To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Zimowa Akcja Przeglądowa

sla - 09-10-2010, 18:52

Też zawsze uważałem ,że takie akcje mają służyć zwabieniu klientów i próbie zarobienia dodatkowych pieniedzy u mniej zorientowanych. Trudno coś takiego nazwać akcją przeglądową. Za mniejsze pieniądze w wolnej chwili dokładniej zbada pan Jasio na każdej stacji kontroli pojazdów
m6riano - 09-10-2010, 18:56

No to teraz już wiecie dlaczego jestem sceptycznie nastawiony na tego typu "akcje";-)
Manuela - 11-10-2010, 10:03

Byłam w lato i póki co mi wystarczy. Zapał Panów podobny, jak ktoś opisał powyżej. Miło było się dowiedzieć, że w sumie nic Gwiazduli nie dolega, ale nie muszę się utwierdzać w tym przekonaniu pół roku później. Tym bardziej, że mój mechanik powiedział to miesiąc temu przy zmianie oleju ;)
sla - 11-10-2010, 18:03

w Volvo przynajmniej podłączali do komputera, tutaj to żenada.
mitsu00 - 11-10-2010, 19:32

sla napisał/a:
w Volvo przynajmniej podłączali do komputera, tutaj to żenada.

W BMW też podpinają.

sla - 11-10-2010, 20:47

Jak firma traktuje swoich klientów, taki przegląd.
Juiceman - 12-10-2010, 00:02

boban6 napisał/a:
napiszcie jak już będziecie po co tam jest w tym i ile wychodzi cenowo

....a więc tak, 08.10.10 pojawiłem się w ASV Lider we Wrocławiu na ZAP. Panowie z Serwisu bajka, rzeczowi, sympatyczni, kawa podana, tv właczony, pytanie czy coś jeszcze podać do picia po kawce zadane. Wrażenie mega pozytywne. Zlecenie przyjął p.Bartek - na pytania odpowiadał rzeczowo i treściwie bajka :) i na tym się kończy plus ASV przy Zimowej Akcji Przeglądowej.

Dostałem świstek, że :

oświetlenie zew. do uzupełnienia
paski osprzętu do wymiany
źle zamontowany akumulator

To to poprosiłem p.Bartka aby poprosił mechanika. Zadałem następujące pytania:
Czy żarówka oświetlenia zewnętrznego jest spalona czy to jest jakaś inna przyczyna (wiadomo w galach najczęściej są to styki) w odpowiedzi usłyszałem, że mechanik nie wie bo tego nie sprawdzał. Na pyt. odnośnie akumulatora, w odpowiedzi mocowanie akumulatora i klemy prawdopodobnie luźne. Po zbadaniu stanu akumulatora wyszło , że jest naładowany w połowie, ale to może być wina, iż klemy były luźne. (No to nie można łaskawie wziąć klucz 10 i je dokręcić ? bądź sprawdzić czego to może być przyczyna....). Oczywiście oświetlenie wew. nie było sprawdzane, co ponoć jest "standardem". No i na formularzu pkt A nie było zaznaczenia gdzie są rysy/pęknięcia/wgniecenia. ( wiem wiem pierdoła ale skoro jest na formularzu to się to wykorzystuje).

No i na koniec, po wyjęciu aku p.mechanik zapomniał nauczyć kompa obrotów, zegarek nie był ponownie ustawiony na prawidłową godzinę. Wrażenie zaangażowania mechanika podobnie jak u kolegów wyżej do (_._) heh.

Ceny: Wymiana pasków osprzętu z zakupem 495zł z czego zakup pasków po rabacie 10% 354zł ( następnego dnia zakupione paski gates'a i bosha w sumie za 50zł :) . No ale to jest ASO więc nie ma co się dziwić. :?

Po prosiłem wcześniej o sprawdzenie jakie są możliwe zniżki, usłyszałem, że jak p.Bartek porozmawia z szefem serwisu to oddzwoni. Jak się okazało zadzwonił, po nie spełna 20min

:)

Wrażenie odnośnie ASO: ASV LIDER we Wrocławiu:

Serwisancie od 0:5 otrzymują 4+
Mechanik od 0:5 otrzymuje 0+ (chociażby, że nie zdiagnozował rozrusznika, którego przy odpalaniu słychać, jakby miał mega opór(zresztą dziś był wymieniony))
Podsumowanie:

Przy takim podejściu raz na dwa lata (no może 3...) można na coś takiego przyjechać. A tak to coś takiego w większości można sobie pod domem sprawdzić xD No i plus jest taki, że auto w końcu znalazło się w polskiej bazie mitsubishi xD

dab - 15-10-2010, 11:15

Szwagroz napisał/a:
Ludzie ile to normalnie kosztuje?????

he he..mi w ASO ASV chcieli zaroweczke w lampce w podsufitce wymienic za 16zl (koszt samej zaroweczki!!!!) Paranoja...za takie malenstwo (30mm) AZ 16zl!!!!
Na pobliskiej stacji Shell kupilem taka sama, a nawet troche dluzsza za......99groszy...
Jakie oni maja marze???!!!!! 1000000% ???zenada :evil: i wstyd! :oops: :oops:
No comments!

Juiceman - 15-10-2010, 12:27

Dab, to tylko ASO, w każdym ASO będziesz miał kosmiczne ceny ;) np. zarówka do podświetlania Climatronicka ponad 40zł na allegro niecałe 2zł xD, Dab lepiej opisz jak wrażenie po Ackcji przeglądowej, :)
yalook - 15-10-2010, 15:56

mnie za wymianę dwóch żaroweczek (ich koszt to 4 PLN) w klapie bagażnika skasowali na 47 PLN :evil:
mitsu00 - 15-10-2010, 16:07

yalook napisał/a:
mnie za wymianę dwóch żaroweczek (ich koszt to 4 PLN) w klapie bagażnika skasowali na 47 PLN :evil:

Policzyli za fakt że mechanior musiał umyć paluchy po 5 min. roboty ile ta wymiana zajęła :finga:

Trik - 17-10-2010, 10:27

yalook napisał/a:
mnie za wymianę dwóch żaroweczek (ich koszt to 4 PLN) w klapie bagażnika skasowali na 47 PLN

Skoro wymieniałeś je w ASO tzn, że niewiedziałeś jak to zrobić wcześniej. Oni skasowali Ciebie za tą niewiedzę. :twisted:

Anonymous - 17-10-2010, 14:00

serwis mitsubishi słynie z dość wygórowanej ceny za części... a szczególnie to już sobie liczą za robociznę...
sla - 17-10-2010, 22:09

Szym_e52a napisał/a:
a szczególnie to już sobie liczą za robociznę...

A Ty byś nie liczył, jeżeli pracuje tam sam kwiat polskich mechaników, najwspanialsi z najlepszych. :mrgreen:

Hubeeert - 18-10-2010, 00:11

sla tak szczerze to mam dość Twojego OT.
Odpocznij przez tydzień od Forum.