[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej-montaż
jac - 20-02-2011, 18:17
mitsu00, i ja wcale bym sie nie zdziwil jesli "fachowcy" wlasnie tego by uzywali. sam uzywalem tych zaciskarek przy chyba haku albo czujnikach cofania i jak sie dobrze zacisnie (ale tylko raz!!! bo za drugim razem puszczaja..) to trzyma jak diabli i jak diabli przewodzi...;-)
mitsu00 - 20-02-2011, 18:37
jac napisał/a: | to trzyma jak diabli i jak diabli przewodzi...;-) | Bo wlaśnie do tego takie gadżety są stworzone To nie jest jakieś hobbistyczne rozwiązanie, tylko pomocnik każdego elektryka. Jedyne "ALE" to odpowiednie dobranie rozgałęziacza do średnicy przewodu.
Uwex - 20-02-2011, 18:55
Panowie - każdy robi jak chce ; pewnie mógłbym sam zadziałać, ale mam zaufanie do tego fachmana i wiem,że będzie zrobione dobrze. Trochę OT się robi .
mitsu00 - 20-02-2011, 19:10
Uwex napisał/a: | Panowie - każdy robi jak chce ; pewnie mógłbym sam zadziałać, ale mam zaufanie do tego fachmana i wiem,że będzie zrobione dobrze. Trochę OT się robi . | A idąc twoim tokiem rozumowania, to powiem ci że jakby coś mialo by się wykrzaczyć z elektryą auta po montażu DRL-ów, to nawet fakt zamontowania ich przez fachmana na nic się ni zda. ASO wypnie się od razu w kwestii ewentualnej naprawy gwarancyjnej, że zamontowałeś nie ori akcesorium i karzą ci przysłowiowo spadać na drzewo....
jaca71 - 21-02-2011, 07:11
mitsu00 napisał/a: | Wystarczy kupić coś takiego w pierwszym lepszym sklepie elektrycznym i po sprawie. |
W Polsze twego jeszcze nie widziałem - warto wiedzieć na przyszłość
Trik - 21-02-2011, 18:30
jaca71 napisał/a: | W Polsze twego jeszcze nie widziałem - warto wiedzieć na przyszłość |
No co ty. Takimi klipsami połączyli mi taki cmyk do świateł automatycznych w Ładzie Samarze jeszcze w roku 1995 czy 1996 potem podłączyli w ten sam sposób centralny zamek.
mitsu00 - 21-02-2011, 21:35
Trik napisał/a: | Takimi klipsami połączyli mi modół do świateł automatycznych w Ładzie Samarze jeszcze w roku 1995 czy 1996 potem podłączyli w ten sam sposób centralny zamek. | Popraw tego byka bo razi strasznie....
Trik - 21-02-2011, 23:37
mitsu00 napisał/a: | Popraw tego byka bo razi strasznie.... | Ale reszta się zgadza? W kwestii dat oczywiście
jac - 22-02-2011, 16:34
mitsu00 napisał/a: | Popraw tego byka bo razi strasznie |
ale w 95 to jeszcze nie byl MODOL tylko taki ...... cmyk
Uwex - 22-02-2011, 16:36 Temat postu: Montaż w miejsce halogenów No to spróbuję pokazać kilka zdjęć :
Światła dzienne Lancer
Po odkręceniu maskownic warto zrobić z bristolu szablony na blachy.
Średnica lamp nie może być większa, bo wtedy trzeba by było przerabiać maskownicę.
Długość (głębokość) lamp też jest max. - opierają się na blachach (są do nich dociśnięte oryginalnymi uchwytami do halogenów). Na upartego dało by się zamontować głębsze, ale wtedy w blachach musiał by być na nie otwór- w zasadzie byłby to wtedy pierścień.
Lampy to produkt firmy Mycarr Lighting Tech o symbolu SJ-288E ( Type 2 ) . Type 1 jest bez modułu sterującego - ma osobny włącznik, co jest niezgodne z naszymi przepisami.
Na razie nie montuje lamp na stałe, żeby nie jeździć bez podłączenia, a maskownic też do zdjęć nie montowałem, bo musiałbym demontować siatki . Jak będzie już gotowe na 100% wrzucę jakieś zdjęcie.
mitsu00 - 22-02-2011, 17:24 Temat postu: Re: Montaż w miejsce halogenów
Uwex napisał/a: | No to spróbuję pokazać kilka zdjęć :
Światła dzienne Lancer
Po odkręceniu maskownic warto zrobić z bristolu szablony na blachy.
Średnica lamp nie może być większa, bo wtedy trzeba by było przerabiać maskownicę.
Długość (głębokość) lamp też jest max. - opierają się na blachach (są do nich dociśnięte oryginalnymi uchwytami do halogenów). Na upartego dało by się zamontować głębsze, ale wtedy w blachach musiał by być na nie otwór- w zasadzie byłby to wtedy pierścień.
Lampy to produkt firmy Mycarr Lighting Tech o symbolu SJ-288E ( Type 2 ) . Type 1 jest bez modułu sterującego - ma osobny włącznik, co jest niezgodne z naszymi przepisami.
Na razie nie montuje lamp na stałe, żeby nie jeździć bez podłączenia, a maskownic też do zdjęć nie montowałem, bo musiałbym demontować siatki . Jak będzie już gotowe na 100% wrzucę jakieś zdjęcie. | Wyglądają ładnie. Wrzuć zdjęcie jak to świeci. Aczemu kabelek od lamp jest taki krótki? U mnie od każdej lampy idzie prawie 2m kabla.
Uwex - 22-02-2011, 19:36
mitsu00 napisał/a: | Aczemu kabelek od lamp jest taki krótki? |
Jak widać na zdjęciach jest zakończony kostką- w razie czego łatwo można odpiąć lampę. W zestawie są wszystkie kable i moduł do automatycznego zał i wył. lamp.
Student - 23-02-2011, 06:44
Widziałem Lancera z takimi światłami w W-wie jakiś tydzień temu.
Zastanawiałem się skąd on wziął maskownice na dwa halogeny i jeździ bez świateł w dzień tylko na tym jednym zestawie halogenów.
Pytanie jest jedno: czy światła do jazdy dziennej mogą być tak nisko umieszczone?
Uwex - 23-02-2011, 08:40
Student - poczytaj ś.d.j.d. - przepisy.
racer1972 - 24-02-2011, 00:10
Uvex dobra robota... Czekamy na efekt końcowy... Swoją drogą już widzę to mierzenie ich odległości od ziemi podczas kontroli drogowej...
|
|
|