[XX-92]Lancer C6x i starsze - Lancer 1991 zmiana poddświetlenia deski rozdzielczej
R-Man - 23-01-2011, 22:31
w serii wchodzą bodajże 4 żarówki w5w do liczników, dwie T05 albo T5 do panelu nawiewów, jedna taka sama do zapalniczki, jedna do popielniczki... Są jeszcze mniejsze (nie wiem gdzie takie dostać,i chyba zastąpie je diodami) w przełącznikach nad licznikami...
Zdjęcia mam tylko takie:
Czerwone diody + przeróbka prędkościomierza pod diody w porównaniu do seryjnego podświetlenia:
Przerobiony prędkościomierz w porównaniu z seryjnym obrotomierzem na diodach (widać konieczność wykonania przeróbki cyferblatów)
No i panel nawiewu:
Jutro zabieram się za przeróbkę obro, i może zrobię te przyciski od awaryjnych, tylnej wycieraczki, przeciwmgielnego i podgrzewania szyby...
leigimas napisał/a: | moze jakies foto jak to wyglada na realu u Ciebie? |
Wszystkiego razem w Aucie na chwilę obecną nie zrobię zdjęcia, bo we wnętrzu auta zostało tylko troche blachy, kilka metrów kabli i troche złomu... Może na przyszły weekend złożę go...
Anonymous - 23-01-2011, 22:34
http://allegro.pl/biale-t...1398200583.html
a co myslisz o tym?
R-Man - 23-01-2011, 22:37
Miałem w motocyklu, i nie byłem zachwycony jakością... Cieniutkie jak papier, cały cyferblat prześwitywał itp... nie wyglądało to zbyt estetycznie
Anonymous - 23-01-2011, 22:43
chcialem je kupic ale skoro tak mowisz ze to lipa
a za przerobke swoich sie nie wezme tak jak to opisales bo znajac zycie to os zepsuje i bedzie jeszcze gorzej jak jest, bo co tu sie oszukiwac złotą rączka to ja nie jestem
nie wiem co zrobie z tym podswietleniem tej deski rozdzielczej
bartek8915 - 26-01-2011, 20:53
W dalszym ciągu nie mogę zdjąć pokręteł z panelem ramkę zdjąłem odkręciłem 3 śruby trzymające panel z frontu i nadal coś tam trzyma. Trzeba to jakoś obrócić?
Anonymous - 27-01-2011, 19:15
a tak poza tematem jak kolega R-Man, zrobil ten czerwony pasek na kierownicy?
R-Man - 27-01-2011, 19:34
pionowy czy poziomy?
Anonymous - 27-01-2011, 19:38
i pionowa i pozioma;D
[ Dodano: 04-02-2011, 13:19 ]
zrobilem podswietlenie nawiewów, zapalniczki i popielniczki na czerwono, oto mój efekt:
R-Man, kolego dlaczego podswietlenie nie jest takie równe jak u Ciebie i jak zrobiles te paski na kierownicy?
wie może ktos jak wyjąć te właczniki co są na liczniku(awaryjne, tylna wycieraczka, podgrzewanie tylnej szyby) i jakie są tam żaróweczki?
Pawel`85 - 05-02-2011, 16:53
leigimas napisał/a: | wie może ktos jak wyjąć te właczniki co są na liczniku(awaryjne, tylna wycieraczka, podgrzewanie tylnej szyby) i jakie są tam żaróweczki? |
Żarówki są takie:
Tu są śruby mocujące
Dodatkowo wydaje mi się, że wystarczy odkręcić 2 górne śruby, odchylić obudowę zegarów i wysunąć same przyciski.
pozdro
Adel22 - 17-03-2011, 01:18
Panowie mam mega problem ;/ wymieniłem dzis podświetlenie w moich zegarach. Niestety po zdemontowaniu wskazówek i ich ponownym założeniu okazało sie ze w chwili przekrecenia kluczyka na zapłon wskazówka obro. wskakuje nagle na okolo 4000rpm. Jak sobie z tym poradzić ?? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Aha wskazowka od temp. tez nagle dochodzi do konca skali
bartek8915 - 17-03-2011, 07:29
a odłączyłeś akumulator jak zmieniałeś żarówki
Adel22 - 17-03-2011, 09:14
No właśnie nie bardzo Kurcze co teraz z tym zrobić bo nie mam zielonego pojęcia, możne poprostu po przekręceniu na zapłon ''ręcznie'' przesunąć wskazówkę ?? A moze reset kompa ;D
Naprawdę nikt nie ma żadnych pomysłów ??
bartek8915 - 17-03-2011, 17:46
reset ECU na pewno nie zaszkodzi.
Adel22 - 17-03-2011, 22:22
Jeśli komuś to może pomoc to już rozwiązałem problem. Otóż tak jak mówiłem przekręciłem kluczyk i przestawiłem ręcznie wskazówkę na obro. to samo zrobiłem ze wskaźnikiem temp. mam jedynie wątpliwości co do wskazania poziomu paliwa ale tutaj spróbuje zresetować ecu Apropo resetowania, czy ktos moglby mi powiedziec jak sie za to zabrac ??
bartek8915 - 17-03-2011, 22:30
odpinasz akumulator na jakiś czas podłączasz go z powrotem i bez dotykania gazu odpalasz go aż się załączy wentylator wtedy wsiadasz i udajesz się na "sportową" jazdę czyli trochę wkraczasz na obroty albo utrzymujesz obroty na ok. 3 tyś. przez pewien czas.
|
|
|