ASX Techniczne - Ogrzewanie postojowe do ASX
66butch - 17-12-2012, 14:33
odgrzewam temat,
od soboty jestem "szczęśliwym??" użytkownikiem systemu DEFA WarmUp 1400W wraz z grzałką silnika Safe Start w opcji "prawie full wypas" tzn. brak jedynie sterowania z pilota. Układ obejmuje ogrzewacz wnętrza 1400 W wraz ze sterownikiem, układ ładowania akumulatora, grzałkę silnika. Oczywiście zgodnie z regułą Murphy'ego od niedzieli jest odwilż więc nie mogłem jeszcze przetestować działania "w boju"...
Po pierwszych testach podzielę się spostrzeżeniami
pozdrawiam
fj_mike - 17-12-2012, 14:36
66butch napisał/a: | Oczywiście zgodnie z regułą Murphy'ego od niedzieli jest odwilż |
66butch, płyn chłodniczy możesz grzać. Przynajmniej silnik się szybciej rozgrzeje
66butch - 17-12-2012, 14:43
no tak chociaż jak na dworze jest +1C to czy ja wiem
ale oczywiście masz rację...
JCH - 17-12-2012, 17:54
66butch napisał/a: | chociaż jak na dworze jest +1C to czy ja wiem | Ja grzeję od 1 grudnia. Akurat wtedy przyszły mrozy Teraz odwilż ale co mi tam, przynajmniej opłata za licznik w garażu się na coś przyda
Różnicę powinieneś odczuć, ja przynajmniej widzę, że szybciej łapie temperaturę i nie jest taki mułowaty jak bez grzałki
mitsu00 - 17-12-2012, 18:30
66butch napisał/a: | odgrzewam temat,
od soboty jestem "szczęśliwym??" użytkownikiem systemu DEFA WarmUp 1400W wraz z grzałką silnika Safe Start w opcji "prawie full wypas" tzn. brak jedynie sterowania z pilota. Układ obejmuje ogrzewacz wnętrza 1400 W wraz ze sterownikiem, układ ładowania akumulatora, grzałkę silnika. Oczywiście zgodnie z regułą Murphy'ego od niedzieli jest odwilż więc nie mogłem jeszcze przetestować działania "w boju"...
Po pierwszych testach podzielę się spostrzeżeniami
pozdrawiam | Problem w tym ze zawsze musisz stanac obok gniazdka zeby to ustrojstwo zalaczyc. Parkujac na parkingu czy ulicy, elektryczne ogrzewanie nie ma sensu, bo w PL nie uraczysz wyjsc z pradem na miejscach parkingowych jak w Skandynawii. W SE co 2gie auto to ma, ja wole jednak cieply garaz:-)
66butch - 18-12-2012, 08:20
no więc pierwszy raz DEFA odpalona. Ustawiona w automacie (tzn. układ decyduje o której włączyć podgrzew w zależności od temperatury zewnętrznej) = uruchomione 1,5 godz. przed ustawionym czasem wyjazdu (przy temperaturze zewnętrznej -3,5C).
Wyjazd sprzed domu 7.30 - we wnętrzu samochodu przyjemne ciepełko , zero szronu/śniegu na szybach. Po przejechaniu ok. 3 km silnik rozgrzany
Jedna wskazówka dla ewentualnych uzytkowników: dmuchawa ogrzewająca wnętrze powoduje załaczenie czujek ruchu w alarmie - sugeruję alarm załączać w trybie pasywnym
Ciekawe jak układ będzie się sprawował przy niższych temperaturach?
@Mitsu00: ponieważ parkuję samochód przed domem (do garażu się nie mieści ) DEFA ma być użytkowana rano po spodziewanym duzym wychłodzeniu samochodu w ciągu nocy. W przypadku dużych mrozów mam możliwość korzystania z zewnętrznego gniazdka również w pracy = komfort po 8-9 godzinach postoju
I to by było na tyle...
Krzyzak - 18-12-2012, 08:31
moja defa się nie wyrabiała - po godzinie dmuchania ledwo przejrzysta dziurka na przedniej szybie
rok temu sprawdzałem i od tamtej pory leży gdzieś w garażu
acha - grzałka 1.4kW, wiec niezbyt wielka, tylko ogrzewanie wnętrza; zamontowana między fotelami tak, by dmuchała na szybę
|
|
|