To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Skandaliczny BĄBEL !!!

sla - 08-04-2011, 10:16

Jeżeli zacznie dalej tak bąblować , to radzę pozbyć się tej maszyny.
Lukas 1 czy chińskie trampki rdzewiały?

Anonymous - 08-04-2011, 10:48

alfiq napisał/a:
Silverrr gwarancja na perforację dotyczy dziury na wylot, więc takie bąble nie będą pod nią podpadały, o ile gwarant łaskawie na to nie przystanie.

dokladnie, mialem ten sam problem z carisma choc rdzewiala jak szalona i wygladala jak stary polonez MMC Poland odmowilo mi gwarancji wiec rozstalem sie z ta marka.
tak jak wtedy szlag mnie trafial z tego powodu tak teraz pozostaje mi podziekowac MMC ze skutecznie zniechecili mnie do swoich produktow, z mojej strony to byl bardzo dobry ruch :twisted:

lukas1 - 08-04-2011, 13:06

wiem wiem po pierwsze nie wstawialem jeszcze zdjec ale

Cytat:
Jeżeli zacznie dalej tak bąblować , to radzę pozbyć się tej maszyny.

pare razy juz myslem o tym tylko nie moge zebrac mysli na co

na pewno jak bym sie zdecydowal to musialo by miec
-nie mniej niz 190 km
-turbo choc nie koniecznie
-no i 4x4
-nie starsze niz 3-4 lata
-oczywiscie benzyna :twisted:

Anonymous - 08-04-2011, 13:12

lukas1 napisał/a:
na pewno jak bym sie zdecydowal to musialo by miec
-nie mniej niz 190 km
-turbo choc nie koniecznie
-no i 4x4
-nie starsze niz 3-4 lata
-oczywiscie benzyna :twisted:

w rozsadnej cenie to tylko insignia, w mniej rozsadnej a4

mkm - 08-04-2011, 13:33

Skupmy się w tym temacie na nieszczęsnym bąblu. Sam jestem ciekaw co się dzieje.
Dlatego tak proszę o zdjęcia.
Powodów rdzy zawsze jest kilka.
Podejrzenia o wadę fabryczną oczywiście też dopuszczam, ale z przypadków opisywanych do tej pory (może za wyjątkiem arturro) z reguły okazywało się, że "coś było robione" - z wiedzą lub bez wiedzy właściciela.
Jeżeli okaże się że rdza jest "fabryczna" w tych dwóch przypadkach, które zgłaszają forumowicze to będziemy świadkami zaczątków akcji przywoławczej i wszyscy będą musieli zaatakować ASO.
Jeżeli okaże się, że auto było naprawione (bo spadło z lawety, lub właściciel "coś gdzieś naprawiał" to zmieni się punkt widzenia i "fabryczne Lancery" (a raczej ich właściciele) będą mogli spać spokojnie.

lukas1 - 08-04-2011, 13:43

ja po pracy jak przestanie padac to pstrykne i wieczorem wstawie
mkm - 08-04-2011, 13:56

Ta sam prośba dotyczy alfiq-a, a także innych, którzy odkryli ogniska rdzy na nadwoziu.

Pomoc jak wklejać zdjęcia znajduje się w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60

DjQuest - 08-04-2011, 16:54

A jak wyszło badanie grubości powłoki lakierniczej podczas oględzin ubezpieczyciela na AC, chyba że nie miałeś.Druga sprawa to przegląd lakierniczy przy przeglądach corocznych, jak masz wykonane i bez zastrzeżeń, to masz wygraną sprawę w ASO.Jaki kolor masz autka, to tak z ciekawości ?Karoseria "ocynkowana" nie rdzewieje tylko "bieleje" :) .Poważnie to stawiam na uszkodzenie lakieru i odprysk 3mm to żaden bąbel :) .Nie denerwuj się bo przyczyna jest gdzieś posrodku.W Moim autku np. mam zardzewiałe końcówki drążków po niecałym roku i co dalej będzie :)
alfiq - 08-04-2011, 17:11

mkm przeze mnie nic nie było robione, oprócz naprawy rysy na masce - drzwi nietykane. Ale poprosiłem pana rzeczoznawcę, z ktorym sie spotkam w czwartek o badanie miernikiem lakieru właśnie, na wypadek ,gdyby drzwi były "tykane" przed sprzedażą. Dla dobra MMC radzę, żeby tak nie było, bo zgotuję im jesień średniowiecza :)

