To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - tłoki do vr4

Krystian990 - 22-10-2010, 14:00

Właśnie miałem w rękach goły blok no i jednak 65kg to sporo jak na tak nie duży kawałek metalu. A aluminiowy podejżewam, że ważył by ok 50% z tego, a 30kg oszczędności na masie to bardzo dużo...
n3000gt - 22-10-2010, 17:08

Sprawdziłem dokładnie goły blok z podporą wału waży 52kg wiec wcześniej napisałem trochę za dużo bo szacowałem na oko a z wałem, podporą, panewkami, korbami, tłokami i kompletnymi głowicami waży 110kg, kompletny silnik twin turbo wraz z całym osprzętem, kołem zamachowym i sprzęgłem waży 198kg z blokiem niestety nic nie wymyślisz redukcji masy szuka się gdzie indziej dam ci kilka przykładów np: komplet lekkich felg bez opon waży ok 40kg komplet seryjnych 17 z vr4 bez opon 60kg, belka tylnego zderzaka waży 21kg a nie jest niezbędna, fotele kubełkowe ok 20kg a seryjne ważą 55kg , karbonowa maska waży 8kg seryjna 26kg, żelowy akumulator waży 5kg seryjny 20kg, lekkie koło zamachowe waży 9kg seryjne 19kg u mnie zawartość bagażnika wraz z zapasem, lewarkiem, kluczem do kół, roletą, tubą i wzmacniaczem zaważyła 45kg robiąc tylko to co ci tu napisałem zrzucasz ok 150kg z auta prostymi sposobami jeśli zależy ci na redukcji masy.
slawekpurc - 22-10-2010, 19:00

carbonowy wal wazy 17 lbs (ok 9kg) zdejmij sobie serie i zobacz ile wazy szyby z plexi...belka przod tyl. lekkie kolo zamachowe.. to wszystko i tak wiecej warte bo to masa rotacyjna niz gdybys zdjal z serii bloku nawet te 30 kg.