Space Star Techniczne - [MSS ALL] Jak otworzyć drzwi
cakp - 16-03-2016, 12:34
Sorry za zdjęcie ale innego w sieci nie znalazłem.
1. Odkręcasz ukrytą śrubę ( klucz nasadowy z przedłużką 8 albo 10). Uważaj by śruba nie wpadła Ci do środka
2 Odkręcasz śrubokrętem krzyżakowym małą śrubkę przy klamce drzwi
3 i 4 tu pod uchwytem masz schowane 2 śruby imbusowe chyba. Uchwyt jest na zaczepach, podwadzisz od góry
5 i 6 Zwykłe śrubki na krzyżakowy śrubokręt widoczne z zewnątrz już na rancie drzwi. Sprawdz czy pod spodem drzwi jeszcze nie ma 1 albo 2 wkrętów, czywiscie takie same jak te boczne. Jak wszyscko odkręcisz to co widoczne to reszta trzyma się juz na zatrzaskach. Ja podwadzałem palcami po zewnętrznej od dołu od strony głośnika. Rygielka drzwi nie musisz wyciągać. Drzwi odciągasz do siebie i do góry. UWAŻAJ tylko na przewód głośnikowy jest krótki. Przewód jest na kostce. Drzwi zdejmowałem ze 4 razy w swoim aucie i spinki wytrzymały. Sądzę że nie będziesz musiał kupować nowych. Powodzenia
Radek.J. - 17-03-2016, 15:57
Bizi78 : teoretycznie to ja juz odkrecałem te dwie śruby z uchwytu . A praktycznie - uchwyt dalej nie puścił. Te zaczepy są jakos tak wpasowane że nie wiem jak je podwadzic bez ułamania. Może juz ktos to robił?
Nie chciałbym demontowac całego panelu drzwi jak to proponuje "Cakp" bo obawiam sie ze dodatkowo trzeba bedzie uszkodzic folie pod panelem. Jak to widzicie ?
PS Macie w zasobach lepsze zdjecie pogladowe tego uchwytu - chcialbym zobaczyc ile jest tych plastikowych jezyczkow jeszcze. Z tego zdjecia co zamiescił Bizi78 wyglada ze jest 1. Wiec dlaczego nie che puścić ???
Bizi78 - 17-03-2016, 16:48
Niestety będziesz musiał zdjąć całą tapicerkę.
Na fotkach masz pokazane 4 zabezpieczenia w postaci cienkich podkładek założonych na bolce.
Tutaj masz pokazane 2 zabezpieczenia.
Źródło: http://allegro.pl/space-s...5831345023.html
Folii nie uszkodzisz bo jest przyklejona do drzwi .
cakp - 17-03-2016, 21:15
Radek.J. napisał/a: | Bizi78 : teoretycznie to ja juz odkrecałem te dwie śruby z uchwytu . A praktycznie - uchwyt dalej nie puścił. Te zaczepy są jakos tak wpasowane że nie wiem jak je podwadzic bez ułamania. Może juz ktos to robił?
Nie chciałbym demontowac całego panelu drzwi jak to proponuje "Cakp" bo obawiam sie ze dodatkowo trzeba bedzie uszkodzic folie pod panelem. Jak to widzicie ?
|
Boczek drzwi zdejmowalem palcami gdy naprawiałem włączniki szyb. Nie uszkodzisz spinek. Podwadzasz palcami na dolnej długości tak jak na rysunku od "Bizi" wzdłuż tych zóltych spinek i lekko ciągniesz do siebie, nic nie ułamiesz, twarde są:). Folia jest przyklejona tylko do drzwi , nie do boczku plastikowego. Metalowy pionowy pręt od rygla drzwi będzie trzymał tylko na gąbce na to też uwazaj:) Był dokładny manual z rozbierania drzwi w instrukcjach forum lecz imgshack pokasował linki na bezpłatnych kontach z koncem stycznia 2016.
Nie ma innej możliwosci, jak zdemontowac cały panel drzwi..
O którym jednym plastikowym języczku mówisz?
Radek.J. - 18-03-2016, 07:23
cakp. ten widoczny na powyzszym zdjęciu przy włączniku blokady drzwi. Bizi - te zabezpieczenia pierscieniowe to rzeczywiscie rzecz prawie nie do przejscia bez demontazu tapi.
cakp - 18-03-2016, 09:21
Bok drzwi trzyma tylko na srubkach które juz odkręciłeś i na tych zółtych spinkach.Ten języczek jest zespolony sklejony, tego się nie rozbiera.
|
|
|