To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - [GDI] Kabelek+Evoscan

Faza - 20-06-2010, 23:01

Oficjalnie mogę potwierdzić, że kabel VAG KKL (ze zwartymi pinami 1 i 4) + Evoscan działa z Galantem EAxx. Fakt, że nie wszystkie wartości z programu są odczytywane ale dużo z nich jest.
Dzięki panowie za testy:)

mephisto - 20-06-2010, 23:38

kajne problem i polecam sie na przyszlosc
sebo199 - 21-06-2010, 00:15

Czyli z Galem 2.4 GDI też pójdzie?
Faza - 21-06-2010, 00:39

Cytat:
Zapewne
mephisto - 21-06-2010, 08:03

powinno tez pojsc, ale niemam 100% pewnosci, jak odczytalo jednego to powinno i drugiego
plecho1 - 21-06-2010, 08:22

Ja zworkę zrobiłem na przełączniku

penmar - 21-06-2010, 11:00

plecho1 napisał/a:
Ja zworkę zrobiłem na przełączniku
[url=http://img4.imagesha....th.jpg]Obrazek[/URL]

O widzisz dobry pomysł miałeś, trza przerobić kabel :D

sebo199 napisał/a:

Nie widze najmniejszego problemu czemu miało by nie przeczytać, coś się zawsze wyciągnie kwestia tylko jedna musisz mieć gniazdo OBD II wpadniesz na następnego spota to się sprawdzi

Maciek - 29-06-2010, 13:06

Mój kabelek który od grudnia w szaie zalegał też odpaliłem i w EA5 i w CJO też o dziwo śmiga. O dziwo gdyż gdzieś na forum czytałem że z CJO nie powinno???
swinks_UK - 29-06-2010, 13:17

Maciek, Evoscan obsługuje Misiowy protokół MUT2/3, więc i Colt musi iść... :D

Panowie,kabel VAG KKL i Evoscan opisywany bł na forum już 1.5 roku temu w dziale Galanta i rok temu w dziale Galant VR4, wystarczyło poszukać i byście oszczędzili czasu :wink:

Do bardziej zaawansowanych operacji polecam kombinację kabel OpenPort 1.3U i Evoscan.

Maciek - 30-06-2010, 13:19

swinks_UK napisał/a:
już 1.5 roku temu w dziale Galanta

Ależ nikt niczego na nowo nie odkrywał :-) Do czynienia z takim zestawem (VAG KKL + Evoscan) miałem już dzięki aren195612 w sierpniu 2009. Faktycznie tematem zainteresowałem się wcześniej na prośbę kolegi mechanika który w kompach nie za teges siedzi :-) . Obecnie mam zamiar dokupić dla tegoż samego znajomego kabelek
swinks_UK napisał/a:
OpenPort 1.3U
.
Vikthor - 28-09-2011, 23:53

Witam, odkopię temat :)
Dzisiaj podczas spokojnej jazdy wyskoczyl mi check engine, ale autko zachowuje sie normalnie. Czy ktorys z mitsumaniakow dalej dysponuje kabelkiem i evoscanem, no i oczywiscie czasem, aby spojrzeć co tam nie gra. Mowa o cari gdi 2001. Pomocy bo nie lubie jak cos mi w misi zle dziala. :(

volve - 29-09-2011, 08:59

Kurcze kabelek mam, ale nie mam teraz dostępnego laptopa :/
Vikthor - 29-09-2011, 11:19

Szkoda bo moj laptop ma walnietą baterie :( . Ale jakbym zalatwił laptopa od znajomego to z kąd załatwic evoscana i czy potrzebna jest specjalna wersja do cari czy standartowa? No i oczywiscie czy chciałoby ci sie poswiecic troche czasu i spotkac sie jakos na dniach? :)
volve - 29-09-2011, 12:01

Vikthor napisał/a:
Ale jakbym zalatwił laptopa od znajomego to z kąd załatwic evoscana i czy potrzebna jest specjalna wersja do cari czy standartowa?

Jak załatwisz laptopa to wezmę swojego EvoScana(muszę znaleźć instalkę i klucz). Ewentualnie jak Twój laptop ma walniętą baterię, ale chodzi na zasilaczu, to możesz do mnie podjechać do garażu, mam tam zasilanie więc nie byłoby problemu.

Vikthor napisał/a:
No i oczywiscie czy chciałoby ci sie poswiecic troche czasu i spotkac sie jakos na dniach?

Nie ma problemu. Ale w tygodniu różnie bywa u mnie z czasem, możemy się spotkać np. w tą sobotę(godzina obojętna, tylko muszę dzień wcześniej wiedzieć ;) )

Vikthor - 29-09-2011, 21:14

:) laptop chodzi na zasilaczu wiec opcja z garażem byłaby najlepsza, kurde tylko jeszcze nie wiem jak u mnie z robotą w sobote. Jutro sie odezwe jeszcze i się jakoś dogadamy:). A tak swoją drogą lampka CE zgasła, i cholera wie o co carismie chodzi. Mam nadzieję że evoscan wyłapie wszystkie możliwe przypadłości.