Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Zakup Outlandera.
Dario_W - 28-11-2010, 13:42
Komandor napisał/a: | -dodatkowe sprężyny usztywniaj±ce tył O2 |
co to za wynalazek? opowiedz co¶ więcej?
mitsu00 - 28-11-2010, 14:21
Dario_W napisał/a: | Komandor napisał/a: | -dodatkowe sprężyny usztywniaj±ce tył O2 |
co to za wynalazek? opowiedz co¶ więcej? |
Bardzo dobry wynalazek firmy M.A.D je¶li często ciagasz przyczepę, albo duzo ladujesz do bagażnika. Te sprężynki zapobiegaj± siadaniu tyłu auta i s± stosunkowo niedrogie. Jakie¶ 160 ojro. Do kupienia w niemieckich sklepach internetowych.
http://outlander-forum.de...ad-federn-1.php
13zbyszek13 - 28-11-2010, 14:41
Ciekawe jak się sprawuje autko przy jeĽdzie na pusto bez ładunku , czy nie jest za sztywne ?
mitsu00 - 28-11-2010, 14:48
13zbyszek13 napisał/a: | Ciekawe jak się sprawuje autko przy jeĽdzie na pusto bez ładunku , czy nie jest za sztywne ? |
Auto zachowuje się jak ori bo te sprężyny s± tylko sprężynami uzupelniaj±cymi, które pracuja przy większym obci±żeniu tyłu. Nie zamieniamy na twardsze np HR czy EIBACH.
Dario_W - 28-11-2010, 20:45
danke schon dobry pomysł. Thx
DJ Fazi - 29-11-2010, 17:47
Cytat: | Akurat w temacie BMW jestem dosyć dobrze oblatany bo ujeżdżam te autka od 10 lat i powiem tak: ta wersja z ogłoszenia to zupelny golas |
A teraz pytanko do znawców tematu, który ma lepszy napęd, "golas" czy Outek ?
Pozdrawiam
mitsu00 - 29-11-2010, 17:57
DJ Fazi napisał/a: |
A teraz pytanko do znawców tematu, który ma lepszy napęd, "golas" czy Outek ? |
Oba sa dobre, z tym że w BMW elektronika decyduje o wszystkim, a w mi¶ku możesz gałęcj± podpowiedzieć autku jak chcesz żeby kółka sie kręciły
karol_alasz - 29-11-2010, 18:23
mitsu00 napisał/a: | w mi¶ku możesz gałęcj± podpowiedzieć autku jak chcesz żeby kółka sie kręciły |
Gałęcj± ? No chyba raczej pokrętełem...
-WALDOR- - 29-11-2010, 18:42
u nas to też sie nazywa gałka...lub zdrobniale gała...
choć moja polonistka kręciła by pokrętłem..za to bracki zapinał gałe...
mitsu00 - 29-11-2010, 18:49
Nie wiem jak u was Panowie w Polandii, ale w Szwecji ¶niegu teraz że hohooooooo.... więc nie omieszkalem wczoraj wieczorem jak pryszczaty osiemnastolatek porobic b±czków na parkingu pod tutejszym Mediamarktem. 4WD-Lock, ASC OFF, lekki ręczny w zakręcie i nie trzeba pługów. Misiek wyczy¶cił wszystko Zajefajnie lata bokami, zupełnie jak EVO lub Imprezka.
Dario_W - 29-11-2010, 21:48
uważaj na latarnie! pamiętam jak kilka lat temu koleżka z wejerowa próbował wykręcić kółko na końcu skweru w Gdyni... ja zrobiłem a on spapugował i zatrzymał się na krawędzi. Brakowało 30 cm do wody
13zbyszek13 - 30-11-2010, 10:54
mitsu00 napisał/a: | Nie wiem jak u was Panowie w Polandii, ale w Szwecji ¶niegu teraz że hohooooooo.... więc nie omieszkalem wczoraj wieczorem jak pryszczaty osiemnastolatek porobic b±czków na parkingu pod tutejszym Mediamarktem. 4WD-Lock, ASC OFF, lekki ręczny w zakręcie i nie trzeba pługów. Misiek wyczy¶cił wszystko Zajefajnie lata bokami, zupełnie jak EVO lub Imprezka. |
W Warszawce jest około 40 cm ¶niegu , pełen raj dla misia.
skaut - 30-11-2010, 11:10
13zbyszek13 napisał/a: |
W Warszawce jest około 40 cm ¶niegu , pełen raj dla misia. |
No tak, raj dla misia, ale nasze samochody nie lataj±. W korkach stać trzeba.
P.S.
A tak swoj± drog±, czy w takim ¶niegu jak jest obecnie można się mi¶kiem zakopać?
I jeszcze jedno, skoro w mi¶kach z silnikiem 2,2 zbiorniczek płynu eolys jest umieszczony bardzo nisko, to czy szaleństwa w głębokim ¶niegu s± bezpieczne?
mitsu00 - 30-11-2010, 11:19
skaut napisał/a: | A tak swoj± drog±, czy w takim ¶niegu jak jest obecnie można się mi¶kiem zakopać? | Pewnie że mozna i to bardzo łatwo. Trzeba wiedziec na ile można sobie pozwolic zeby sprzęgla nie przyjarać, bo o to bardzo łatwo zima, nawet w automacie. Pamiętaj, że w aucie 4x4 w ko¶ć dostaje sprzęglo z ktorego pójdzie dym jak przedobrzysz w zaspie
skaut napisał/a: | I jeszcze jedno, skoro w mi¶kach z silnikiem 2,2 zbiorniczek płynu eolys jest umieszczony bardzo nisko, to czy szaleństwa w głębokim ¶niegu s± bezpieczne? | Naucz się oceniać sytuacje i zdecyduj czy możesz wjechac tam gdzie chcesz. Inaczej będa problemy, bo ta pucha faktycznie nisko jest zawieszona.
Mariusz4 - 30-11-2010, 12:16
skaut napisał/a: |
I jeszcze jedno, skoro w mi¶kach z silnikiem 2,2 zbiorniczek płynu eolys jest umieszczony bardzo nisko, to czy szaleństwa w głębokim ¶niegu s± bezpieczne? |
W serwisie Puga można kupić metalowa osłonę na ten zbiornik. nie wiem ile kosztuje, ale chyba nie zbyt dużo.
pozdrawiam,
Mariusz
|
|
|