Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6SE, czarny, sedan, Gliwice
robertdg - 18-11-2010, 08:47
Aborygen napisał/a: | Może się mylę, ale wg mnie ilość biegów ma wpływ na przełożenia. Im więcej biegów, tym bardziej ciasno są zestopniowane przełożenia. Inne przełożenia będzie miała 2-biegowa skrzynia, a inne 7-biegowa.
Mało tego, w zalezności od nadwozia (kombi, sedan) i silnika róznie zestopniowane są biegi, jedne mają krótsze przełożenia (więcej mocy na kołach) drugie dłuższe - większa prędkość obrotowa kół.
Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.
| Nie mylisz sie, ale ja to rozpatrywałem w kwestii EA vs EA, czyli A/T vs M/T, może pokracznie to sprecyzowalem, ale nie zawsze 4 biegi(A/T) są gorsze od 5 biegów(M/T)
Ponadto, pokukaj na kanale regionalnym, zobacz gdzie najblizszy spot, byc moze bedziesz mial okazje spróbować jazdy V6 napedzanej A/T bądź M/T
Osobiście napisze, że ja lubie wajche, nie jestem konserwatystą, ale miałem okazje próbwać wielu skrzyń typu TipTronic, w różnych autach, nawet w EA, jakoś nie szczególnie byłem zachwycony działaniem TipTroniców - mówie oczywiście o jeździe w trybie TT.
Anonymous - 18-11-2010, 10:47
Aborygen napisał/a: | fj_mike napisał/a: | (...) Nie mam pewności co do maski, czy wysoki czy niski garb. |
A co to znaczy? Nie wiedziałem, że jest kilka rodzajów masek. |
Niski garb:
Wysoki garb:
Tak jak koledzy wcześniej napisali niski garb występował w wersjach przedliftowych, wysoki w poliftowych.
sampler - 18-11-2010, 12:36
robertdg napisał/a: |
Nie mylisz sie, ale ja to rozpatrywałem w kwestii EA vs EA, czyli A/T vs M/T, może pokracznie to sprecyzowalem, ale nie zawsze 4 biegi(A/T) są gorsze od 5 biegów(M/T)
|
Roznica miedzy MT a AT w galancie 2.5 V6 jest niewielka. Skrzynia AT ma dluzsze przelozenie na 4 biegu od 5 biegu w MT. Natomiast koncowe przelozenie AT ma krotsze od MT. Wychodzi po przesumowaniu ze MT ma delikatnie nizsze obroty przy tej samej predkosci na 5 no i delikatnie wieksza Vmax. Ale roznice sa kosmetyczne
Goro - 19-11-2010, 18:37
Panowie
Czy ktos oglądał ten samochód na żywca??
Właśnie wbijam się na allegro i widze jakis ciekawy galant, i do tego z okolicy(mieszkam jakies 8km od Gliwic). No to zadzwonie i sie dowiem czegoś, nie byłem swiadomy że jest o nim mowa na mitsumaniakach.
Gość mi mówi że fizycznie nie ma go jeszcze w Polsce!, jakies problemy z poprzednimm włascicielem i kredytem będzie w Polsce w przyszłym tygodniu.
Problem w tym że znam bardzo dobrze miesjce w którym były robione zdjęcia, Gliwice ul. Młyńska, miałem tam przez 4 lata praktyke w szkole średniej.
Ja siepytam jaki ma w tym interes żeby robic ludzi w bambuko?
Jest szansa ze potrzebuje troche więcej czasu na ewentualne dopicowanie fury? czyt. więcej czasu na ukrycie ewentualnych usterek.
jarekrk - 20-11-2010, 11:35
jasne ,że jest szansa
może oddał do blacharza aby jakieś odpryski, czy nadkola poprawić
żeby mógł napisać STAN IDEALNY
Jak znasz to miejsce to trzeba było mu jechać od razu ,że przecież to Gliwice ta i ta szkoda itp
Dlatego nie lubię handlarzy i zawsze każde moje auto jakie mi przyjdzie kupić w życiu musi być od właściciela z PL
za bardzo kombinują handlarze, byle by ten 1-2k zarobić na tobie
fredfm - 21-11-2010, 11:16
EDIT by mod:
Niestety Twój post jest mało wiarygodny. Póki nie dostanę potwierdzenia tego, że rzeczywiście kupiłeś od tego Pana Galanta, ten post nie będzie widoczny. Szczegóły na PW.
Banan100 - 21-11-2010, 13:46
fredfm napisał/a: | EDIT by MOD |
gościu za bardzo głupa palisz,galant sprowadzony z rosenheim z uszkodzonym zawieszeniem tył-dostał w koło,chyba prawy tył. moze jest zrobione ale wymaga poprawki. jakby nie ten tekst od swiezego goscia to bym nie napisał,ale ewidentnie widac ze robicie z siebie idiotów.
