To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - !Nowy silnik! 2.2 MIVEC DID MT (177KM)

Aries - 04-01-2011, 23:01

Sprzedawca z Krakowa bardzo chwalil O2 z tym silnikiem i z rozmowy zrozumialem, ze takowego juz sprzedali.

Pozdrawiam,
Aries

Muciek - 04-01-2011, 23:10

Sprzedawcy mówią wiele, zachwalając swoje auta, ale zobaczmy co na to powiedzą wkrótce użytkownicy posiadający auto z tym silnikiem na co dzień. Jest to na razie nowa jednostka w tym pojeździe więc zobaczmy jak to się rozwinie z czasem...
mitsu00 - 04-01-2011, 23:23

Muciek napisał/a:
Sprzedawcy mówią wiele, zachwalając swoje auta, ale zobaczmy co na to powiedzą wkrótce użytkownicy posiadający auto z tym silnikiem na co dzień. Jest to na razie nowa jednostka w tym pojeździe więc zobaczmy jak to się rozwinie z czasem...
Ja tego nowego dizelka dzisiaj ujeżdżałem u mojego dilera w Szwecji. Bardzo fajny motorek. Zbiera się o wiele żwawiej niz franca z 156 PS.
rezon - 05-01-2011, 16:59

Na podstawie doświadczeń z ASX'em to japoński 2.2 może być bardzo ciekawym silnikiem - żwawym, cichym, itd., ale na podstawie doświadczeń z Outkiem to nie kupiłbym go nawet za 100kzł. Trwałość elementów typu sprzęgło może być tragiczna, zamienników nie będzie, a ceny ori części będą z kosmosu albo wyżej. A jak wygląda gwarancyjna wymiana ewidentnie wadliwych sprzęgieł w francuskich 2.2 w PL to już było wiele na forum.
Aries - 06-01-2011, 21:48

Duzo negatywnych opinii o O2 sprawia, ze przygotowywuje tez plan awaryjny.
skaut - 06-01-2011, 21:54

Aries napisał/a:
Duzo negatywnych opinii o O2 sprawia, ze przygotowywuje tez plan awaryjny.

Aries, "krzyczą" tylko Ci niezadowoleni. Cała reszta zadowolonych "cicho siedzi", bo i po co strzępić język? mam Outka od września i jestem bardzo zadowolony, fakt, ze pewne rzeczy są "specyficzne" w tym autku, ale to tylko kwestia "zaprzyjaźnienia się" z Outkiem :D

krzychu - 06-01-2011, 22:04

skaut napisał/a:
Aries, "krzyczą" tylko Ci niezadowoleni. Cała reszta zadowolonych "cicho siedzi", bo i po co strzępić język?

Jeden niezadowolony przekrzyczy 10 do 100 zadowolonych. Jak ktoś jest zadowolony po prostu użytkuje. Jak ktoś się zraził to zaloguje się na forum i będzie wylewał negatywne emocje.

Muciek - 06-01-2011, 23:36

krzychu napisał/a:
skaut napisał/a:
Aries, "krzyczą" tylko Ci niezadowoleni. Cała reszta zadowolonych "cicho siedzi", bo i po co strzępić język?

Jeden niezadowolony przekrzyczy 10 do 100 zadowolonych. Jak ktoś jest zadowolony po prostu użytkuje. Jak ktoś się zraził to zaloguje się na forum i będzie wylewał negatywne emocje.

Dokładnie tak, a chyba zdążyliśmy już poznać kilka takich przypadków.

mitsu00 - 07-01-2011, 00:11

Muciek napisał/a:
krzychu napisał/a:
skaut napisał/a:

Dokładnie tak, a chyba zdążyliśmy już poznać kilka takich przypadków.

ja tam miałem trochę problemów z moim, ale wszystko zrobili na gwarancji i teraz odpukac jeździ jak ta lala. Naped 4WD bajka w obecnych warunkach :finga:

