To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Spoilerek i tylnie lampy

Anonymous - 31-10-2006, 22:11

takiego spojlera nie znajdziesz ale mozesz zawsze udac sie do producenta spojlerow i ci zrobi jaki bedziesz chcial.
saphire - 31-10-2006, 22:16

... czyli tak jak to sie robiło za młodu bawiąc się w modelarstwo - najpierw wzorzec w styropianie, porządnie obrobiony, utwardzony, wypolerowany, odcisk w gipsie i robimy kopyto, potem mata szklana + żywica z utwardzaczem i lecimy z tym na tym kopycie, jak zwiąże to odbijamy z kopyta, docinamy, kleimy połówki, szpachlujemy, malujemy, montujemy...
Matejko - 31-10-2006, 22:44

albo kupic spoiler z eclipse i bawic sie nim, a ja chyba nawet wiem od kogo, a i byly takie okragle spoilery

takie jak powyzej ale nie o ten mi dokladnie chdozi, ale zarys podobno tyle ze polowa wysokosci

Anonymous - 01-11-2006, 00:07

Matejko, jesli by ten spojler z tej fotki odciac gdzies w polowie to by byl w miare interesujacy, choc nie jest on ciagle zaokraglony ale by mogl byc spoko. Tzn gdzie byly takie spoilery?
Chooper - 01-11-2006, 01:08

amoże od alfy 156 by sie nadał, oczywiście uwzgledniając rzeźbienie.
Matejko - 01-11-2006, 09:57

byl taki fajny polokragly ale nie moge foty znalezc, jak znajde to wrzuce
Chooper - 01-11-2006, 13:34

ansic napisał/a:
Nadal nie rozumiem, czy to drugie zdjecie samej lampy to jest z folia? bo jesli tak to sie na to pisze

to drugie foto lampy, to jest zwykła lampa po liftingu BEZ jakiejkolwiek folii naklejonej.

Robson86 - 01-11-2006, 18:20

ewentualnie

moze cos w tym stylu?????
pzdroo

Anonymous - 01-11-2006, 18:50

czy to jest ten sam spojler? bo ten na gorze nie ma mocowania po srodku, ten na gorze nie wiem jak sie ma do samochodu, a ten na dole przy plaski z deka
Robson86 - 01-11-2006, 19:18

nie nie ...to nie ten sam :wink:
Niestety do tego pierwszego nie ma ani jednego zdiecia (spoiler+samochod) :?
pozdroo

Hubeeert - 02-11-2006, 12:39

ansic, popatrz na 1 zdjęcie które zamieściłeś - to odpowiedź na Twoje pytanie
ansic napisał/a:
czy mysleliscie kiedys o carismie w taki sposob?

Lambo doors - :shock: :lol:

Anonymous - 02-11-2006, 12:53

chodzilo mi raczej o carismie w wersji 2drzwiowej, tylko troche tzreba by je bylo za bardzo wydluzac zeby ladnie wygladalo, chociaz dopiero teraz zwrocilem ywage ze cwaniak ze zdjecie na ktorym pokazywalem spojler, w tym samym poscie co moja coupe ma zaszpachlowane i zamalowane tylnie drzwi ;) nie rzuca sie w oczuy ale chyba sredni pomysl bo za cari ma za dlugi tyl
Hubeeert - 02-11-2006, 13:52

ansic, a bardziej po Polsku?
Ze znakami interpunkcyjnymi, dużymi literamiu i jakoś stylistycznie poprawniej?

Bo za cholerę nie wiem co chciałeś napisać...

Chooper - 02-11-2006, 23:37

tu jest jeszcze coś na wysokim spojlerze:

przodu nie pokażę, bo nie warto...tragedia taka, że szkoda komentować...

a co do lambo....

to muszą one pasować do całego design'u auta...
tutaj też nie pasują...wyszła calibra...:

Anonymous - 02-11-2006, 23:49

ten spoiler co podales Chooper wlasnie by mi pasowal, ze by byl tak z 1/4 nizszy i nie mial tych podporek w srodku tylko mocowania na brzegach, to chyba by mozna jakos dosztukowac, no ale jest chyba poza zasiegiem.
Nie bede sie spieszyl, moja Caren nie moze sie ubierac w byle co ;)

Jego ksztalt jest bardzo ok, a powiedzcie mi ile sobie licza za zrobienie takiego czegos?
a tak btw tez ladny ten zderzak z tylu, chyba jeden z ciekawszych jakie widzialem na cari, o tym tez trzeba niedlugo pomyslec
i jeszcze jedno pytanie do ekspertow w jakich granicach mozna dokonac zabiegu przedluzania maski u miśki?
dzieki :)

/
a ha, odnosnie LSD to ja wcale nic o tym nie sugerowalem, tylko zrobilem cari w wersji 2 drzwiowej, to przeciez niekoniecznie musi byc lambo ;)
choc wiadomo, dwoje drzwi to i lambo pasuje, bo jak sa 4 to przy nieskoordynowanym otwieraniu mozna sobie przednimi tylnie porydowac, i ogolnie to wyglada bez sensu, no chyba ze ktos nie uzywa tylnich drzwi i je szpachla pojedzie pomaluje i to ze niby tylko 2 drzwi zostaly ;)

edit
////

Wiec wykombinowalem tak z tylnimi swiatlami
http://img470.imageshack....6a6e0108wb4.jpg

zdjecie kiepskie bo z komorki.
Chcialem wczesniej zeby to bylo jasne lekko przydymione w srodu zeby nadac takiego fajnego kontrastu, no ale skoro sie nie da to sciemnilem tak, i calkiem mi sie podoba :)