[ Dodano: 21-11-2010, 13:46 ]
miałem na mysli to,ze ten tekst napisał sam sprzedajacy.
fj_mike - 21-11-2010, 15:32
fredfm, wybacz ale twoje zdanie się praktycznie nie liczy. Zapracuj sobie zaufaniem na wystawianie takich opinii.
fredfm napisał/a: | Koledzy ja kupiłem u tego Pana swojego Galanta |
Przedstaw go nam
fredfm - 21-11-2010, 16:52
Więc tak koledzy... Autko kupiłem jakiś miesiąc temu dla potwierdzenia mogę przesłać zdjęcia lecz dopiero jutro gdy zrobię za dnia. Nie mam żadnego interesu w tym żeby zachwalać tego sprzedającego, nie mniej jednak ja kupiłem u niego auto i jestem bardzo zadowolony. Zawieszenie ma naprawdę w bardzo dorym stanie. Oglądał go znajomy mechanik i stwierdził że to bardzo dobry zakup. Jutro tak jak obiecałem przedstawię Wam fotki. Dziś jedynie mógłbym pokazać zdjęcia nowej instalacji gazowej zamontowanej w nim kilka dni temu które zrobiłem na potrzeby lpg-forum.pl na którym właśnie doradzono mi instalację do tego samochodu. Wiem jestem nowy lecz każdy z Was był kiedyś na tej samej pozycji i proszę o odrobinę wyrozumiałości. Kilka dni temu mój post na temat krańcówki drzwi i oleju został usunięty (jednak odpowiedzi dostałem)... jestem nowy i się uczę.
i jeszcze jedno autko które kupiłem nie było wystawiane na allegro czy innych podobnych serwisach aukcyjnych, umawiałem się z sprzedającym telefonicznie. Powiedziałem ile mogę przeznaczyć na autko pieniędzy i w tej kwocie zostało mi zaoferowane to. Czyli Galant 2,5 V6 z 98 roku, kombi, kolor ciemna zieleń, w środku kremowa skóra.. resztę pokaże na zdjęciach.
jednak tego sprzedającego polecam w 100%, mieszkam w okolicach nowego Sącza i zawsze można autko oglądnąć u mnie i potwierdzić autentyczność moich postów.
misza116 - 21-11-2010, 17:50
Wiem, że trochę odbiegnę od głównego wątku, ale..fredfm - możesz napisać ile Cię wyniósł taki gal u tego pana? Też myślę o takim, fundusz mam póki co ograniczony, a na parkingu stare mondeo ;P
fredfm - 21-11-2010, 18:17
kolego za autko zapłaciłem 10300zł z opłatami, auto jest z 98 roku i jest całkiem nieźle wyposażony.. nie umiem jeszcze załączać zdjęć ale poniżej zamieszczam Ci plik do fotek galanta które otrzymałem od sprzedającego i które mnie do niego przekonały.. dołożyłem tam jeszcze kilka fotek nowej instalacji gazowej, zrobione na potrzeby innego forum..
http://www.sendspace.pl/f...9cb95823f0ecfc5
pozdrawiam serdecznie
jacobian - 21-11-2010, 18:52
Właścicieli Galantów kupionych u naszego "ulubionego" handlarza jest wielu na tym forum (w tym ja) i każdy powie co innego, jednakże jadąc oglądać samochód należy zachować zimną krew - co nie jest łatwe w przypadku "rekina". Samochody są odpicowane jak z salonu, a wiadomo, że każdy z nich miał "małą" przygodę.
sienias - 21-11-2010, 21:01
Banan100 napisał/a: | fredfm napisał/a: | EDIT by MOD |
gościu za bardzo głupa palisz,galant sprowadzony z rosenheim z uszkodzonym zawieszeniem tył-dostał w koło,chyba prawy tył. moze jest zrobione ale wymaga poprawki. jakby nie ten tekst od swiezego goscia to bym nie napisał,ale ewidentnie widac ze robicie z siebie idiotów.
[ Dodano: 21-11-2010, 13:46 ]
miałem na mysli to,ze ten tekst napisał sam sprzedajacy. |
Nie bardzo kumam czego dotyczy to zdanie. Ktoś usuwał wcześniejsze posty? Ktoś zna historię samochodu o któym mowa w wątku? To ten galant był uszkodzony z tyłu, czy jak?
fj_mike - 21-11-2010, 21:09
sienias, Banan100 był już obecny na forum, także pod innymi nickami. Stąd ten ban. Najwyraźniej wie więcej o tym aucie (widział go w Niemczech, domyślam się) i podważył słowa fredfm który jest nowym userem i chwali innego handlarza (co mi się nie podoba, dlatego post został edytowany).
Tyle od siebie.
Proszę czytających o odrobinę rozsądku
|
|
|