Carismy i Volvo v/s-40. W zeszłym roku na jesień kupiłem dokładnie takie na giełdzie w Mysłowicach za 99zł.
Ogólnie jestem zadowolony, dobrej jakości guma i idealnie dopadowane, nic nie musisz docinać, czy specjalnie modelować, wkładasz i masz na właściwym miejscu. Nic się nie przesuwa itp.

Jednak w zimę musisz zwracać uwagę, aby nie zbierać nadmiernej ilości wody na nich, bo jak przedmówcy napisali mają trochę małe ranty i woda może się wylać.

Piwor - 20-02-2009, 21:07

Ja mam jakieś uniwersalne i cholery już dostaję. :|
mlun - 20-02-2009, 21:20

A co się dzieje?
Piwor - 21-02-2009, 01:05

Od kierowcy dywanik w kółko się ślizga, ponieważ nie jest spasowany, nie polecam. Od pasażera jest również lipa z dopasowaniem. :| A na tył są zwyczajnie za małe.
turek61 - 22-02-2009, 09:23

Z Dramagu nie polecam...Dywanik kierowcy przetarł się pod butem po niecałym sezonie.
Matejko - 22-02-2009, 11:01

turek61 napisał/a:
Dywanik kierowcy przetarł się pod butem po niecałym sezonie.

bo one z zalozenia nie maja wytrzymywac wiecej - tak mi gosc powiedzial jak kupowalem do leona, zapytalem czym sie roznia te tansze od tych petex czy jakos tak, na co gosc,
bo te tansze wytrzymaja 1 sezon, a te 2 sezony :) co prawda przetarl mi sie tylko kierowcy, ale gosc mowil ze na sztuki te tansze tez mozna dokupic, wiec na kolejna zime dokupie, bo na lato mam seatowskie welurowe :)

turek61 - 22-02-2009, 13:09

Matejko napisał/a:
ale gosc mowil ze na sztuki te tansze tez mozna dokupic,

owszem, można.Ja dokupiłem ten jeden prawie u siebie:
http://zachodniopomorskie...a4119b9de8.html
Facet przyniósł mi do samochodu na parkingu z pięć sztuk bo do Cari nie mieli.Więc dopasowałem od jakiegoś nowego modelu Forda za 20 zł..Lepiej pasuje niż ten z Dramagu.Z Dramagu niby miały być do Cari a pisało na tylnych, że pasują też do Tico.Tylko jakoś w Cari z tyłu nie za bardzo.

wichura1 - 22-02-2009, 13:43

Ja kupiłem na allegro dywaniki do Carismy/V40/S40 za około 110PLN dywanik kierowcy jest wzmocniony tam gdzie sią opiera but są kostki wysokości około 1cm. A jak się dużo wody uzbiera wylewam, a ostatnio wyciągnąłem uderzyłem o ziemię i miałem kostki lodu do drinków.;)

edit: Znalazłem gościa http://www.allegro.pl/ite...er.html#gallery

turek61 - 22-02-2009, 16:04

wichura1, faktycznie wyglądają solidnie, chociaż te z tyłu chyba nie za bardzo są dopasowane bo zwykłe prostokąty bez wycięć.Ważne jest to, że ten kierowcy ma wzmocnienie ale brak mu za to tego języka na lewą stopę (będącą nieaktywną). Ten mój od Forda ma ten szczegół.Zorbie fotkę to wstawię.
Jak widzicie drugie moje imię to "maruda" a trzecie "malkontent" 8)

By turek61, shot with K750i at 2009-02-24

laki-14 - 27-02-2009, 20:44

witam, szukałem dla siebie migacza prawego ponieważ rozpadł się po stłuczce na parkingu, pozatym czytałem że ktoś szuka dywaników i tak przy okazji może pomoge :D pozdrawiam
http://www.nokaut.pl/ofer...risma-l200.html