Nasze nieMiśki ;-) - czerwona łajba
robertdg - 26-10-2010, 20:12
Fragu napisał/a: | Acha, chcę kupić sobie dojazdówkę, bo ten zapas to 195/60/R14...jest oooogggrooomny. | taka http://moto.allegro.pl/do...1278077103.html
albo http://moto.allegro.pl/op...1278547832.html na asfaltowe pobojowisko sie nie nadaje, ale zawsze to jakas alternatywa
Fragu - 26-10-2010, 20:20
robertdg, a jak to jest z dojazdówkami, jak mam wszystkie koła 14" to może być 15 ?
robertdg - 26-10-2010, 20:50
Może być 15, jest wkońcu na niższym profilu i jak sama nazwa wskazuje, słuzy tylko do dojazdu, do najbliższego serwisu/punktu naprawy.
josie - 26-10-2010, 22:32
Całkiem ładnie wygląda - mam nawet taki sam kolor, tylko że sedan
Jak był spolerowany przed sprzedażą, to zapodaj mu jakiś wosk przed zimą. Czerwone niestety lubią płowieć w każdej marce.
Ja koła zapasowego nie wożę - dostałem kiedyś koło w sprayu i mam nadzieję że jakby co to zadziała...:)
Moja była zalana mineralem przez kilka lat i go popijała. Jak zalałem półsyntetykiem Valvoline'a to już oleju nie pali.
fj_mike - 26-10-2010, 23:09
Hugo napisał/a: | Napewno lepiej od Twojej |
Zdecydowanie
fj_mike - 26-10-2010, 23:10
Fragu napisał/a: | może być 15 ? |
Może być 15, profil ma wtedy 55 i o ile się nie mylę.
Fragu - 27-10-2010, 08:27
Myślę, że pobawię się z wymianą nagrzewnicy, bo nie idzie nagrzać konkretnie wnętrza
Poczytałem trochę po forach o mrugającej kontrolce. Znalazłem dwie odpowiedzi:
a) stary olej!
b) trzeba wyjąć jakąś tam puszkę odpowiedzialną za przekładanie biegów, wyczyścić i nałożyć nowy smar.
josie, postaram się jeszcze coś nałożyć...wiem jak potrafią wyglądać czerwone auta
..a no i zaleje półsyntetykiem, jak radził Robert
josie - 27-10-2010, 09:37
Fragu napisał/a: | nie idzie nagrzać konkretnie wnętrza |
A silnik się dogrzewa? Po nagrzaniu wskazówka powinna być ciut powyżej białej kreski między niebieskim polem a 90. Ople się dość długo łapią temperaturę, mój po kilku dobrych km.
robertdg - 27-10-2010, 09:54
A jak nie, to wymienić termostat, który ofkors znajduje się pod rozrządem ja rozumiem takie rozwiązanie w 8 cylindrowym silniku audi/vw, bo tam nie ma gdzie co upchać, ale opel
Fragu, sprawdź, czy chłodnica cieczy równomiernie się nagrzewa, tzn, róznica temperatur pomiędzy wezem wychodzacym z termostatu, a wezem wychodzacym z chlodnicy po drugiej stronie. Za nagrzewnice radze się wziaść w koncowym etapie - bo tam jest trochę niewdziecznej roboty
Fragu - 27-10-2010, 10:15
robertdg napisał/a: | jest trochę niewdziecznej roboty |
pół samochodu trzeba rozebrać
Dzięki za wskazówki, posprawdzam co i jak. josie, temperaturę łapie, nie tak szybko jak Colt, ale łapie i trzyma.
robertdg, właśnie się tak zastanawiałem gdzie ten termostat jest
robertdg - 27-10-2010, 10:38
Fragu napisał/a: | robertdg, właśnie się tak zastanawiałem gdzie ten termostat jest | no chyba, że masz:
taki dekielek na 3 srubki po lewej stronie na obrazku przy rozrzadzie, to tam moze sie znajdowac termostat, sprawdź.
Fragu - 27-10-2010, 11:28
robertdg, sprawdzę jak to tam wygląda Dzięki bardzo za podpowiedzi.
Myślicie, że taki wosk koloryzujący np T-CUT będzie ok?
robertdg - 27-10-2010, 13:16
Fragu, przecież to zwykły czerwony akryl, jezeli chcesz przepolerować to zwykła pasta tempo da rade
josie - 27-10-2010, 19:29
robertdg napisał/a: | A jak nie, to wymienić termostat, który ofkors znajduje się pod rozrządem |
To tylko w 1,6 taki genialny pomysł
robertdg napisał/a: | to zwykły czerwony akryl, jezeli chcesz przepolerować to zwykła pasta tempo da rade |
Przepolerowany to już ma, chodzi tylko żeby położyć jakiś wosk co by za szybko nie spłowiał.
Koloryzujący jak ma wosk w sobie to też da radę. A jak masz kasę to kupuj Turtle Wax'a czyli popularnego żółwika.
A co do nagrzewnicy, to może rozpiąć węże w komorze, podłączyć węża z bieżącą i spróbować przepłukać?
Fragu - 27-10-2010, 20:18
josie napisał/a: | A co do nagrzewnicy, to może rozpiąć węże w komorze, podłączyć węża z bieżącą i spróbować przepłukać? |
myślisz, że to może pomóc
|
|
|