Komputery, RTV, AGD, Komorki - Cyfrowy Polsat vs n
jaca71 - 17-02-2011, 14:22
arturro napisał/a: | o fcuk a ja myslalem ze n to takie perpetum mobile i nie potrzebuje pradu. |
gupiś czy tylko udajesz? Przecież jasno piszę że w momencie, w którym nie oglądasz dekoder zużywa energie tak jakbyś oglądał. Nie 0.5W nie 2W ale 35W. Zrozumiał?
Anonymous - 17-02-2011, 14:23
jaca71 napisał/a: | gupiś czy tylko udajesz? Przecież jasno piszę że w momencie, w którym nie oglądasz dekoder zużywa energie tak jakbyś oglądał. Nie 0.5W nie 2W ale 35W. Zrozumiał? |
i co z tego? mam to gdzies! zrozumial!
jaca71 - 17-02-2011, 14:26
arturro napisał/a: | i co z tego? mam to gdzies! zrozumial! |
Spoko, jak ci nie żal ~35zł na miesiąc to ok. Tylko po co pytasz a potem wyśmiewasz?
Anonymous - 17-02-2011, 14:31
jaca71 napisał/a: | arturro napisał/a: | i co z tego? mam to gdzies! zrozumial! |
Spoko, jak ci nie żal ~35zł na miesiąc to ok. Tylko po co pytasz a potem wyśmiewasz? |
bo to zaden abonament tylko zuzycie energii, a tak wogole to skad masz takie dane?
sam sprawdzales? dotyczy to zwyklych dekoderow czy z nagrywarka?
jaca71 - 17-02-2011, 14:42
każden jeden, z tym że rekordery wcześniej jeszcze kręciły dyskami, teraz na "stand by" je zatrzymują.
Wyjmij kabel z gniazdka i wsadź z powrotem. Zobacz ile się uruchamia. Potem wyłącz pilotem i włącz. Zobacz ile się uruchamia.
Albo inaczej, dotknij dekoder po nocy i zobacz czy jest zimny czy ciepły. A potem dotknij po kilku godzinach oglądania i porównaj temperaturę.
Tez mam N-ke. i nie zamierzam zmieniać, ale nie można zapomnieć a raczej trzeba wiedzieć że dekoder się nie wyłącza tylko nie daje sygnału na wyjścia.
krzychu - 17-02-2011, 14:50
jaca71 napisał/a: | a raczej trzeba wiedzieć że dekoder się nie wyłącza tylko nie daje sygnału na wyjścia. |
Te z N-ki są wszystkie prądożerne na wyłączonym. Szczególnie te z dyskiem. Różnica byłą chyba 10% w zużyciu prądu (między włączony a wyłączonym). Te Cyfry i Polsatu są dużo oszczędniejsze. Były tematy na forach TV-Sat zresztą wystarczy podpiąć miernik.
sieegurd - 17-02-2011, 14:58
arturro napisał/a: | cabaniarz napisał/a: | Mi osobiście trochę byłoby szkoda sportu na polsacie (szczególnie w jakości HD) po ewentualnych przenosinach. A od marca F1 w HD (szkoda, że bez Kubicy) . |
liga mistrzow by Ci to wynagrodzila a od marca na n pojawi sie polsat wiec i F1 bedzie, choc napewno nigdy w jakosci HD. |
Tylko jak wysoki będzie abonament za pakiet z kanałami Polsatu? Wcale tak kolorowo to nie wygląda, kidy skończy się okres promocyjny Ja lubię sport pooglądać, w pażdzierniku chciałem wziąc Cyfrę z kanałami Polsatu, to coś 80zł pakiet, ale bez kanału OE, a z nim 118 zł Co kto lubi, to wybierze
Anonymous - 17-02-2011, 15:13
sieegurd napisał/a: | Tylko jak wysoki będzie abonament za pakiet z kanałami Polsatu? |
54zl bo podpisujesz taka umowe na 13 miesiecy (o ile dobrze pamietam), jesli cos dochodzi wysokosc abonamentu sie nie zmienia przez caly okres.
nie wiem tez czy wejda wszystkie kanaly polsatu czy tez sam glowny polsat (choc reszta to kwas procz polsat sport).
Pieraś - 17-02-2011, 15:34
N'ka nie ciagnie 35 W (max 28), a w stanie czuwania pare Wat mniej.
Podlacz power meter i bedzie jasne
A za co te 35zl wiecej? Chodzi Ci o dodatkowe pakiety, czy jak.
Polsatu w N nie bedziecie mieli, mozecie kupic przejsciowke pod USB i podlaczyc sobie DVB-T cyfrowa na ktorej jest polsat (nie wiem, czy obecnie te MUXy nadaja - bo jakis czas temu wylaczaili - znow klotnie na szczycie)
jaca71 - 17-02-2011, 15:38
Pieraś napisał/a: | N'ka nie ciagnie 35 W (max 28), a w stanie czuwania pare Wat mniej.
