Outlander II Ogólne - Orurowanie - boczny stopień
13zbyszek13 - 04-10-2010, 18:44
Jak pisałem ma listwy firmy COBRA ,
co do przyklejenia / ustalenia wysokości , miejsca / jest naprawdę trochę zabawy.
A jak zostaną dodatkowo przyklejone na klej do szyb są raczej nie do oderwania.
dab - 04-10-2010, 22:39
13zbyszek13 napisał/a: | A jak zostaną dodatkowo przyklejone na klej do szyb są raczej nie do oderwania. |
...i to jest niestety lipa takich nie fabrycznych rozwiazan, sprobuj potem w razie potrzeby ja pomalowac ja kjej nie oderwiesz z kolei jak przykleisz slabo to moga odpasc...najlepsze jest fabryczne montoweanie na zatrzaski...niestety tego u outka nie przewidzieli
13zbyszek13 - 05-10-2010, 08:58
dab napisał/a: | ...najlepsze jest fabryczne montoweanie na zatrzaski...niestety tego u outka nie przewidzieli |
Od zatrzasków odchodzą listwy w większości klejone są na taśmę dwustronną 3M w zdecydowanej większości aut.
janekzpolic - 05-10-2010, 10:06
dab napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | A jak zostaną dodatkowo przyklejone na klej do szyb są raczej nie do oderwania. |
...i to jest niestety lipa takich nie fabrycznych rozwiazan, sprobuj potem w razie potrzeby ja pomalowac ja kjej nie oderwiesz z kolei jak przykleisz slabo to moga odpasc...najlepsze jest fabryczne montoweanie na zatrzaski...niestety tego u outka nie przewidzieli | zauważ że teraz generalnie już nie montuje się takich listew rodem z poloneza ,większość nowych aut ich nie posiada bo są zwyczajnie brzydkie i paskudzą cała linie nadwozia ,oczywiście w Outlanderze nie mają już co paskudzić
13zbyszek13 - 05-10-2010, 11:00
janekzpolic napisał/a: | większość nowych aut ich nie posiada bo są zwyczajnie brzydkie i paskudzą cała linie nadwozia ,oczywiście w Outlanderze nie mają już co paskudzić |
Z gustami się nie dyskutuje.
Jednemu się podoba co innego niż drugiemu.
I dlatego jest tak kolorowo a nie monotonnie.
mitsu00 - 05-10-2010, 11:07
13zbyszek13 napisał/a: |
Z gustami się nie dyskutuje.
Jednemu się podoba co innego niż drugiemu.
I dlatego jest tak kolorowo a nie monotonnie. |
Te listwy nie mają wygladać a spełniać swoja funkcję, czyli chronić przed szkodami parkingowymi. Janekzpolic delektuje się pewnie wydawaniem 1000zł za lakierowanie drzwi jak mama z wózkiem mu przywali drzwiami pod marketem. Więc mu pozwól Oryginalne listwy nie szpecą a wręcz dodają tym gołym drzwiom tego czego im brakowało. mam je od nowości i jedyne co raz, dwa musialem zrobić to pacnąć kropelkę zaprawki na listwę, a nie lakierować drzwi.
janekzpolic - 05-10-2010, 11:15
dla mnie to jest samochód do pracy więc mam głęboko czy ktoś walnie wózkiem czy betoniarką w tego traktora
mitsu00 - 05-10-2010, 11:17
janekzpolic napisał/a: | dla mnie to jest samochód do pracy więc mam głęboko czy ktoś walnie wózkiem czy betoniarką w tego traktora |
Twoj wybór. Irytujace jest natomiast uogólnianie że i po co inni mają się przejmować skoro Ty masz takie podejście. ja tez jeżdżę po błocie, wertepach, wożę ziemie w workach i inne gadzety do pielęgnacji ogrodu, ale nie lubię jeżdzić poobijanym, porysowanym autem. Źle sie po prostu z tym czuję.
dab - 05-10-2010, 14:38
13zbyszek13 napisał/a: | dab napisał/a: | ...najlepsze jest fabryczne montoweanie na zatrzaski...niestety tego u outka nie przewidzieli |
Od zatrzasków odchodzą listwy w większości klejone są na taśmę dwustronną 3M w zdecydowanej większości aut. |
mialem Vectre i Lagune i listwy mi nie odchodzily i byly idealnie spasowane...dziwie sie temu co piszessz?!?!
