Carisma - Techniczne - Jakie wycieraczki?
mlun - 30-10-2006, 21:05
Widzialem dzis te Moto gum.Faktycznie nie drogie sa.Moze trzeba takie kupic.
Anonymous - 30-10-2006, 21:26
Witam.
Czy jestescie w stanie jednoznacznie okreslic, ktore wycieraczki sa najlepsze w kategorii "jakosc", a nie "jakosc/cena"? Tylko prosze bez high-end'ow za 500zl;)
Pozdrawiam.
Robson86 - 30-10-2006, 21:52
Mysle ze Valeo sa bez tragedii-w miare przystepne cenowo,trwale no i firmowe
Pozdrawiam
arekp - 31-10-2006, 09:42
Tanpit napisał/a: | Czy jestescie w stanie jednoznacznie okreslic, ktore wycieraczki sa najlepsze w kategorii "jakosc", a nie "jakosc/cena"? Tylko prosze bez high-end'ow za 500zl;) |
Czy aby nie wymagasz za duzo? Do takiej jednoznacznej odpowiedzi trzeba by kazdemu dac po komplecie wycieraczek i kazac wypelnic ankiete.
Tu kazdy pisze o wlasnych odczuciach i jak mozesz zauwazyc, niektorzy uwazaja te gowniane Boshe za cos dobrego - magia marki?
Podobny watek do tego toczyl sie 1 lub 2 lata temu na MKP i tez nie bylo jednoznacznej odpowiedzi - bo takiej nie bedzie. Jednoznacznie mozna wyczytac jakich nie nalezy kupowac.
Ja na podstawie tego watku poszedlem do sklepu i spytalem w kolejnosci o Valeo, Champion i MotGum. Odpowiedz byla 'nie mamy'. Babka probowala mi wcisnac jakies 'te sa na prawde dobre i klienci bardzo je chwala' i nie potrafila przyjac do wiadomosci, ze nie interesuja mnie zadne inne. Ostatecznie ku nawet i jej zaskoczeniu byly to MotGum
Anonymous - 31-10-2006, 12:43
Cytat: | Czy aby nie wymagasz za duzo? |
Po prostu chce kupic dobre wycieraczki, a z tego co czytam wynika, ze wiele jest dobrych. Wiec jesli dostane w sklepie 3 rozne, fajnie by bylo wiedziec do ktorej warto doplacic (jesli zajdzie taka potrzeba), aby wybrac ta "naj"
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz.
Anonymous - 31-10-2006, 18:14
W cari mialem valeo, champion i teraz bosch. A teraz ktore sa wedlug mnie najlepsze:
1.Champion
2.Valeo ale tylko troche za champion
3.Bosch
Anonymous - 06-11-2006, 14:03
Mialem w kilku samochodach Bosch i jak dla mnie drogie i w dodatku tragiczne, słabo zbierają i nietrwałe...
Miałem tez Alca Germany 10zł komplet - bez rewalacji ale chociaż tanie też często do wymiany ...
Teraz postanowiłem wydać więcej pieniędzy:
Zakupiłem KYUNG CHANG WIPER
Przyznam, że zbierają super idealnie, od kilku dni je testuje,
dziś jechałem ponad 2 godziny non stop na wycieraczkach i przyznam, że udany zakup !
Mają wadę: zapłaciłem 23zł za 50cm oraz 25zł za 52,5cm
czyli komplet 48 zł, drogo, za kilka miesięcy (oby nie wcześniej : )
napiszę jak z żywotnością tych azjatyckich zabaweczek KCW .
KaWu - 06-11-2006, 14:23
Ja juz troche tez potestowalem wycieraczek.
Na 1 miejscu sa Championy-tylko cena wysoka.
Obecnie uzywam Alca i nie narzekam-poprostu czesciej wymieniam
Anonymous - 06-11-2006, 14:37
Moje stare wycieraczki już tak mazały ,że musiałem kupić "pierwsze z brzegu", kupiłem więc w markecie po 8,99zł i jestem mile zaskoczzony wycierają bardzo dokładnie i bez żadnych dodatkowych dźwięków. Nawet jeśli po zimie trzeba będzie je wymienić to przy takiej cenie serce nie będzie bolało.
Anonymous - 06-11-2006, 18:13
Ja jedno wiem, nigdy wiecej takiej firmy jak Alca Heyner, natomiast u tescia Championy sa nieslyszlane czy szyba mokra czy sucha. Ale jako iz bardzo chce miec plaskie, a takie Championy kosztuja 100PLN to cos czuje ze doloze jeszcze te 30 i mam nadzieje, ze bede mial swiety spokoj na dluugi czas.
akbi - 06-11-2006, 18:59
Kiedyś kupiłem Bosha i byłem bardzo zadowolony, z 5 miesięcy temu znowu kupiłem Bosha i … zastanawiam się czy oby przez pomyłkę przy wymianie nowych nie wyrzuciłem do kosza a z powrotem nie założyłem tych starych – SZOK taka kiepska jakość.
Niedawno jakiś facio z motoryzacyjnego powiedział mi, że oni mają dwie fabryki (chyba Turcja i coś jeszcze) … może tym razem źle trafiłem.
Używałem też Championów – wrażenia maksymalnie pozytywne.
I czegoś z Makro – wrażenia maksymalnie negatywne (wyrzuciłem po tygodniu).
michal_g84 - 06-11-2006, 19:19
A jeśli wycieraczki piszczą tzn, że zużyte czy może jakias inna jest tego przyczyna?
Mam wycieraczki Bosha (model TWIN Spoiler). Niby są dobre ale po 1,5 miesiaca zaczeły mi piszczeć. Co radzicie?
Krzyzak - 06-11-2006, 19:49
michal_g84 napisał/a: | Mam wycieraczki Bosha (model TWIN Spoiler). Niby są dobre ale po 1,5 miesiaca zaczeły mi piszczeć. Co radzicie? |
Bosza do kosza
mlun - 06-11-2006, 19:53
Jak piszczą to są z marnej jakości mi się wydaje bo niektóre potrafią tak odrazu po załozeniu:P
Anonymous - 06-11-2006, 23:08
Dziwna sprawa bo moje bosche chyba sie dotarly i zbieraja super Nie wiem co sie im stalo moze to przez to ze teraz opady sa dosc intensywne i jak jest duzo wody to ladnie zbieraja Pojezdze jeszcze toche i zdam relacje czy im sie nie odwidzialo dobre zbieranie
|
|
|