To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6SE, czarny, sedan, Gliwice

robertdg - 18-11-2010, 08:47

Aborygen napisał/a:
Może się mylę, ale wg mnie ilość biegów ma wpływ na przełożenia. Im więcej biegów, tym bardziej ciasno są zestopniowane przełożenia. Inne przełożenia będzie miała 2-biegowa skrzynia, a inne 7-biegowa.
Mało tego, w zalezności od nadwozia (kombi, sedan) i silnika róznie zestopniowane są biegi, jedne mają krótsze przełożenia (więcej mocy na kołach) drugie dłuższe - większa prędkość obrotowa kół.
Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.
Nie mylisz sie, ale ja to rozpatrywałem w kwestii EA vs EA, czyli A/T vs M/T, może pokracznie to sprecyzowalem, ale nie zawsze 4 biegi(A/T) są gorsze od 5 biegów(M/T)

Ponadto, pokukaj na kanale regionalnym, zobacz gdzie najblizszy spot, byc moze bedziesz mial okazje spróbować jazdy V6 napedzanej A/T bądź M/T

Osobiście napisze, że ja lubie wajche, nie jestem konserwatystą, ale miałem okazje próbwać wielu skrzyń typu TipTronic, w różnych autach, nawet w EA, jakoś nie szczególnie byłem zachwycony działaniem TipTroniców - mówie oczywiście o jeździe w trybie TT.

Anonymous - 18-11-2010, 10:47

Aborygen napisał/a:
fj_mike napisał/a:
(...) Nie mam pewności co do maski, czy wysoki czy niski garb.

:shock: A co to znaczy? Nie wiedziałem, że jest kilka rodzajów masek.

Niski garb:

Wysoki garb:

Tak jak koledzy wcześniej napisali niski garb występował w wersjach przedliftowych, wysoki w poliftowych. :)

sampler - 18-11-2010, 12:36

robertdg napisał/a:

Nie mylisz sie, ale ja to rozpatrywałem w kwestii EA vs EA, czyli A/T vs M/T, może pokracznie to sprecyzowalem, ale nie zawsze 4 biegi(A/T) są gorsze od 5 biegów(M/T)

Roznica miedzy MT a AT w galancie 2.5 V6 jest niewielka. Skrzynia AT ma dluzsze przelozenie na 4 biegu od 5 biegu w MT. Natomiast koncowe przelozenie AT ma krotsze od MT. Wychodzi po przesumowaniu ze MT ma delikatnie nizsze obroty przy tej samej predkosci na 5 no i delikatnie wieksza Vmax. Ale roznice sa kosmetyczne

Goro - 19-11-2010, 18:37

Panowie

Czy ktos oglądał ten samochód na żywca??
Właśnie wbijam się na allegro i widze jakis ciekawy galant, i do tego z okolicy(mieszkam jakies 8km od Gliwic). No to zadzwonie i sie dowiem czegoś, nie byłem swiadomy że jest o nim mowa na mitsumaniakach.
Gość mi mówi że fizycznie nie ma go jeszcze w Polsce!, jakies problemy z poprzednimm włascicielem i kredytem będzie w Polsce w przyszłym tygodniu.
Problem w tym że znam bardzo dobrze miesjce w którym były robione zdjęcia, Gliwice ul. Młyńska, miałem tam przez 4 lata praktyke w szkole średniej.
Ja siepytam jaki ma w tym interes żeby robic ludzi w bambuko?
Jest szansa ze potrzebuje troche więcej czasu na ewentualne dopicowanie fury? czyt. więcej czasu na ukrycie ewentualnych usterek.

jarekrk - 20-11-2010, 11:35

jasne ,że jest szansa
może oddał do blacharza aby jakieś odpryski, czy nadkola poprawić
żeby mógł napisać STAN IDEALNY :)
Jak znasz to miejsce to trzeba było mu jechać od razu ,że przecież to Gliwice ta i ta szkoda itp

Dlatego nie lubię handlarzy i zawsze każde moje auto jakie mi przyjdzie kupić w życiu musi być od właściciela z PL
za bardzo kombinują handlarze, byle by ten 1-2k zarobić na tobie

fredfm - 21-11-2010, 11:16

EDIT by mod:

Niestety Twój post jest mało wiarygodny. Póki nie dostanę potwierdzenia tego, że rzeczywiście kupiłeś od tego Pana Galanta, ten post nie będzie widoczny. Szczegóły na PW.

Banan100 - 21-11-2010, 13:46

fredfm napisał/a:
EDIT by MOD

gościu za bardzo głupa palisz,galant sprowadzony z rosenheim z uszkodzonym zawieszeniem tył-dostał w koło,chyba prawy tył. moze jest zrobione ale wymaga poprawki. jakby nie ten tekst od swiezego goscia to bym nie napisał,ale ewidentnie widac ze robicie z siebie idiotów.

