Nasze nieMiśki ;-) - Honda Civic EJ9 1.4i 75km by marexi
Mario - 28-01-2011, 11:49
marexi napisał/a: | auto wkrecasie lepiej, idzie lepiej i juz wiem co to znaczy wysokoobrotowa Honda | Szkoda, że to nie vtec
no a teraz to juz nie masz 1.4i tylko 1.4is
mystek - 28-01-2011, 16:05
#Marexi - z moich obserwacji wynika, że Colt dużo lepiej idzie od dołu i odstawia Hondę na tą długość-dwie, natomiast Honda idzie lepiej przy wyższych prędkościach jednak.
Obserwacja wynika z porównywania się z Civiciem kolegi 1.6 105KM. Z rolki nie ma bola, z kreski 2 długości przed. Nie wiem jak to byłoby z iSem, nie miałem okazji testować
SiM - 28-01-2011, 20:13
Jeździłem taką 3 lata. Bardzo wdzięczny i niezawodny samochód. Śmiało obniżaj bo prześwit i tak jest duży więc niczym nie będziesz zahaczał. Ja na kyb agx i springi -60/-60 i koła 195/45R16 zrobiłem przez ten okres 60 tysi bez żadnego problemu, a prowadzenie i wygląd znacznie lepsze
marexi - 29-01-2011, 00:39
mystek napisał/a: | #Marexi - z moich obserwacji wynika, że Colt dużo lepiej idzie od dołu i odstawia Hondę na tą długość-dwie, natomiast Honda idzie lepiej przy wyższych prędkościach jednak.
Obserwacja wynika z porównywania się z Civiciem kolegi 1.6 105KM. Z rolki nie ma bola, z kreski 2 długości przed. Nie wiem jak to byłoby z iSem, nie miałem okazji testować |
Colt 2 razy lepszy:) Honda nie ma szans nawet przy wyzszych predkosciach:) Colt to Colt i juz:) Honda zas bardzo ladnie sie wkreca i teraz troche wieksza i wygodniejsza i ma klime.
Colt w rodzinie zostanie na wieki wiekow - nie ma bata:)
Honda zas to stan przejsciowy -potrzebowalem autko tylko dla siebie, bo Colcik jest mojej ukochanej OlaColcik, a ze trafil sie tanio to tez ja kupilem:)
SiM napisał/a: |
Jeździłem taką 3 lata. Bardzo wdzięczny i niezawodny samochód. Śmiało obniżaj bo prześwit i tak jest duży więc niczym nie będziesz zahaczał. Ja na kyb agx i springi -60/-60 i koła 195/45R16 zrobiłem przez ten okres 60 tysi bez żadnego problemu, a prowadzenie i wygląd znacznie lepsze |
I chyba tez tak zrobie, na razie szukam ladnych felg i nie moge sie zdecydowac:)
Poza tym troche postepow:
-Od jutro bedzie w autku moje ukochane radyjko Clarionik DXZ818RMP stare ale jare:)
Tasma w nim poszla i znalazlem w koncu w sklepie po 6miesecy szukania:)
Do tego Wzamoch Blaupunkcipa, kondensator alpharda i tuba My by Marexi z glosnikiem pionneera 30cm.
Szybki tylne jak smola i mysle mocno nad przednimi,ale w bialym bardzo bedzie widac, a kolega GRANT ode mnie z miasta musial ostatnio sciagac przy Panach w niebieskim...
Naklejki zostaly juz tylko na drzwiach kierowcy i blotniku tylnym - panokcie mnie bola dzis poswiecilem ponad 2 godziny i nie dalem rady calego...
powstawiam jutro zdjec wiecej:)
jaca71 - 30-01-2011, 19:36
marexi napisał/a: | "Sim Lock" sciagniety, auto wkrecasie lepiej, idzie lepiej i juz wiem co to znaczy wysokoobrotowa Honda:) |
Zmień olej, świece, filterek powietrza i poganiaj ja dosyć często po czerwonym. Musi się odmulić i odetchnąć cała piersią. Po 3 może 4 tysiącach zobaczysz jak będzie lubiła się kręcić. Moja (90KM fabrycznie) przez 107 000km mulona do 3000rpm musiała trochę ze mną polatać by się rozlatać i polubić obroty.
