Wielkopolskie - Polecane i nie polecane warsztaty w Wielkopolsce
Anonymous - 28-12-2006, 22:31
Co do JC to miałem kilka razy przyjemność wymieniać dwa razy te same elementy. JC w większości poprostu pakuje wyroby innych producentów w swoje kartoniki (czytaj woreczki z naklejką). Jest ogromna różnica między towarem z JC a towarem oznaczonym "coś tam" wg katalogu JC. Paski firmy Mitsuboshi czy napinacze NTN są rozsądne jakościowo i pomimo że jest na nich napisane "wg katalogu JC" to nie mają z tą firmą zbyt wiele wspólnego, a jedynie dystrybutora od którego pochodzą, a konkretnie firmę Hipol, która posługuje się w swoim systemie numerami katalogowymi JC. Co do mechanika to wyznaje zasadę MECHANIKU ŁAPY PRECZ OD MITSUBISHI przetestowałem kilku i każdy z nich jest dobry jak mu sie powie co i jak ma zrobić i przede wszystkim jak mu się patrzy na łapy. Cena 100pln za wymianę amortyzatorów jest całkiem rozsądna, osobiście wymieniłem sam bo: wszystkie elementy gumowe wymieniłem na nowe takie jak ja chciałem, wszelkie nakrętki są dokręcone dynamometrem z siłą jaką podaje manual,przy okazji można było sobie wypić pifko na swieżym powietrzu (robiłem w sierpniu). Na 4 mechaników jakich testowałem tylko 2 miało klucz dynamometryczny a tylko jeden potrafił go używać.Poszukuje tylko dobrych speców od wydechów panów na Głogowskiej za stacja BP zdecydowanie odradzam, zresztą gazowników którzy są obok też.
Anonymous - 05-01-2007, 19:07
jak chodzi o wydech to wiem że gdzieś za Przeźmierowem jest jakiś duży serwis co sie zajmują tylko wydechami i mają ich całą masę na miejscu i kilkja stanowisk. Sam tam nie byłem tylko ktos mi polecił. Jak złapię gościa to się zapytam dokładnie ale chyba to były Chyby
Anonymous - 06-01-2007, 00:07
fonckii napisał/a: | chyba to były Chyby |
Tak, dokładnie, to Chyby. Po prawej stronie jadąc od Baranowa (to zdaje się jest ulica Szamotulska).
Polecam - miła i fachowa obsługa.
Anonymous - 23-03-2007, 11:00
To może inaczej, bo również poszukuje dobrego sprawdzonego mechanika.
Czy naprawiał ktoś auto w jakimś innym warsztacie w Poznaniu? Jeśli tak to jakie odczucia i czy możecie polecić usługi takowego czy nie?
Mam kilka spraw w miśku, które chciałbym zrobić, ale nie mam garażu i niestety często czasu, stąd potrzebny mi sprawdzony mechanik, u ktorego bez obaw będę mógł zostawić miśka. Myślę, że dla przyszłych pytających taka informacja również okaże się pomocna
Anonymous - 17-04-2007, 20:23
ja jeżdżę z od dłuzszego czasu do warsztatu - Auto Punkt na Baraniaka dawniej Majakowskiego vis a vis Park Hotelu wjazd oboko byłej stacji benzynowej i jestem zadowolony. Gość terminowy i solidny - w kazdym razie nigdy nie maiłem zastrzezeń.
Co do częsci to kupuje w Intercarsie , maja niektóre do Mitsubishi.
Anonymous - 21-05-2007, 07:58
Zrobią mi tam sprawdzenie kompresji w sigmuni?
Anonymous - 04-09-2007, 11:18 Temat postu: Szukam dobrego lakiernika ale dobrego Poznań Witam poszukuje dobrego lakiernika co potrafi robic swoja robote i nie zawiode sie i drogo nie bierzer za lakierke tzn do 250 zł za element pilnie go potrzebuje !! Pomocy ziomki
Anonymous - 04-09-2007, 13:05
Życzę szczęścia bo w okolicach Warszawy to najgorsi partacze wołają 300+ za element.
roch_27 - 05-09-2007, 08:45
MitsuPoznan wysłałem Ci info na priva
pozdro
Anonymous - 05-09-2007, 11:22
Dyieki roch_27 juz sie z nim umowiklem zobaczymy jak to wyjdzie
tresorex - 24-09-2007, 14:04
mogę też prosic o adres , pilnie potrzebuje polakierować autko
docencik87 - 23-10-2007, 12:49
I ja też poproszę adres
Anonymous - 08-11-2007, 10:41
docencik87 napisał/a: | I ja też poproszę adres |
no ja tez moge polecic lakiernika
naprawde dobry lakiernik w poznaniu
tel.501 620 209
Anonymous - 27-01-2008, 00:30 Temat postu: Zaufany warsztat do Galanta w Poznaniu Witam wszystkich !!!!! Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Galanta. Musze niestety z tej okazji powymieniać pare rzeczy ( rozrząd, tarcze, klocki, filtry itp. ) Czy możecie mi polecić jakiś zaufany warsztat. Pozdrawiam
roch_27 - 27-01-2008, 09:24
Witam
Jak zawsze polecam:
Auto Service- Samochody Japońskie
Piotr Leitgeber
os. Bajkowe ul. Twardowskiego 34
tel. 061-868-43-12
sprawdzony mechanik
|
|
|