chyba ze masz na mysli kaszlaka...
na tasme 3M to zaczej wlasne rekodzielo a nie wypust z fabryki
MadMax.PL - 05-10-2010, 15:41
janekzpolic napisał/a: | dla mnie to jest samochód do pracy więc mam głęboko czy ktoś walnie wózkiem czy betoniarką w tego traktora |
Cóż przyznam szczerze, że moje auto też służy do pracy ale skoro juz wydałem jakieś 120tyś. prywatnych pieniędzy na "służbowy" samochód, który będę użytkował jakieś 5 lat to wolałbym jak najdłużej móc cieszyć się jego wyglądem, ale skoro Tobie nie robi to różnicy to gratuluje podejścia do tematu . Tak się składa, że auto cały dzień stoi na parkingu przed centrum handlowym bo tam pracuję i statystycznie jest bardziej narażone na tzw. obiciówki niż takie, którym podjeżdżamy na zakupy 2 razy w tygodniu na 2godz. Dzięki takiemu poszanowaniu swojej własności kolejny posiadacz mojego Peugota, który służył mi przed OII, bedzie zadowolony, że 4 letnie auto jest czyste i zadbane a na dodatek nie obdrapane z każdej strony
Abstrahując od powyższego dostałem info z ASO, że rzeczywiście listwy są przyklejane za pomocą taśmy umieszczonej fabrycznie na listwie, ale po pytaniu czy da się to odkleić ew. w przypadku jakiejś naprawy lakierniczej z rozbrająjącym uśmiechem powiedziano mi że owszem ...z lakierem Kolega, który prowadzi poligrafię podsunął mi pomysł że można okleić do linii szyb folią bebarwną ...podobno robił już taki temat w Toyocie Land Cruiser...cóż zgłębie temat i podziele się spostrzeżeniami
13zbyszek13 - 06-10-2010, 10:05
dab napisał/a: | na tasme 3M to zaczej wlasne rekodzielo a nie wypust z fabryki |
nie masz racji , kupiłem jakiś czas temu nakładkę tylną srebrną pod zderzak z tyłu do MO II i była przyklejana właśnie na taka taśmę.
Listwy na drzwi ori oglądałem w ASO zastanawiając się nad zakupem były też klejone na ta taśmę.
dab - 06-10-2010, 10:28
13zbyszek13 napisał/a: | nie masz racji , kupiłem jakiś czas temu nakładkę tylną srebrną pod zderzak z tyłu do MO II i była przyklejana właśnie na taka taśmę.
Listwy na drzwi ori oglądałem w ASO zastanawiając się nad zakupem były też klejone na ta taśmę. |
ja mowie o montazu fabrycznym standardowego wyposazenia danego modelu auta a nie o montazu tzw akcesorii
ok?
MadMax.PL - 19-10-2010, 16:35
Witam, temat z okljeniem folią to jedna wielka lipa co prawda jeden gośc zrobił coś takiego ale jakoś sobie za bardzo nie chwali Ja natomiast jak postanowiłem tak zrobiłem a więc zakupiłem fabryczne listwy oraz chlapacze i zleciłem montaż w ASO. Trochę nie mogę się przekonąc do wyglądu "nowego" miśka ale względy praktyczne wzieły górę, dziekuję wszystkim za opinie i niniejszym stwierdam że wątek można uznać za zamknięty.
Szerokości, MadMax.PL
13zbyszek13 - 19-10-2010, 17:09
Foliowanie na pewno zdaje egzamin . Większość taxi u Niemców jest foliowana na kolor TAXI / ekri / a przed sprzedażą autka folia jest zdejmowana i jest piękny czarny , młody z przeolbrzymim przebiegiem / ale to nie jest problem /.
KowaliK - 19-10-2010, 20:20
Ale folia to raczej ochrona przed zarysowaniami, np. w terenie przy kontaktach z gałęziami albo jakieś niewielkie zadrapania na parkingu, bo od wgnieceń i tak nie ochroni? No chyba, że się mylę to mnie Panowie oświećcie.
|
|
|