Outlander II Ogólne - Kupno opon-wszędzie braki
sylb - 13-12-2010, 23:46
Znajmy chciał kupić opony do Passata i też narzekał, że nie ma, zostały tylko same drogie modele.
Swoją droga oglądałem dziś TVN Turbo i podali informację, że w Niemczech wprowadzili nakaz jazdy na zimowych oponach, co spowodowało 20% skok cen i szturm klientów. Więc być może to też jest przyczyną takich braków.
PiotrKw - 14-12-2010, 07:11
elektryk napisał/a: | A pytałeś może o letni płyn do spryskiwaczy, pewnie też nie będzie. |
Masz rację , natomiast jeżeli nie ma ani letniego ani zimowego , zaczyna to byc wkurzające .
Ja nie biegałem po wulkanizatorach tylko "pytałem" w internecie. Przecież te firmy i tak ściągają opony z duzych hurtowni, magazynów producentów itp. Czy w takim razie produkcja opon idzie na bieżąco ?? Jak w piekarni ?
bonito - 14-12-2010, 08:58
Z Niemcami to prawda - zmieniło się tam prawo dotyczące zimowych opon, co w połączeniu z ogromnymi opadami śniegu wyczyściło tam magazyny opon, a ponieważ żyjemy w globalnej wiosce, skutki widać także u nas.
bonito
mitsu00 - 14-12-2010, 09:45
PiotrKw napisał/a: | Ja nie biegałem po wulkanizatorach tylko "pytałem" w internecie. Przecież te firmy i tak ściągają opony z duzych hurtowni, magazynów producentów itp. Czy w takim razie produkcja opon idzie na bieżąco ?? Jak w piekarni ? |
Cytat: | Z Niemcami to prawda - zmieniło się tam prawo dotyczące zimowych opon, co w połączeniu z ogromnymi opadami śniegu wyczyściło tam magazyny opon, a ponieważ żyjemy w globalnej wiosce, skutki widać także u nas. |
Panowie, niech to będzie lekcja na przyszłość że nie czeka się na ostatni gwizdek z zakupem czy to opon zimowych czy np. karpia na godzinę przed pierwszą gwiazką w Wigilię
nasa - 03-01-2011, 09:41
www.motohurt.com ma dobre ceny i szybko wysyłają
|
|
|