rezon - 07-01-2011, 11:05

skaut napisał/a:
pewne rzeczy są "specyficzne" w tym autku, ale to tylko kwestia "zaprzyjaźnienia się" z Outkiem
najbardziej specyficzny to nie jest Outek, tylko MMC i niektóre ASO. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że w jednych usterki są gwarancyjne, a w innych usuwane są odpłatnie, o wymianie zawiasu w Szwecji przez mitsu00 nie wspomnę - bo w PL byłoby to byłoby naturalne zużycie amortyzatorów itd. Nie ma samochodów idealnych, każdy się psuje, każdy ma wady - kluczową sprawą jest jak się rozwiązuje problemy. A w PL za wady Outków przynajmniej w części ASO (zwłaszcza południowych) odpowiada klient, który dopiero musi udowadniać, że to jednak nie on zawinił. I zestawcie to z silnikiem do którego nie będzie zamienników, do traktora czy francy przynajmniej jest szansa coś kupić w ASO innych marek.
mitsu00 napisał/a:
miałem trochę problemów z moim, ale wszystko zrobili na gwarancji
dlaczego zawias reklamowałeś w Szwecji a nie w PL ;)
mitsu00 - 07-01-2011, 11:17

rezon napisał/a:
dlaczego zawias reklamowałeś w Szwecji a nie w PL
Bo odnosiłem wrażenie że w ASO w Warszawie po 10 wizytach zaczęli mnie olewać i dawać do zrozumienia że TTTM, tzn że ma trzeszczeć i skrzypieć na spowalnaczach :D Wymieniali jakies tam pierdoły ale pomagało to tylko krótkoterminiwo. W ASO w Szwecji wystarczyła 1 wizyta: diagnoza 1 amortyzator nie dziala jak powinienen i jakieś minimalne luzy na wahaczach. Mimo ze został wi wtedy tydzień gwarancji to wymienil nie 1 a oba amorki i oba wahacze bez żadnego szemrania :D Teraz mam nreszcie błogą ciszę. A dlaczego tu? Bo tu teraz mieszkam i pracuję :wink:
rezon - 07-01-2011, 11:25

mitsu00 napisał/a:
w ASO w Warszawie po 10 wizytach zaczęli mnie olewać i dawać do zrozumienia że TTTM, tzn że ma trzeszczeć i skrzypieć na spowalnaczach Wymieniali jakies tam pierdoły ale pomagało to tylko krótkoterminiwo. W ASO w Szwecji wystarczyła 1 wizyta:
Oprócz pracy to pewnie też miało wpływ ;) niestety nie wszyscy mają tak blisko do rzetelnych napraw gwarancyjnych :roll:
mitsu00 - 07-01-2011, 11:31

rezon napisał/a:
Oprócz pracy to pewnie też miało wpływ niestety nie wszyscy mają tak blisko do rzetelnych napraw gwarancyjnych
Szlag mnie trafia że w wiekszości ASO w PL traktowanym się jest jak petent w US. W Szwecji przepraszali za niedogodności nawet :wink: A jak im opowiedzialem ile zdrowia i czasu ta usterka mnie kosztowała w Warszawie to koles zaniemówił z zażenowania
Mariusz4 - 07-01-2011, 12:47

rezon napisał/a:
skaut napisał/a:
pewne rzeczy są "specyficzne" w tym autku, ale to tylko kwestia "zaprzyjaźnienia się" z Outkiem
najbardziej specyficzny to nie jest Outek, tylko MMC i niektóre ASO. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że w jednych usterki są gwarancyjne, a w innych usuwane są odpłatnie, o wymianie zawiasu w Szwecji przez mitsu00 nie wspomnę - bo w PL byłoby to byłoby naturalne zużycie amortyzatorów itd. Nie ma samochodów idealnych, każdy się psuje, każdy ma wady - kluczową sprawą jest jak się rozwiązuje problemy. A w PL za wady Outków przynajmniej w części ASO (zwłaszcza południowych) odpowiada klient, który dopiero musi udowadniać, że to jednak nie on zawinił. I zestawcie to z silnikiem do którego nie będzie zamienników, do traktora czy francy przynajmniej jest szansa coś kupić w ASO innych marek.
mitsu00 napisał/a:
miałem trochę problemów z moim, ale wszystko zrobili na gwarancji
dlaczego zawias reklamowałeś w Szwecji a nie w PL ;)

rezon
, 100% racji

Aries - 07-01-2011, 21:44

Zaczalem czytac to forum i od razu rzucila mi sie w oczy duza ilosc negatywnych opinii, wiec sie troche przestraszylem. Moze to dlugie, ponure zimowe wieczory maja wplyw na formuowanie negatywnych opinii ;)
Bede kupowal samochod w Norwegii i tutaj tez zamierzam go serwisowac, wiec mam nadzieje, ze przynajmniej czesc niedogodnosci mi odpadnie.