Pajero III - [3.2 DID] Automatyczna skrzynia biegów - akumulatory ciśnien
Szyszkowa - 11-12-2010, 17:50
Rozpinasz rurkę, spuszczasz, nalewasz, spuszczasz, nalewasz, akurat jest 10l - i koniec
zbyszekm2 - 11-12-2010, 18:02
Szyszkowa napisał/a: | Rozpinasz rurkę, spuszczasz, nalewasz, spuszczasz, nalewasz, akurat jest 10l - i koniec |
Spuszczasz na włączonym silniku.
keraj998 - 11-12-2010, 18:16
zbyszekm2 napisał/a: | Spuszczasz na włączonym silniku. | a nie trzeba nic wachlować biegami lub napędami
tompol34 - 30-12-2010, 09:12
prośba do Pana Zbyszka o opisanie krok po kroku jak dobrze wykonać wymianę oleju w skrzyni lącznie z płukaniem i skrzyni i wymianą filtra skrzyni, aby niczego nie zepsuć. W mojej okolicy nie ma poważnego warsztatu zajmującego się automatami, a do Bytowa trochę daleko
z góry dziękuję
Zakatek - 18-10-2018, 00:15
Ktoś robil pełną wymianę oleju w skrzyni i podzieli się wiedzą? Tak na logike to procedura powinna wygladac tak:
1. Sprawdzamy jak wygląda i pachnie olej na bagnecie
2.spuszczamy olej korkiem
3. Ściągamy miskę
4. Czyscimy magnes i miskę
5. Składamy do kupy z nową uszczelką miski
6.Zakrecamy korek
7. odkrecamy wąż chłodnicy oleju( wlot do chlodnicy? Ten wąż co podaje ciśnienie)
8.nalewamy plyn na wylaczonym, po wlaniu do pełna odpalamy auto.
9.wrzucamy na N i czekamy aż zacznie lecieć czysty płyn -jednocześnie dolewamy oleju przez rurke bagnetu.(?)
10.skladamy lejemy do pelna i reszta wiadomo jak.
Sciagał ktoś sterownik? Chciałem wyczyscic elektrozawory które u mnie na zimnym, po nocy się przycinają. Da radę to zrobic bez sciagania calego sterownika? Ma ktoś schemat do tej skrzyni? Z góry dzięki za pomoc.
|
|
|