To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - [1G 90-94] turbo do g1

zenek_bb - 30-08-2010, 09:26

nie no nie zaszkodzi ;p też planuje ale 350 na FWD bo nie chcę zakuwać, ale szpera murowana musi być... oglądnij recenzje nowego renault clio rs, 250KM na przód, w tańszej wersji jest bez szpery, trzeba sobie dopłacić (szpera, fotele kubełkowe itp) bez szpery się tym kiepsko jeździ, a to tylko 250

kto powiedział że nikt nie ma 500fwd? pewnie że są :D i to nawet mocniejsze ;p

Pablo1o - 30-08-2010, 16:42

Jest jedna Honda która ma ponad 500 Km FWD , własciciel potem ją sprzedał bo nie dało się jeździć ale oczywiście można próbować :) Pewnie szybko kolega zacznie szukać napędu z GSX-a :)
zenek_bb - 23-09-2010, 07:12

no dokładnie, przy 500+ to ciężko się jeździ obojętnie czy FWD czy RWD czy AWD, chociażby w zimie ;p znaczy jeździ się super tylko żeby jeździć płynnie i w miarę ekonomicznie to trzeba by pedał gazu ręką naciskać nie nogą ;p Ja mam fajny pomysł odnośnie mojego projektu 350FWD, wymyśliłem sobie że skoro będzie EBC i jest laptop na pokładzie na stałe, czemu by nie zrobić dwóch map doładowania/paliwa/zapłonu? Jedna mapa prawda na max ile tam się uda wystroić czyli załóżmy te 350-360 a druga mapa powiedzmy 180-200 z dużym momentem od dołu :) 2 pieczenie na jednym ogniu moim zdaniem, na tłokach 8,3 czy 8,5 to przy takim strojeniu na 180-200KM autko będzie miało niezłą dynamikę (nisko duży moment) w porównaniu do fabrycznej 4G63T gdzie tłoki masz 7,5 a spalanie na takiej mapie będzie też odpowiednio mniejsze, zużycie turbiny i innych podzespołów całego silnika też :) Gdy tylko chce, przełączam mapę na tą drugą 350 i jazda na max, kiedy tylko chce :) Przy MBC tak się nie da, bo każda zmiana doładowania ręcznie kończyła by się koniecznością powtórnego strojenia.
macia - 13-10-2011, 22:22

Chłopy - że się tak podepnę pod temat - czy ktoś z posiadaczy turbo może odnieść się do tematu jak kolektor wydechowy z eclipsa turbo (obojętnie której generacji) ma się do kolektora wydechowego w Outlanderze turbo 4g63t 2006 r.? Mój w outku powiedział cześć i szukam czegoś co by podpasować...