Podlacz power meter i bedzie jasne |
35W czy 28W żadna różnica. Ważne że ciągnie przez całą dobę niezależnie czy oglądam czy nie.
Pieraś napisał/a: | A za co te 35zl wiecej? Chodzi Ci o dodatkowe pakiety, czy jak. |
Tyle mniej więcej wynosi opłata za energię zużyta przez dekoder w stanie czuwania. To jest złe
Pieraś - 17-02-2011, 17:29
ja tam często go wyłączam
Krzyzak - 17-02-2011, 17:43
To prawda, że jest taka promocja w n, że 13 miechów, wszystkie pakiety, 48 zł i do tego nagrywarka. Ale:
- dlaczego nie chcieli mi tego dać, jak się pytałem w grudniu kilka razy i dzwoniłem w styczniu? dopiero jak wysłałem wypowiedzenie, to przysłali smsa, że przedstawią jeszcze korzystniejszą ofertę...
- po co mi te kanały, skoro ich nie oglądam, za to CP ma to, co zdarza mi się oglądać i do tego w niższej cenie? nie potrzebuję bajerów bo z nich nie korzystam... nie jestem nawet w stanie (jako doświadczony programista prowadzący własną firmę informatyczną) ocenić jakości oprogramowania z dekodera (opartego na Javie zresztą), bo mnie ono zupełnie nie interesuje - także to żaden argument)
- może będę żałował zmiany, ale nie jestem przywiązany do żadnej tv i jak zechcę, to sobie zmienię - tak jak teraz orange, które ma tak drętwe promocje i czas odpowiedzi, że też im wysłałem wypowiedzenie...
- polsat ma tvn w ofercie, w drugą stronę już nie a filmy są na polsacie dużo lepsze i jest ich więcej
- miałem przez 3 miechy promocję - włączone płatne kanały filmowe - ŻENADA... jak 16-y raz w miesiącu puszczali ten sam film, to już miałem dość... a potem facetka jeszcze chciał mi na miesiąc włączyć, ale już 10 zł płatne: obejrzałem program, był weekend, zima i NIC! ciekawego - po co płacić cokolwiek, za rzeczy, których się nie potrzebuje?
narazie lista kanałów w familijnym polsatu jest bezkonkurencyjna - jak n-ka nie zmieni swojej polityki, to padnie... już się mówi o konsolidacji na rynku - myślę, że pierwsza padnie n i zostanie CP i C+
artur - namawiasz mnie cały czas na n - ale użyj argumentów - dlaczego mam dalej z nimi podpisać umowę?
jak oglądam tv, to są to kanały:
tvn turbo, tv4, tvp1/2, discovery, polsat, tvn, tnv7, discovery historia (tego CP nie ma),
a Baśka jeszcze tvn style, tlc, tvn meteo,
Uwex - 17-02-2011, 18:01
Nie będę się wypowiadał na temat dostępnych na poszczególnych platformach programach - każdy lubi co innego i można sprawdzić w internecie co która oferuje i w jakim pakiecie. Natomiast co do kwestii technicznych na 100% mam sprawdzone, że wszystkie platformy są dostępne przy jednym ustawieniu anteny i tej samej konfiguracji antena-konwenter. Jeśli odbierałeś którąkolwiek platformę bez problemów, to każdą z pozostałych też będziesz odbierał. Mam dwa tunery- jeden z Cyfry, drugi z N-ki i używam ich naprzemiennie w różnych pokojach, a jeszcze niedawno na tej samej antenie odbierałem Polsat. Tak więc spokojnie możesz brać dowolną platformę i będzie działać.
Edit: dodam, że Cyfra ma w pakietach programy Polsatu ( oprócz sportowych).
robertdg - 17-02-2011, 19:07
Miałem Cyfre + i szczerze, najgorszemu wrogowi bym nie polecił.
krzychu - 17-02-2011, 19:28
robertdg napisał/a: | Miałem Cyfre + i szczerze, najgorszemu wrogowi bym nie polecił. |
4 raz przedłużyłem umowę, dopiero ostatnim razem bez zrywania poprzedniej bo nauczyli się i dają przy przedłużeniu umowy dekoder na własność. Po za tym spliter i na 3 TV a jeden abonament. Polecam bo multiroom który oferuje N to nieporozumienie (zresztą ten "firmowy" z cyfry który działa 6h też nie lepszy).
Polecenie zapłaty i nie wiem że nawet to mam (jeden z podstawowych dla polsatu, TVN Turbo i Discovery). Wkurzają tylko telefony naganiaczy na HBO i Canal+ na szczęście nie mają mojej komórki tylko stacjonarny.
|
|
|