To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - Padł silnik co robić ???

Pii 1980 - 08-01-2011, 22:24

mazda 10000 buda prawie igła mam dwa małe purchelki przy uszczelce przedniej szyby no i goscie od skrzyni lekko pukneli prawym rogiem ale minimalnie kierunek zbity a co wiesz o mojej skrzyni? po wymianie jest naprawde igła ludzie się dziwili że z tego roku a tak skrzynia pracuje, zresztą każdy komu dałem się przejechać był zdziwiony a raczej zaskoczony jak ten samochód jeżdzi i jakie ma wyposażenie a mam wszystko bez poduch, 91 rok i cała elektronika działa naprawde wszystko a jeżdziłem już naprawde wieloma samochodami (byłem kierowcą dla handlaży sam.) i zawsze coś nie śmigało
mazda10000 - 09-01-2011, 16:24

Jak masz taką budę to ja bym zebrał kasę i zrobił porządnie silnik i wtedy masz pewność że jest zrobione. A jak będziesz kupować auto to każdy ci powie że auto jest tak dobre że nic nie trzeba robić, że hamulce są robione wczoraj a rozrząd to właśnie skończył skręcać. Jakiego byś auta nie kupił to będziesz musiał w nie na początku inwestować... zresztą nie tylko na początku. A jak pisałem o skrzyni biegów to miałem na myśli to iż jak ja kupiłem auto to obudowa skrzyni biegów ( ta między sprzęgłem a bebechami) była przetarta bo sworzeń w dyfrze się wysunął, bo klin który go trzymał uznał że ile można w jednym miejscu siedzieć i sobie wyskoczył:D
VirMan - 09-01-2011, 16:49

uważam tak samo - jak chcesz jeździć tym autem , to zrób raz a porządnie ( można wziąć kilak rat jak na raz jest problem) zrób wszystko na tip top i masz problem z głowy - ale niech to robi jakiś maniak pasjonat, bo inaczej efekt może być różny..
Anonymous - 23-02-2011, 00:40

witam powiem kolego tak jeśli potrzebujesz silnik to mam upatrzony w niemczech ze skrzynią komplet za 500euro jest to 3.0 12V ty potrzebujesz silnik ja skrzynie:D:D:D bywam tam średnio 2 razy w tygodniu więc można by pomyśleć. Silnik na pewno nie skatowany sam fakt że z niemiec zachodnich nie byłego DDR i podobno ma 160tyś km
RTSI - 03-03-2011, 18:25

Proszę o zapoznanie się z tym tematem!

http://forum.mitsumaniaki...p=835787#835787

zbyszek05 - 03-03-2011, 21:03

Jest na forum taki dział sprzedam - RTSI - przenieś posta
lukasz12 - 03-03-2011, 21:08

Taki post zasadniczo nie powinien się tu znaleźć, to raz.
A dwa - swojego czasu pisałem że chciałem coś kupić (było to jesienią 2009 - miałem wtedy stłuczkę) bo mam taką samą zieloną i wtedy jakoś nie zależało Ci na sprzedaży...

RTSI - 04-03-2011, 10:11

zbyszek05 napisał/a:
Jest na forum taki dział sprzedam - RTSI - przenieś posta

pisałem do moderatora z działu sprzedam ale bez odzewu , generalnie nie znam
się na Mitsubishi i nie będę nabijał postów, bo moją pasją są Hondy i tam jestem na forum

chciałem koledze pomóc i pozbyć się tych gratów bo mi to zalega , dlatego to napisałem

lukasz12 napisał/a:

Taki post zasadniczo nie powinien się tu znaleźć, to raz.
A dwa - swojego czasu pisałem że chciałem coś kupić (było to jesienią 2009 - miałem wtedy stłuczkę) bo mam taką samą zieloną i wtedy jakoś nie zależało Ci na sprzedaży...

tak wiem przepraszam liczyłem na zrozumienie ,
pamiętam ale nie wiem co się stało przecież byliśmy umówieni ??
chyba dzwoniłeś że nie przejedziesz bo wypadła sprawa tych hamulców

lukasz12 napisał/a:
Nie jestem w stanie powiedzieć na 100% czy przyjadę jutro bo w tej chwili nie jestem w Krakowie. Jutro jeszcze muszę dokończyć boje z hamulcami w mojej sigmie. Ale jeśli będę sie wybierał to na pewno dam Ci znać i raczej to będzie w najbliższych dniach.

później nie pamiętam jak sie sprawa potoczyła :?: jak cię jakoś uraziłem to przepraszam
wiem że miałem wtedy dużo chętnych na części i nie ogarniałem wszystkiego,
a po dróg-ie to byłem przed weselem i miałem niezłe zamieszanie ,

dużo osób kupiło moich części i to nawet z forum za co dziękuje bo się
pieniądze przydały na wesele dla mojej szwagierki i brata

przepraszam za OT

lukasz12 - 04-03-2011, 11:34

Cytat:

pisałem do moderatora z działu sprzedam ale bez odzewu , generalnie nie znam
się na Mitsubishi i nie będę nabijał postów, bo moją pasją są Hondy i tam jestem na forum

chciałem koledze pomóc i pozbyć się tych gratów bo mi to zalega , dlatego to napisałem

Ok, rozumiem. Wiem że jest ostatnio z tym problem bo kilka osób miało podobne problemy - nie wiem czemu tak jest. Postaram się sprawdzić. Najlepiej w takim wypadku napisać PW - to nie jest zabronione :-)

Ja też już nie pamiętam jak to dokładnie było, może chciałem się umówić na inny termin, ale zrezygnowałem. Jak coś to na przyszłość pisz do mnie w przypadku wątpliwości.