[ Dodano: 21-11-2010, 13:46 ]
miałem na mysli to,ze ten tekst napisał sam sprzedajacy.

fj_mike - 21-11-2010, 15:32

fredfm, wybacz ale twoje zdanie się praktycznie nie liczy. Zapracuj sobie zaufaniem na wystawianie takich opinii.
fredfm napisał/a:
Koledzy ja kupiłem u tego Pana swojego Galanta

Przedstaw go nam

fredfm - 21-11-2010, 16:52

Więc tak koledzy... Autko kupiłem jakiś miesiąc temu dla potwierdzenia mogę przesłać zdjęcia lecz dopiero jutro gdy zrobię za dnia. Nie mam żadnego interesu w tym żeby zachwalać tego sprzedającego, nie mniej jednak ja kupiłem u niego auto i jestem bardzo zadowolony. Zawieszenie ma naprawdę w bardzo dorym stanie. Oglądał go znajomy mechanik i stwierdził że to bardzo dobry zakup. Jutro tak jak obiecałem przedstawię Wam fotki. Dziś jedynie mógłbym pokazać zdjęcia nowej instalacji gazowej zamontowanej w nim kilka dni temu które zrobiłem na potrzeby lpg-forum.pl na którym właśnie doradzono mi instalację do tego samochodu. Wiem jestem nowy lecz każdy z Was był kiedyś na tej samej pozycji i proszę o odrobinę wyrozumiałości. Kilka dni temu mój post na temat krańcówki drzwi i oleju został usunięty (jednak odpowiedzi dostałem)... jestem nowy i się uczę.
i jeszcze jedno autko które kupiłem nie było wystawiane na allegro czy innych podobnych serwisach aukcyjnych, umawiałem się z sprzedającym telefonicznie. Powiedziałem ile mogę przeznaczyć na autko pieniędzy i w tej kwocie zostało mi zaoferowane to. Czyli Galant 2,5 V6 z 98 roku, kombi, kolor ciemna zieleń, w środku kremowa skóra.. resztę pokaże na zdjęciach.
jednak tego sprzedającego polecam w 100%, mieszkam w okolicach nowego Sącza i zawsze można autko oglądnąć u mnie i potwierdzić autentyczność moich postów.

misza116 - 21-11-2010, 17:50

Wiem, że trochę odbiegnę od głównego wątku, ale..fredfm - możesz napisać ile Cię wyniósł taki gal u tego pana? Też myślę o takim, fundusz mam póki co ograniczony, a na parkingu stare mondeo :( ;P
fredfm - 21-11-2010, 18:17

kolego za autko zapłaciłem 10300zł z opłatami, auto jest z 98 roku i jest całkiem nieźle wyposażony.. nie umiem jeszcze załączać zdjęć ale poniżej zamieszczam Ci plik do fotek galanta które otrzymałem od sprzedającego i które mnie do niego przekonały.. dołożyłem tam jeszcze kilka fotek nowej instalacji gazowej, zrobione na potrzeby innego forum..

http://www.sendspace.pl/f...9cb95823f0ecfc5

pozdrawiam serdecznie

jacobian - 21-11-2010, 18:52

Właścicieli Galantów kupionych u naszego "ulubionego" handlarza jest wielu na tym forum (w tym ja) i każdy powie co innego, jednakże jadąc oglądać samochód należy zachować zimną krew - co nie jest łatwe w przypadku "rekina". Samochody są odpicowane jak z salonu, a wiadomo, że każdy z nich miał "małą" przygodę.
sienias - 21-11-2010, 21:01

Banan100 napisał/a:
fredfm napisał/a:
EDIT by MOD

gościu za bardzo głupa palisz,galant sprowadzony z rosenheim z uszkodzonym zawieszeniem tył-dostał w koło,chyba prawy tył. moze jest zrobione ale wymaga poprawki. jakby nie ten tekst od swiezego goscia to bym nie napisał,ale ewidentnie widac ze robicie z siebie idiotów.

[ Dodano: 21-11-2010, 13:46 ]
miałem na mysli to,ze ten tekst napisał sam sprzedajacy.

Nie bardzo kumam czego dotyczy to zdanie. Ktoś usuwał wcześniejsze posty? Ktoś zna historię samochodu o któym mowa w wątku? To ten galant był uszkodzony z tyłu, czy jak?

fj_mike - 21-11-2010, 21:09

sienias, Banan100 był już obecny na forum, także pod innymi nickami. Stąd ten ban. Najwyraźniej wie więcej o tym aucie (widział go w Niemczech, domyślam się) i podważył słowa fredfm który jest nowym userem i chwali innego handlarza (co mi się nie podoba, dlatego post został edytowany).
Tyle od siebie.
Proszę czytających o odrobinę rozsądku :wink: