To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Bum i zostałem zrobiony...

saphire - 07-11-2006, 17:27

Wiecie jak to jest w czasie stłuczki... człowiek nie myśli interesownie a poza tym to ja uważam że pomimo tego że on przyheblował to i tak moja wina bo mogłem odpuścic go ciut dalej :oops: i dlatego pomimo że wiem iż raczej chciał mnie złapać lub przynajmniej było mu to obojętne czy go ktoś puknie w zderzak czy nie to i tak moja wina... a ja bardzo honorowy jestem więc nie kombinowałem i kazałem mu to załatwiać z ubezpieczenia a nawet pojechaliśmy od razu w PZU to załatwić. Rzeczoznawca to jeszcze tam się dopatrzył u niego konieczności wyprostowania ciut przygiętego tyłu w Astrze w okolicach zamka klapy (to był hatchback) i wyprostowania przygiętego zderzaka i tyle a u mnie to tylko pokiwał głową ze współczuciem... bo nie płacę AC i muszę sam sobie to zafundować niestety.

Byłem u blacharza/lakiernika - tak wstępnie pooglądał i orzekł że pas spoko do wyprostowania tak jak i maska, zderzak najprawdopodobniej cały więc jak sobie nową lampę załatwię taką by pod sterowanie silnikiem pasowała to w piątek mam do niego dzwonić i się umówić.
Niestety może mi to zrobić dopiero w okolicach 20tego i tak mniej więcej nie licząc lampy jakieś 4ry stówki weźmie za robotę i malowanie gdzie trzeba więc misiek dopiero za mniej więcej dwa tygodnie będzie zdrowy. :?

PS. Świadków zero - pusto dookoła było i dopiero gdzieś kawałek za nami jechał autobus tak więc nawet gdyby co to i tak bez szans.

Anonymous - 07-11-2006, 17:57

leser napisał/a:
zgodnie z przepisami wina jest Twoja
Nie zawsze. Powiedział mi to policaj, który przybył na miejsce stłuczki gdy w kogoś z tyłu wjechałem. Jeśli odpowiednio sprawę się naświetli, to policja przyjrzy się baczniej "poszkodowanemu". Co wcale nie znaczy że na 100 % byśmy sprawę wygrali.
Anonymous - 07-11-2006, 18:21

Cytat:
bo nie płacę AC i muszę sam sobie to zafundować niestety

Wlasnie dlatego powinien dostac po mordzie.

Cytat:
Świadków zero - pusto dookoła było i dopiero gdzieś kawałek za nami jechał autobus

Dlatego tym bardziej powinien dostac :D

P.S.

Wspolczucia dla kolegi!!

saphire - 07-11-2006, 18:40

Nicto - jakoś przeboleję a i misiek w ramach rekompensaty dostanie nowe lampy, stare były już deko zużyte pomimo wymycia od środka a ta rozwalona miała odprysk od kamienia, nowe kierunki też się przydadzą a i maska miała na przodzie lekkie wgniecenie jeszcze po Belgu który na niej usiadł tak że dobrze że nie ma innych uszkodzeń mechanicznych pompy klimy, chłodnicy itp. i wszystko sprawne a całą resztę można dość łatwo naprawić. No i jednak wezmę na zimę porządne zimówki bo nie mam ochoty ponownie coś tryknąć - teraz mam jeszcze te zwykłe Dębice Frigo po poprzednim właścicielu i kto wie co by było gdybym miał nowe.
JCH - 07-11-2006, 19:55

Cytat:
Koleś z uśmiechem wylazł i mówi mi że parę tygodni temu upolował jelenia i zrobił sobie przód a dziś zrobi sobie tył...
Ale kutas :evil:
Anonymous - 07-11-2006, 20:21

Chyba zacznę jeździć z dyktafonem w schowku...
Anonymous - 07-11-2006, 20:31

saphire napisał/a:
Nicto - jakoś przeboleję a i misiek w ramach rekompensaty dostanie nowe lampy,

A dostępne są sety xenonowe do carismy ? Może warto przy okazji sie za tym rozejrzeć... bo na zwykłych lampach to za przeproszeniem g***o widać.

saphire - 07-11-2006, 20:40

Tym niemniej mam wielkiego kaca moralnego że przez własną nieuwagę zafundowałem miśkowi bubu... :|
szczeslaw - 07-11-2006, 20:44

Wyrazy współczucia.
Ja w podobnej sytuacji miałem mojego pierwszego dzwona. Gość ruszł więc ja spojrzałem w lewo - kuuuuuuuupa miejsca, przejedzie on, ja i jeszcze ze dwóch za nami, więc ruszam. A ten się właśnie wtedy zatrzymał...
Na szczęście gość na nikogo nie polował - wysiadł, popatrzył, powiedział, że się nic nie stało i pojechał. Ja niestety miałem z lekka rozwalony przód ale poszło z AC.

saphire - 07-11-2006, 20:44

leser napisał/a:
A dostępne są sety xenonowe do carismy ? Może warto przy okazji sie za tym rozejrzeć... bo na zwykłych lampach to za przeproszeniem g***o widać.

Pewnie by dopasował jakieś z tych co na allegro są ale to koszt jednej i tak zamknie się około 2K więc chyba nie ma sensu dać za parę 4K skoro to 1/4 wartości miśka a moje lampy ori hella z żarówami także ori hella 100/90 całkiem ładnie świeciły. Jak sądzę nowe będą równie dobrze świecić. Jakos na innych żarówach niż helli (sprawdzałem osramy i philipsy) to one rzeczywiście do kitu świecą ale na helli naprawdę przyzwoicie.

[ Dodano: 07-11-2006, 20:47 ]
szczeslaw napisał/a:
Ja w podobnej sytuacji miałem mojego pierwszego dzwona. Gość ruszł więc ja spojrzałem w lewo - kuuuuuuuupa miejsca, przejedzie on, ja i jeszcze ze dwóch za nami, więc ruszam. A ten się właśnie wtedy zatrzymał...
Na szczęście gość na nikogo nie polował - wysiadł, popatrzył, powiedział, że się nic nie stało i pojechał. Ja niestety miałem z lekka rozwalony przód ale poszło z AC.

No to moja sytuacja identyczna tyle że wygląda że gość polował... albo wykorzystał dogodną nadarzającą sie okazję.

Anonymous - 07-11-2006, 21:08

wyrazy wspolczucie , tamten koles z tej Astry zachowal sie jak kompletny kretyn - jak mozna tak komus prosto w twarz powiedziec ? jak dla mnie jest to niepojete , takich ludzi powinni pozamykac gdzies w izolatkach bo pozabijalbym ich wszystkich
Juiceman - 08-11-2006, 08:51

Ale i tak podziwiam Cie ze mu nie przylozyles ja bym chyba nie wytrzymal... .
Wyrazy wspolczucia..

Grześku - 08-11-2006, 09:51

Pierwsza myśl: podrzucić mu kromkę chleba wieczorem na dach auta...

Kontrastowo: kiedyś wjechałem facetowi rozpędem w kufer, uszkodzeń prawie żadnych ale okazja do awantury i odszkodowań jest. Gość wysiadł, podał rękę, obejrzał swój samochód, spokojna wymiana zdań podsumowana kwestią "w życiu różnie bywa" i ... pojechaliśmy każdy w swoją stronę. Mógł się przyczepić o minimalne zarysowania, ale odpuścił.

Ten Twój to łoś straszny, pierwsza myśl najlepsza, chociaż (ale) nie rób drugiemu co tobie niemiłe.
3Vsię, powodzenia w naprawie.