Car Audio - głośniki do galanta. Co wybrać?
Andrew - 27-05-2011, 15:01
No to jakieś foto relation musi być
wilk88 - 27-05-2011, 15:43
Jak zamontuję to bedzie relacja
Krystian990 - 28-05-2011, 14:02
Troszkę późno przeczytałem temat ale może się wypowiem żeby następni użytkownicy, którzy złapią taką rozkminę mogli zaczerpnąć wiadomości.
A więc co do sprawy, które głośniki lepiej zagrają pod samym radiem: Nie ważne czy mają więcej czy mniej RMS... W tym przypadku patrzy się na skuteczność (SPL) Ona określa ile głośnik jest w stanie wyciągnąć dB z 1 W, a to jest najważniejsze przy zgraniu z radia żeby tą małą ilość mocy głośnik jak nejlepiej wykorzystał.
Co do głośników odseparowanych z zwrotnicą: Nie ważne czy pod radiem czy pod wzmacniaczem... Zawsze zagrają lepiej niż współosiowe.
Co do firm to kwestia gustu. Ważne aby unikać chińczyków itp.
Ostatnia psrawa to wygłuszenie drzwi. Nikt o tym nie pisał, a to jest BARDZO WAŻNA SPRAWA!!
deejay - 08-12-2011, 22:52
Mam pytanko , co polecacie do Galanta EA chodzi mi o głosniki w drzwiach .
Auto jest porządnie wygłuszone podłoga i drzwi. Wzmacniacz posiadam taki http://www.audiosklep.pl/jbl-gto-1004-p-1936.html , w drzwiach jest obecnie seria , a w bagażniku zabudowa tego głosnika http://strefakierowcy.pl/...-gto-1502d.html , Chciałbym serie wymienic na coś mocniejszego . Czekam na dobre rady
Audiox - 10-12-2011, 10:56
Jaka masz tam srednice? Niskotonowy tez chcesz wymienic i jaka masz skrzynke do niego zrobiona? I oczywiscie podaj ile funduszy mozesz na to przeznaczyc
kamil88 - 10-12-2011, 14:07
W dzwiach masz chyba z tego co mi wiadomo 16cm. Ale pytanie wymieniasz same 16 czy też tweetery?
Najważniejsze ile kasy chcesz na to wydać?. I zestaw przedni będzie zasilany ze wzmaka czy z radia?
firtiris - 12-12-2011, 10:53
ja chyba do swojego wsadzę bez kombinowania GMS-950
doradził mi je kolega co montuje caraudio. Stwierdził, że będe zadowolony nie tylko z ceny
Kamil_Ziomek - 07-02-2012, 19:17
Kto testował głośniki Hertz EV 165 bo nad nimi właśnie się zastanawiam ponieważ zawieszenie piankowe w oryginalnych głośnikach miało już dość i się posypało. U mnie raczej będą grały pod rad radiem chyba że uruchomię przetwornice i zrobię jakiś fajny wzmacniacz.
A c h e - 20-03-2012, 17:35
Hertze EV to kupa pod radiem jak wszystko..
Audiox - 29-03-2012, 21:09
Zależy ile chcesz na to wydać
Robson WM - 05-04-2012, 21:38
A c h e napisał/a: | Hertze EV to kupa pod radiem jak wszystko.. |
Ale miałeś je podłączone,czy tak sobie tylko piszesz? Bo ja mam w galancie 6 głośników hertz-a (tweetery DT 16 ze zwrotnicami w słupkach ,przy kolanach grają współosiowe CDX 100,a z tyłu trójdrożne CDX 690) wszystko uzupełnia subwofer wbudowany w tylne nadkole (magnat Express 10") i wzmacniacz Magnat Four Edition. Nie jednego już zachwyciło,więc dziwi mnie że piszesz niepochlebnie o hertz-ach. Do Scan Speek-a im daleko,ale jak na swoją cenę to są rewelacyjne.
Yuppy - 06-04-2012, 10:29
Robson WM napisał/a: | A c h e napisał/a: | Hertze EV to kupa pod radiem jak wszystko.. |
Ale miałeś je podłączone,czy tak sobie tylko piszesz? (...) |
Ja nie widzę tu niepochlebnej opinii o Hertz'ach, tylko o tym, że pod samym radiem grają jak kupa Same głośniki są dobre, ale aby wykorzystać w pełni ich potencjał, niestety trzeba dodatkowego wzmacniacza. Jest dużo innych głośników, które może są słabsze, ale pod samym radiem zagrają lepiej.
Robson WM - 13-04-2012, 22:42
Yuppy napisał/a: | Robson WM napisał/a: | A c h e napisał/a: | Hertze EV to kupa pod radiem jak wszystko.. |
Ale miałeś je podłączone,czy tak sobie tylko piszesz? (...) |
Ja nie widzę tu niepochlebnej opinii o Hertz'ach, tylko o tym, że pod samym radiem grają jak kupa Same głośniki są dobre, ale aby wykorzystać w pełni ich potencjał, niestety trzeba dodatkowego wzmacniacza. Jest dużo innych głośników, które może są słabsze, ale pod samym radiem zagrają lepiej. |
Może i racja-poniesło mnie Pod radiem mogą zagrać nie źle głośniki,ale o dobrej efektywności i nie za wielkiej mocy. Jednak wzmacniacz daje nieporównywalną jakość i możliwości.
Anonymous - 15-04-2012, 14:48
Panowie a mam taki problem otóż gdy ustawiam balans przód tył w radiu głosniki fabryczne w galancie to lepiej grają gdy balans jest ustawione na jedna ze stron albo do przodu albo na tyl a gdy wysrodkuje to tak jakby sie zagluszały ? Złe podłączenie ?
jacek11 - 15-04-2012, 15:34
Tak,są źle podłączone.
|
|
|