Errata: Widzę że już powymieniane - teraz tylko ja trzeba tylko przegonić po czerwonym...
mystek napisał/a: | Marexi - z moich obserwacji wynika, że Colt dużo lepiej idzie od dołu i odstawia Hondę na tą długość-dwie, natomiast Honda idzie lepiej przy wyższych prędkościach jednak. |
To masz cudo tego colcika, bo ja czasami i mam wrażenie że honda bardziej lubi jazdę od 1000rpm niż Lancer I dół jest rewelacyjny - jak na 1,4.
mystek - 30-01-2011, 20:50
#Jaca - wykres pokazuje, że przy 2000rpm mam już 125Nm z 136Nm maksymalnego przy 4900rpm, także jak widać leci od dołu. Miałem kilka prób z kolegi 1.6 105KM i ze startu od 0 robię go jak chcę, natomiast z rolki Honda leci już lepiej i robi Colta (mogę rzucić filmem na PW).
Widzę, że 1.4iS (+dolot +wydech [kolektor seria]) ma 123Nm przy 5400rpm natomiast przy 2000rpm ma dopiero 95Nm.
SiM - 03-02-2011, 00:27
na dobrym odseparowanym dolocie i pełnym przelocie z kolektorem 4-2-1 wyciągają nawet do 115KM z tego silniczka.
Mateusz_eclipse - 03-02-2011, 15:57
znajoma honda chyba z komisu AUTO PLUS
Wszyc - 03-02-2011, 17:40
Marzy mi się taka jako drugie autko ale EK9 no ale ich to prawie nie ma więc może chociaż EK4
marexi - 03-02-2011, 23:11
Mateusz_eclipse napisał/a: | znajoma honda chyba z komisu AUTO PLUS |
No Auto Plus - akurat je przywozili jak bylem u nich na placu, a ze z Robertem dobrze zyje (nie wiem ktorym autem byla ta honda u nich kupowana) to dobrze kupilem:)
marexi - 03-02-2011, 23:12
Wszyc napisał/a: | Marzy mi się taka jako drugie autko ale EK9 no ale ich to prawie nie ma więc może chociaż EK4 |
W zwygladu bedzie podobna do EK9, a jak kiedys sie znajdzie silniczek to SWAP i EK9 jak znalazl:D
Wszyc - 04-02-2011, 23:56
Ja bym chciał oryginalną EK9 już w żadne swapy nie chce się bawić po swoim swapie w galancie z diesla na benzynę mam wszystkiego dość przydał by się normalny jeżdżący samochód w końcu dość dłubania mam na dłuższy czas
Ale patrząc realistycznie to tak jak mówiłem może kiedyś EK4 powodzenia w planach i bezawaryjności
mystek - 05-02-2011, 09:08
Ek9 czyli "żaba" type-r? Jest w Krakowie do sprzedania, wystawiona na allegro jest. Ori Type-r, z tym, że cena zaporowa - 40000zł :/
marexi - 05-02-2011, 12:40
mystek napisał/a: | Ek9 czyli "żaba" type-r? Jest w Krakowie do sprzedania, wystawiona na allegro jest. Ori Type-r, z tym, że cena zaporowa - 40000zł :/ |
za powole tego a nawet mniej zrobilbym swoja na ek9:P tez wersje JDM
marexi - 05-02-2011, 12:42
a i od wczoraj walcze z polerka:) na razie zrobilem dach, slupki i kawalek maski, bo sie nieprzygotwalem wczoraj, dzis juz zakupiony papier 2500,2000,1500 nitro i wiecej farecli g3:) bo niestety ale naklejki troche lezaly na tym aucie i trza machac papierkiem zeby nie bylo widac sladow:) ale dzieki temu sezon grillowy rozpoczynami na garazu dzis:)
|
|
|