Outlander I GEN Techniczne - światła do jazdy dziennej
elektryk - 25-09-2015, 12:55
simonbox napisał/a: | Mam ledy do jazdy dziennej wmontowane w przednich reflektorach ale z obu pasków świeci się tylko jedna kropka. Czy można takie taśmy/żarówki wymienić czy trzeba całą lampę? | Oczekujesz że ktoś wywróży z fusów jakie to są taśmy?
simonbox - 25-09-2015, 22:11
Taśmy są fabrycznie montowane w lampach do outlandera, nie da się takiego czegoś dorobić. Jeżeli potrafisz to możesz wywróżyć z czego chcesz a jak nie wiesz to nie pomoże nawet twój nick na forum.
elektryk - 26-09-2015, 00:06
simonbox napisał/a: | Taśmy są fabrycznie montowane w lampach do outlandera, nie da się takiego czegoś dorobić. | W Outlanderze 1 generacji? Fabrycznie montowane w fabryce Mitsubishi?
W@sio - 26-09-2015, 08:12
simonbox napisał/a: | Taśmy są fabrycznie montowane w lampach do outlandera |
Mój drogi, podziel się z nami informacją z którego roku jest ten Outlander? O ile mnie pamięć nie myli, ani w pierwszej ani w drugiej generacji nie widziałem taśm LED wewnątrz lamp i do tego montowanych fabrycznie. Stąd też podejrzenia elektryka. Jeśli możesz zrób zdjęcie i wrzuć w tym temacie.
simonbox - 26-09-2015, 10:22
Na dole lampy, przepraszam za jakość ale zdjęcie robiłem przez okno., rok 2003
Bizi78 - 26-09-2015, 11:09
Pewnie jakaś samoróbka i stąd wypalone ledy .
simonbox - 26-09-2015, 11:16
Nie wygląda na samoróbkę, wszystko jest idealnie spasowane i jest wcięcie na migacz, poza tym na allegro pełno jest takich lamp
Bizi78 - 26-09-2015, 11:49
Najlepiej jak możesz to zrób lepsze zdjęcie z bliska przez klosz bo też nie spotkałem O1 z ledami .
Zobacz czy twoje lampy mają nabitą homologację i nazwę firmy bo może masz jakieś Chińczyki założone .
Jaro1974 - 26-09-2015, 16:27
Z tego co ja widzę to jest oryginalny klosz z O1. Ja nie spotkałem się z tego typu lampami z światłami do jazdy dziennej a powiem szczerze że dość długo szukałem. W końcu założyłem z polifta i jest dobrze. Ja jednak jak bym miał już zakładać światła do jazdy dziennej to skłoniłbym się do pomysłu Wasi@ bo praktycznie nic się nie rzeźbi a w lampę w ogóle się nie ingeruje i dzięki temu nie traci homologacji.
elektryk - 26-09-2015, 22:38
Lampę można bezpiecznie "rozkleić" bo na forum ktoś opisywał. Linijkę LED można by też hipotetycznie wsunąć przez dziurę od żarówki, w końcu statki w butelce też da się zmontować.
Dziwi mnie to że całej linijki świeci tylko jedna dioda, z reguły diody w linijkach są łączone w segmenty po 2-3 sztuki szeregowe, wtedy musi świeci przynajmniej jeden cały segment.
Podrzuć jakieś lepsze zdjęcie, najlepiej przy zapalonych światłach.
Kochan - 28-09-2015, 08:38
W@sio i jak wygląda sprawa z modułem DRL? Zamontowane ? Możesz podrzucić link jaki zamówiłeś, bo są takie od 50 zł do 300 zł
W@sio - 28-09-2015, 13:18
Zamontowane od trzech tygodni, tylko mam tyle roboty, że nie miałem kiedy tego opisać w temacie mojego auta, ni zrobić zdjęć, montaż dość prosty, tzn. trzeba się wlutować w 4 przewody.
Kupiłem po taniości coś takiego link i działa. Wymaga dokupienia oprawki na bezpiecznik i bezpiecznika 10A, ale to jest do ogarnięcia
Jak znajdę chwilę to wszystko opiszę
Kochan - 30-09-2015, 09:00
pytanko dot. świateł i wyłączania :
W outlanderze wyłączam światła w sposób: a) gaszę silnik b) otwieram drzwi i światła zaraz gasną ( pozycja na włączniku świateł nadal na drogowych ) c) zamykam z pilota i idę do domu.
Teraz ciekawy efekt auto stało 2 dni, nikt nie ruszał ani nie jeździł wczoraj przed 24 patrzę a światła drogowe świecą oraz światełka w środku. Tak jakby ktoś wszedł do auta wsadził kluczyk i przekręcił na pozycję on.
Musiałem lecieć na dół i wyłączyć światła, spotkał się ktoś z czymś takim? Jakiś czujnik?
Jaro1974 - 30-09-2015, 10:12
Kochan, miałem to samo do momentu dopóki nie siadł mi całkowicie akumulator. Po jego wymianie problem mi nie wystąpił póki co. Z tego co się próbowałem dowiedzieć to może być wina modułu świateł, ale to u mnie raczej nie było przyczyną. Bo gdyby to była jego wina to po wymianie akumulatora problem powinien występować w dalszym ciągu, a nie występuje.
elektryk - 30-09-2015, 21:02
Jaro1974 napisał/a: | Kochan, miałem to samo do momentu dopóki nie siadł mi całkowicie akumulator. Po jego wymianie problem mi nie wystąpił póki co. Z tego co się próbowałem dowiedzieć to może być wina modułu świateł, ale to u mnie raczej nie było przyczyną. Bo gdyby to była jego wina to po wymianie akumulatora problem powinien występować w dalszym ciągu, a nie występuje. | Ja już na forum pisałem o tym http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=61800 nikt się nie podłączył pod dyskusję. U mnie. Mnie wymiana aku nie pomogła, problem nadal nie został zdiagnozowany.
U mnie jeśli światła się zapalą "same" to przypomina to stan po odpięciu akumulatora, światła już nie gasną przy otwarciu drzwi. Ten sam efekt jest jeśli włączyć światła przy zgaszonym silniku.
|
|
|