To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - czerwona łajba

robertdg - 26-10-2010, 20:12

Fragu napisał/a:
Acha, chcę kupić sobie dojazdówkę, bo ten zapas to 195/60/R14...jest oooogggrooomny.
taka http://moto.allegro.pl/do...1278077103.html
albo http://moto.allegro.pl/op...1278547832.html :?: na asfaltowe pobojowisko sie nie nadaje, ale zawsze to jakas alternatywa

Fragu - 26-10-2010, 20:20

robertdg, a jak to jest z dojazdówkami, jak mam wszystkie koła 14" to może być 15 ? :roll:
robertdg - 26-10-2010, 20:50

Może być 15, jest wkońcu na niższym profilu i jak sama nazwa wskazuje, słuzy tylko do dojazdu, do najbliższego serwisu/punktu naprawy.
josie - 26-10-2010, 22:32

Całkiem ładnie wygląda - mam nawet taki sam kolor, tylko że sedan :wink:
Jak był spolerowany przed sprzedażą, to zapodaj mu jakiś wosk przed zimą. Czerwone niestety lubią płowieć w każdej marce.
Ja koła zapasowego nie wożę - dostałem kiedyś koło w sprayu i mam nadzieję że jakby co to zadziała...:)
Moja była zalana mineralem przez kilka lat i go popijała. Jak zalałem półsyntetykiem Valvoline'a to już oleju nie pali.

fj_mike - 26-10-2010, 23:09

Hugo napisał/a:
Napewno lepiej od Twojej

Zdecydowanie :D :D :D

fj_mike - 26-10-2010, 23:10

Fragu napisał/a:
może być 15 ? :roll:

Może być 15, profil ma wtedy 55 i o ile się nie mylę.

Fragu - 27-10-2010, 08:27

Myślę, że pobawię się z wymianą nagrzewnicy, bo nie idzie nagrzać konkretnie wnętrza :roll:

Poczytałem trochę po forach o mrugającej kontrolce. Znalazłem dwie odpowiedzi:
a) stary olej!
b) trzeba wyjąć jakąś tam puszkę odpowiedzialną za przekładanie biegów, wyczyścić i nałożyć nowy smar.

josie, postaram się jeszcze coś nałożyć...wiem jak potrafią wyglądać czerwone auta :roll:

..a no i zaleje półsyntetykiem, jak radził Robert :wink:

josie - 27-10-2010, 09:37

Fragu napisał/a:
nie idzie nagrzać konkretnie wnętrza

A silnik się dogrzewa? Po nagrzaniu wskazówka powinna być ciut powyżej białej kreski między niebieskim polem a 90. Ople się dość długo łapią temperaturę, mój po kilku dobrych km.

robertdg - 27-10-2010, 09:54

A jak nie, to wymienić termostat, który ofkors znajduje się pod rozrządem :mrgreen: ja rozumiem takie rozwiązanie w 8 cylindrowym silniku audi/vw, bo tam nie ma gdzie co upchać, ale opel :P

Fragu, sprawdź, czy chłodnica cieczy równomiernie się nagrzewa, tzn, róznica temperatur pomiędzy wezem wychodzacym z termostatu, a wezem wychodzacym z chlodnicy po drugiej stronie. Za nagrzewnice radze się wziaść w koncowym etapie - bo tam jest trochę niewdziecznej roboty :-)

Fragu - 27-10-2010, 10:15

robertdg napisał/a:
jest trochę niewdziecznej roboty

pół samochodu trzeba rozebrać :P

Dzięki za wskazówki, posprawdzam co i jak. josie, temperaturę łapie, nie tak szybko jak Colt, ale łapie i trzyma.

robertdg, właśnie się tak zastanawiałem gdzie ten termostat jest :shock:

robertdg - 27-10-2010, 10:38

Fragu napisał/a:
robertdg, właśnie się tak zastanawiałem gdzie ten termostat jest :shock:
no chyba, że masz:

taki dekielek na 3 srubki po lewej stronie na obrazku przy rozrzadzie, to tam moze sie znajdowac termostat, sprawdź.

Fragu - 27-10-2010, 11:28

robertdg, sprawdzę jak to tam wygląda :wink: Dzięki bardzo za podpowiedzi.

Myślicie, że taki wosk koloryzujący np T-CUT będzie ok? :wink:

robertdg - 27-10-2010, 13:16

Fragu, przecież to zwykły czerwony akryl, jezeli chcesz przepolerować to zwykła pasta tempo da rade ;-)
josie - 27-10-2010, 19:29

robertdg napisał/a:
A jak nie, to wymienić termostat, który ofkors znajduje się pod rozrządem

To tylko w 1,6 taki genialny pomysł :wink:

robertdg napisał/a:
to zwykły czerwony akryl, jezeli chcesz przepolerować to zwykła pasta tempo da rade

Przepolerowany to już ma, chodzi tylko żeby położyć jakiś wosk co by za szybko nie spłowiał.
Koloryzujący jak ma wosk w sobie to też da radę. A jak masz kasę to kupuj Turtle Wax'a czyli popularnego żółwika.

A co do nagrzewnicy, to może rozpiąć węże w komorze, podłączyć węża z bieżącą i spróbować przepłukać?

Fragu - 27-10-2010, 20:18

josie napisał/a:
A co do nagrzewnicy, to może rozpiąć węże w komorze, podłączyć węża z bieżącą i spróbować przepłukać?

myślisz, że to może pomóc :?: :wink: