To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Paliwo w Łodzi

misiek-misiek - 03-12-2010, 13:57

Cześć
to znaczy ja napiszę tak:
wszystkie stacje benzynowe zaopatrują się w rafinerii Płock (dawna petrochemia) lub rafinerii Gdańsk,
na stacjach Lotos bankowo jest z Gdańska
na stacjach typu Orlen, Bliska, BP, Shell, Statoil itp paliwo mają z Płocka
nie dotyczy paliw typu premium czyli v-power, ultimate i inne drogie wynalazki, które są sprowadzane z zagranicy (swoją drogą i moim zdaniem bardzo dobre paliwo bo samochód mi mniej palił a koszt przejechania 100km wynosił tyle samo co na zwykłej 95 <<teraz jeżdżę na LPG i zbiornik benzyny mi starcza na pół roku :D >>)

I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE!!!
jeśli kupujecie paliwo to bierzcie paragony, bo na nich jest napisane kto jest właścicielem stacji, czy koncern naftowy czy ajent-prywaciarz
jeśli koncern to głowa spokojna (no w 90% :) )
ale jeśli ajent no to trzeba próbować stacje organoleptycznie- wyjścia nie ma :twisted:

pozostałe, bezfirmowe stacje stacje odradzam- można sobie nalać kleju a nie paliwa (dotyczy szczególnie silników z bezpośrednim wtryskiem np. GDI, FSI, D4-D, TDCI itp wynalazki)

i takie moje skromne prywatne zdanie, te czasy gdy stare poczciwe gażnikowce i stare klekoty, które przepaliły wszystko już się nie wrócą
A SZKODA :evil: - ale to dzięki kochanym ekologom i księgowym :axe:

SHARK1979 - 05-12-2010, 13:25

misiek-misiek napisał/a:
na stacjach typu Orlen, Bliska, BP, Shell, Statoil itp paliwo mają z Płocka

Spoko więc wiekszośc paliw w sumie z jednego miejsca lub 2 a Lukoil :?: :mrgreen: brykam na tym i raczej oki i ani gdańsk ani płock nie macza w tym kija :wink:

elektryk - 14-03-2011, 23:43

No i skończyło się tanie paliwo na ST1, od kilku dni cena E95 wynosi 5.05, zapewne ma to coś wspólne z przejęciem ST1 przez Statoil. Dla porównania Tesco przy Pojezierskiej 4.94, Łukoil na al Włokniarzy 4.97, a Carrefour na Przybyszewskiego 4.91.
PS cen nie gwarantuje, nie wiem na ile są aktualne.

SHARK1979 - 10-04-2011, 21:08

Nadal 98 na Lukoil bardzo tanio kole 5.19 na innych tyle 95 lata :wink: