To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Nowy telefon komórkowy ??

Juiceman - 21-02-2011, 18:59

E66 to mam od paru lat i nie narzekam, trochę obawiam się tej klawiatury w E72. Pytanie tylko czy E72 odczytuje format AVI/MOV ? I wybór będzie dokonany ;)
londolut - 22-02-2011, 02:03

Krzyzak napisał/a:
na początku ludzie narzekali na baaardzo wolne działanie
Micro$oft...
Juiceman napisał/a:
czy E72 odczytuje format AVI/MOV
Odpowiedni soft załatwia sprawę, ten telefon ma Symbiana.
gulgulq - 28-03-2011, 20:55

wybór padł na dzień dzisiejszy na E51

mało używana za 100 zł wiec nie wybrzydzałem :D

Muciek - 28-03-2011, 22:20

gulgulq napisał/a:
wybór padł na dzień dzisiejszy na E51

mało używana za 100 zł wiec nie wybrzydzałem :D

Mój tata ma, tyle z nim przeszła, że w głowie się nie mieście a nadal śmiga bez problemu :twisted:

gulgulq - 29-03-2011, 07:04

Muciek napisał/a:
Mój tata ma

no ja właśnie przejmuje od ojca - u niego robią wymianę telefonów więc udało się załatwić odkupienie starego po korzystnej cenie :P

Trik - 14-06-2011, 20:32

Podłaczę się pod temat. Czy ma ktoś do czynienia z modelem HTC Desire Z? Pytam bo dotychczas używam HTC Touch Pro na Windzi 6.1 i jest mi klawo z tym telefonem, ale 3 lata to chyba wystarczy :mrgreen: Zamanił mi się włąśnie ten Desire Z, po pierwsze dlatego, że ma mechaniczną klawiaturę, po drugie widziałem HTC Legend (chyba) u funfeli na Androidzie i to to smigało ze 4 razy szybciej od mojej windy, co mię zachwyciło. Ale Android to dla mnie totalne nowum. Zastanawiam sie czy poradzę sobie z tym systemem, a nie lubię grzebać się w ROM-ach i tym podobnych sromach. Może ktoś był w podobnej sytuacji (przejście z windy na droida) i mógłby coś od siebie w tej sprawie laikowi dopowiedzieć.
MartinMM - 14-06-2011, 22:10

Ja od miesiąca mam Nokie E5 i jestem z niej zadowolony, zobaczymy jak długo :)
werdew - 19-06-2011, 00:03

Właśnie siedze i porównuję, który wybrać.
xperia arc
samsung S 2
htc sensation
htc incredible s

Jakieś podpowiedzi?!?!

Ostanie 15 miechów siedze na Htc Hd2

Manuela - 21-06-2011, 15:53

My dziś mieliśmy dostawę w firmie :) Polecam Galaxy SII- robi wrażenie :)
Trik - 21-06-2011, 17:27

Eeee. Już po ptokach. :P Kupiłem sobie tą Z-etkę i właśnie końfiga robię. Też robi wrażenie. :mrgreen:
Juiceman - 17-07-2011, 17:15

A ja się zapytam co polecicie E6 czy N8 ? Wyborem oczywistym (głównie dla pełnego pakietu office/pdf etc) było by E7 lecz cena za duża ; /
Anonymous - 17-07-2011, 23:40

Trik, jak Ci się Ztka spisuje ? bo jest nowy nabytek a rozważania były pomiędzy Ztką a Galaxy S, i jednak fizyczna klawiatura wygrała nad amoledem i 200mhz więcej :P
chodzi mi głównie o czas trzymania na baterii bo nie wiem czego oczekiwać :P

fj_mike - 18-07-2011, 12:03

Juiceman napisał/a:
A ja się zapytam co polecicie E6 czy N8 ?

To zależy, czy wolisz full qwerty czy tylko touch screen. Także jakiego wyświetlacza oczekujesz od nowego fona.

Jeżeli zależy ci na jak najdłuższym działaniu baterii na jednym ładowaniu, nie potrzebujesz dużego wyświetlacza to bierz E6. Także pociągnie pliki office i pdfy.
E6 ma lepszy wyświetlacz (640x480) niż moja obecna E72 (320x240) no i do tego touch screen.

Jak zależy ci na nagrywaniu filmów w jakości HD, dużym dotykowym wyświetlaczu to bierz N8. Miałem ją w ręku i powiem, że jest przyjemna. Też daję radę pdf-ami i plikami office.

Juiceman - 18-07-2011, 13:56

Dziś byłem w salonie to jeszcze zaproponowali mi e7 na razie zostanę przy e66, a zobaczę co wyjdzie w styczniu - może wtedy sobie coś wezmę o ile wyjdzie coś nowszego. Także wybrałem inny pakiet plus minuty :wink:
Trik - 19-07-2011, 12:11

Derpin, Z-etka. jak dla mnie super sprawa.
Poszła od razu w testy. Pierwszy test to tej ori navi. Zaliczyłem trasę Augustów - Poznań i w tym trybie po 650km bateria zeszła raptem do połowy, gdzie poprzednik Touch Pro zdychał po 4h. Sama naivi do dziadostwo, jak ktoś trasy nie zna to będzie problem. Dla przykładu, brak zwykłej funkcji przejazdu przez inny punkt niż wyznaczony przez navi. Sam GPS bardzo szybko nawiązuje kontakt z "kosmosem".
Klawiatura bardzo fajna i szybka. Ekran rewelacyjne szybko reaguje, czasem mam wrażenie, że nawet nie dotykając ekranu reaguje na palec. Andoida zaktualizowałem do 2.3 i jest spoko. Jest parę zbędnych dupereli typu społecznościówki (twiter, sryter itp) ale to mam na końcowym pulpicie (w sumie jest ich 5) i dojdzie do tego że to odinstaluję.
Test drugi. Internet, po WiFi śmiga, po G3 też. Po EDGE fatalnie wolny, ale to dla tego że ostatnie 10dni spędziłem w miejscu gdzie jakakolwiek sieć traci zasięgi. Dwa posty na forum wstawiłem na póbę i do godzinny na dobę przeglądania.
Baterja trzyma w takich okolicznościach przyrody do 2 dni. Normalnie do 3 dni, ale mniej internetu, a więcej gadania (do 50 połączeń dziennie).
Czytałem że ciągle ciągnie internet, mimo wyłączenia, ale sprawdzę to dopiero przy rachunku, bo IMO nie ciągnie bez pozwolenia.