Carisma - Ogólne - Kocham sedana nie nawidzę hatchback`a?
kamir - 08-04-2011, 22:55
daron64, Dobrze piszesz.
ja ogólnie wole sedany ale Cari to wyjątek
To jest kwestia gustu, a O Gustach się nie dyskutuje
gulgulq - 09-04-2011, 07:04
w sumie to ciężko ocenić...
bo jak mam porównać:
z tym:
daron64 - 09-04-2011, 08:25
kamir u mnie to samo-wole sedany i Cari jest tu jednym z nielicznych wyjatkow(jeszcze avensis w sedanie jest moim zdaniem straszny w porownaniu z htb). Po prostu jakos mi tak wyglada(jak jest wersja sedan i htb w ofercie) jakby w sedanach ten tyl tak troche na sile byl robiony(chyba thalia bylaby tu najlepszym przykladem-dla mnie najbrzydszy sedan wszechswiata jaki widzialem). Ale o czym tu w ogole dyskutowac. Jeden woli blondynki drugi brunetki, jeden wysokie drugi hmm niskopodwoziowki. Jedne i drugie zdarzaja sie ladne i troche mniej ladne.
Anonymous - 09-04-2011, 09:11
Jeżeli chodzi o Cari to bez dwóch zdań - tylko HB i to jeszcze w kolorze Oslo Blue T44. (Oczywiście to jest moja subiektywna opinia)
Anonymous - 09-04-2011, 09:49
gulgulq, nie przeszkadza Ci to lotnisko? zainwestuj w ori lotkę...
SHARK1979 - 09-04-2011, 09:57
No fajnie temat poszedł , mi się podoba może naprawdę niech ktoś założy temat o sedanie i przeniesie ostatnie posty z tego tematu bo dostaniemy krzyki
gulgulq - 09-04-2011, 10:05
fakt pasuje podzielić temat
Morfi - 09-04-2011, 14:58
Właściciele sedanów muszą sobie słodzic i udowadniać, że sedan jest lepszy od htb, ale i tak nie przewieziecie wersalki, 4 koła na felgach 15 też wam pewnie nie wejdą a o rowerze już nie wspomne
robertdg - 09-04-2011, 16:35
Morfi napisał/a: | Właściciele sedanów muszą sobie słodzic i udowadniać, że sedan jest lepszy od htb, ale i tak | Ale i tak mają zawsze cieplej w zimie w kabinie, bo otwarcie bagażnika nie wychładza całej przestrzeni pasażerskiej, pondto niejest problemem zapakowac rower, ponad 40-calowy TV do auta itp.
gulgulq - 09-04-2011, 16:48
nie musimy sobie słodzić
miałem htb i mam sedana ...
sedan lepsiejszy
Anonymous - 09-04-2011, 18:29
Morfi napisał/a: | 4 koła na felgach 15 też wam pewnie nie wejdą a o rowerze już nie wspomne |
Chwila, chwila... Sedan ma większy bagażnik od htb o ponad 10%.
PS. plus za ortografię dla osoby , która wydzieliła ten temat.
Xiah - 09-04-2011, 18:45
większy jeżeli liczysz tylko w pojemności, a liczy się to w jaki sposób możesz go załadować. jak to ująć.....sedan ma może większy bagażnik ale HB bardziej pojemny. Podobna sytuacja jaest w Passatach Combi. w Combi masz mniejszy bagażnik niż w sedanie, kombi jest krótsze, ale za to combi bardziej pojemne
daron64 - 09-04-2011, 19:01
robertdg nie przesadzalbym z tym wychladzaniem, kiedys rodzice mieli htb i jakos nie stanowilo to wielkiego problemu, bardziej denerwowalo zamykanie(tzn huk, bo to jeszcze stara konstrukcja). Hmm ponad 40" w bagaznik? Chyba bez opakowania. Jakis czas temu z papa jezdzilem pomoc mu tv wybrac to tv 37" tak kiepskawo zeby w pudle go do bagaznika(s40) zmiescic a na tylniej kanapie byl od drzwi do drzwi prawie(42ka na bank by nie weszla).
Xiah
Dokladnie tak jak piszesz. Zreszta jak mowi powszechnie znana prawda- nie wielkosc sie liczy W htb jest wiekszy otwor zaladowczy wiec w wiekszym stopniu mozna wykorzystac jego(bagaznika) pojemnosc. No i w htb zmiescicie wyzsze przedmioty.
kuzi
Tak bym sie tej ortografii nie czepial. Zreszta rzuc okiem na nazwe tego forum. Ze niby poprawna forma liczby mnogiej od slowa maniak to maniaki? No sorry..
Heh cos czuje ze bedzie ostra dyskusja. Byleby sie nie skonczyla (parafrazujac wielkiego wodza) wojna carismo carismowa
robertdg - 09-04-2011, 19:10
daron64, do własnego galanta wkłądałem bez wiekszego problemy TV 42cale w opakowaniu, co do wychładzania, nie musisz mnie przekonywac, użytkowałem auta z niemalże każdą konfiguracją nadwozia.
Anonymous - 09-04-2011, 19:14
robertdg napisał/a: | pondto niejest problemem zapakowac ... ponad 40-calowy TV do auta |
Do sedana TV 40 calowy? Może i wejdzie, lecz weźcie pod uwagę, że telewizorów LCD, LED, a plazm to już w ogóle, nie zaleca się, a nawet zabrania się transportować w pozycji leżącej "na płask".
|
|
|