DjQuest badania z AC nie miałem, bo po to mam gwarancję, żeby sobie składek nie podnosić :) Przegląd lakierniczy mam bez uwag, a teraz widzę, że robią go po łebkach. Kolor to stone grey. I co do ocynku, to wydaje mi się, że w tych miejscach go "zabrakło" :( A uszkodzenia lakieru na pewno nie ma, co zobaczysz na zdjęciu - poniżej tego rdzewiejącego bąbla są dwa małe, świeżutkie - powłoka lakieru nienaruszona a mimo to wyłażą.

Zresztą zobaczcie sami. Zdjęcia zrobione dziś po pracy, przy ruchliwej ulicy więc tylko od strony pasażera, tam gdzie wyłazi rdza. Bąbel na drzwiach kierowcy wygląda jak te dwa małe poniżej tego pękniętego "wrzoda".

http://img855.imageshack.us/i/img0424so.jpg/
http://img508.imageshack.us/i/img0425o.jpg/

sla - 08-04-2011, 18:40

DjQuest napisał/a:
Druga sprawa to przegląd lakierniczy przy przeglądach corocznych, jak masz wykonane i bez zastrzeżeń, to masz wygraną sprawę w ASO.

O jakiej wygranej sprawie piszesz, bo nie rozumiem.

macho - 08-04-2011, 22:16

nie wiem czy sie myle ale drzwi maja faze prosta na 2 cm a dopiero potem schodza w dol .
krzychu - 09-04-2011, 09:25

A w którym to jest miejscu? Nie jest to czasem ramka okna?
jaca71 - 09-04-2011, 09:32

krzychu napisał/a:
Nie jest to czasem ramka okna?

Już o to pytałem - twierdzą że nie. Ale na zdjęciach wygląda jakby uszkodzenie było przy montażu ramki. Lub uderzenie szczotką podczas mycia szyby.

[ Dodano: 09-04-2011, 09:36 ]
sla napisał/a:
O jakiej wygranej sprawie piszesz, bo nie rozumiem.

A nie jest tak że jest gwarancja na lakier X lat i na perforacje blachy na Y lat. okres X jeszcze nie minął. Jeśli przeglądy okresowe wymagane do utrzymania gwarancji były wykonane to... przecież pęknięty skandaliczny bąbel narusza lakier, na który jest gwarancja. A naprawa lakieru bez przygotowania podłoże nie jest poprawnie wykonana naprawą. Jeśli gwarancja tego przypadku nie obejmuje to po co jeździć przez 3 lata do ASO?

alfiq - 09-04-2011, 17:47

Szczotka mojego auta nie dotknęła, myję wyłącznie gąbką, bo widziałem na focusie kolegi, co szczotki robią z tymi nowymi lakierami. I nie twierdzę, że to nie może być wina montażu ramki, pierwszy bąbel, jak widać, jest zaraz pod nią. Ale ten na drugich drzwiach, pod lusterkiem, jest już jakiś 1 cm od ramki odstunięty więc nie wiem....
W czwartek spotykam się z doradcą gwarancyjnym/rzeczoznawcą i może coś więcej będę wiedział. Jeśli tak, to się oczywiście podzielę :)

lukas1 - 09-04-2011, 19:55

dobra udalo mi sie pstryknac moje

http://www.fotosik.pl/pok...a975deb59a.html

i drugi

http://www.fotosik.pl/pok...d57f7bc573.html