Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Na zimnym silniku przez chwile zamula, po kil
Anonymous - 23-02-2011, 19:04
Marcin ,nie wiem jak to sprawdzic ja jezdzilem do aso, i tam mi sprawdzali wszystko ,u mnie byla padnieta pompa wysokiego cisnienia, trzeba by bylo sprawdzic cisnienie jakie daje pompa.A tak jeszcze zapytam czy wymieniales filtr paliwa?
marcin007 - 23-02-2011, 21:49
| dadur napisał/a: | | A tak jeszcze zapytam czy wymieniales filtr paliwa? |
Nie wymieniany byl nigdy, ale watpie ze to jego wina. Obiaw jest nieciagly i tylko na zimnym silniku wiec mysle ze to chyba nie filtr paliwa
Robert - 25-02-2011, 23:25
| marcin007 napisał/a: | | Obiaw jest nieciagly i tylko na zimnym silniku wiec mysle ze to chyba nie filtr paliwa |
Raczej nie, skoro objaw wystepuje tylko na zimnym silniku.
Moze wilgoc szkodzi "czemus"
marcin007 - 25-02-2011, 23:26
a orientujecie sie czy w GDI jest jakis czujnik temperatury silnika? Bo takie cos najbardziej by tutaj pasowalo chyba...
Saqu - 25-02-2011, 23:41
zapewne jak w każdym silniku jest czujnik temperatury cieczy chłodzącej silnika, co również ma odniesienie do temperatury silnika
pomijając ten czujnik od wskaźnika na zegarach
marcin007 - 27-02-2011, 00:21
czyli teoretycznie patrzac ten czujnik prawdopodobnie istnieje gdzies? I mam nadzieje ze to on jest calym winowajca. Gdzies czytalem ze jak on oszukuje to dawka paliwa idzie zla i dlatego na zimnym silniku auto przerywa...
Wie ktos moze przypadkiem gdzie on moze sie znajdowac?
Czy moge go sam jakos sprawdzic?
i czy moge go sam wymienic ?
|
|
|