Carisma - Techniczne - Problem z ogrzewaniem Carisma 1.8 GDI '98
Chooper - 08-11-2006, 21:27
a nie lepiej cały panel climatronica wymienić?
chyba przedwczoraj na alledrogo był za ok 100 pln, a z reguły koło 200-250 kosztują...
Anonymous - 08-11-2006, 23:11
Panel jest w porzo, przekopałem allegro, podzwoniłem do kilku handlarzy częściami i wygląda na to, że będę musiał kupić kompletną nagrzewnicę, tzn z obudową i modułami elektrycznymi.Trochę do d... bo nagrzewnica jest sprawna, a jedynie moduł elektryczny podnoszący klapkę jest do bani. Może Ktoś ma na zbyciu?
ReggieWorks - 20-02-2019, 05:23 Temat postu: odgrzewam kotleta Czy macie jakiś schemat jak to tam jest zbudowane? Stracił mi się ciepły nawiew, pomimo ustawienia go w pozycji ciepłej z kratek nawiewu leci zimne powietrze - z początku myślałem że jest mało płynu w chłodnicy ale jest okej, wczoraj sprawdzałem, sprawdzę też dzisiaj. Termostat raczej nie, bo temperatura dobija do 90 i stoi sztywno. Pomyślałem że pewnie są jakieś linki sterowania od klapy i myślę że to będzie mój problem. Macie może instrukcję taką z schematem? Nie musi być po polsku - na forum znalazłem polską ale brakuje mi tam zdjęć z schematem. To bardziej taki service manual, o! Coś takiego Będę wdzięczny za pomoc
Bizi78 - 20-02-2019, 08:28
ReggieWorks, na forum w dziale download masz service manuala.
ReggieWorks - 23-02-2019, 18:11
Dzięki Postaram się to ogarnąć, obawiam się że problem jest poważniejszy i że to UPG - w płynie jednak masło, muszę oddać do mechanika, niestety - w dodatku poszedł przewód hamulcowy, przykra przygoda z Cari ale to nic - zrobi się - jest tego warta
|
|
|