Śmietnik - Zlot miłośników japońskich samochodów - Kraków/Czyżyny
Jackall - 20-04-2011, 22:25
Ja również jestem na tak może nawet uda mi się wyciągnąć szwagra (co prawda w niemieckim samochodzie ale za to z japońskim sercem pod maską )
mystek - 21-04-2011, 07:06
#Kuzi - zgadza się, ale dużo ludzi mi mówi, że pieprzyć frekwencję, najważniejsze, żeby coś takiego zapoczątkować w ogóle i co roku organizować. Z roku na roku stanie się taki zlot popularniejszy i będzie co raz więcej samochodów . Na to liczę pzrede wszystkim. Choć powiem Ci, że np w ten weekend był w Krakowie łączony spot klubu Hondy i Mazdy i zjawiło się 30 samochodów około. Także niech te 30 się zjawi z tych dwóch klubów + 50 z reszty klubów, to moim zdaniem będzie super jak na początek
#Jackall - bierz go!! aż sam chętnie zobaczę co to za maszyna . Ja będę namawiał Browara, żeby wpadł swoim Coltem Evo, którego pewnie nie wszyscy jeszcze mieli okazję obczaić na żywo
Jackall - 21-04-2011, 10:37
Mystek to zwykła Fieścina z silnikiem 1.25l Mazdy (podobno był najlepszy jaki występował w tamtych latach w Fordzie )
mystek - 21-04-2011, 17:49
Oficjalny tekst zaproszeniowy, którzy wrzucałem na różne fora:
Witam. Chciałbym zaprosić klubowiczów Mitsumaniaków na 1. Zlot Fanów Japońskiej Motoryzacji, który w dalszym założeniu ma stać się co roczną tradycją. Oferta kierowana jest głównie do mieszkańców województw: małopolskiego, śląskiego, świętokrzyskiego i podkarpackiego, ale z miłą chęcią zapraszamy również mieszkańców innych regionów .
Konkrety:
Miejsce - Kraków, pas lotniska w Czyżynach po stronie os. Dywizjonów 303 - http://mapy.google.pl/map...ode=&mra=mift&m
Data - 15.05.2011
Godzina - 14:00
Formuła zlotu - grillowanie na całego w miłej atmosferze
Inicjatywa zrodziła się na forum Małopolskiego Klubu Hondy. Wzorowałem się na co rocznym zlocie VAGa w tym samym miejscu. 17.04.2011r odbył się już ich VI zlot integracyjny i zjawiła się masa samochodów. Tutaj krótki film z ich spotkania - http://www.youtube.com/watch?v=J_i8Svny0jw
Przeprowadziłem ankiety na forach Mitsumaniaków, Coltmanii, PasswordJDM, Małopolskiego Klubu Hondy oraz MazdaSpeed odnośnie tego pomysłu, czy ludzie byliby zainteresowani takim zlotem.
Pytanie brzmiało "Czy byłbyś zainteresowany mega zlotem japońskich samochodów w Krakowie na pasie lotniska w Czyżynach 15. maja?".
Możliwe odpowiedzi: Tak; Nie; Tak, ale mam małe "ale"...
Suma wyników ze wszystkich w/w forów na dzień dzisiejszy:
TAK - 64 głosy
NIE - 9 głosów
TAK, ale... - 7 głosów
W razie pytań - piszcie śmiało
!!! ZAPRASZAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW KLUBU MITSUMANIAKÓW !!!
#Jackall - niech przyjeżdża jest dusza japońska, to najważniejsze
Jackall - 21-04-2011, 21:15
Fajnie, że już wiadomo co i jak dokładnie. Jak pogoda dopisze to powinno być całkiem sporo uczestników.
Mystek dusza japońska to jedno a drugie że ma nawet naszą klubową naklejkę (choć małą)
Pavelos - 22-04-2011, 15:55
jestem za !!!
mystek - 22-04-2011, 20:52
Dziękuję za wsparcie liczę na Was w tym dniu, mam nadzieję, że uda się wpaść dobrą ekipą Mitsumaniaków . Z czasem postaram się rejestrować na "wyspecjalizowane" fora, np Eclipse'a, Celici, Corolli itp i też będę zapraszał ludzi, bo póki co puściłem info w eter na takie fora główne, zrzeszające fanów marki, nie modelu.
Od wczoraj największe chęci są na Mitsumaniakach, MazdaSpeed (około 20 zgłoszeń na chęć przyjazdu) i na MKH (20 głosów również). Z forum Lexusa są 3 osoby chętne z Mazowieckiego i lubuskiego, a uwierzcie mi, że forum mają mega biedne, w dziale "Nasze auta" są tylko 4 samochody, także można sobie to wyobrazić . Na Infiniti było wczoraj jakieś zainteresowanie, na Suzuki też badają teren delikatnie. Zawodzi Toyota i Nissan.
Jackall - 22-04-2011, 21:09
Mam jeszcze pytanie czy umawiamy się gdzieś wcześniej żeby wjechać grupą czy każdy z osobna dojedzie?
mystek - 22-04-2011, 21:15
#Jackall - myślę, żeby właśnie wjechać ekipą całą . Tzn ja na razie jeszcze nie wiem, jak tam przyjadę, czy sam, czy z jakimiś kumplami (Ja_good i 2 kolegów z Hondy), czy z Mitsumaniakami, ale myślę, że taki wjazd byłby fajny. Ustawić się ze Śląskiem i innymi regionami np pod Krokusem i wyjechać razem
Mam generalnie niedaleko, bo mieszkam na os. Kalinowym, także na rowerze nawet mam tam dosłownie 10min niecałe
Rebelias - 22-04-2011, 23:29
No ten wspólny wjazd bylby super ja też mam niedaleko bo mam mieszkanie na Os. Zielonym także to też prawie na miejscu:):)
wojzi - 22-04-2011, 23:45
Na brak Toyoty jak wiecie bym się nie obraził , natomiast Nissana trochę szkoda . Anyway wspólny wjazd super pomysł, zwłaszcza, że jakby się spotkać tak z dwie godzinki wcześniej to mielibyśmy jeszcze Mitsumaniakowego spota
A wjeżdżając można by puścić na fulla hymn Mitsumaniaków - wielka poezja może to nie jest - ale efekt byłby piorunujący.
Do zobaczonka.
mystek - 23-04-2011, 02:46
#Wojzi - spokojnie, jeszcze ruszę tematem na Toyocie i Nissanie coś w ten weekend spróbuję podbić temat z jakimś prowokacyjnym pytaniem, żeby się ktokolwiek odezwał , no a wtedy już poleci temat, rzucę argumentami i będzie ok
wojzi - 23-04-2011, 02:59
Powiedz Toyotom, że się swoich autek wstydzą pokazać przy innych - to napewno przyjadą
A tak na poważnie, skoro już określona data i godzina spotu - to rozumiem, że mogę znajomych właścicieli japońców, którzy nie są nigdzie forumowiczami i inaczej się nie dowiedzą zacząć o tym spocie informować i zapraszać?
I druga rzecz. Niech może każdy z Mitsumaniaków wrzuci na swoje konta w serwisach społecznościowych: Facebook, NK itd. info o tym spocie i zaprosi innych japońców. Można też jak ktoś pisze blog umieścić to na blogu. Ja zrobię jedno i drugie, ale już jutro - czas w końcu powoli iść spać.
I ostatnie, kto odpowiada zawartość Mitsumaniaków na Facebooku - tam można by info też wrzucić.
A i może ktoś umie projektować grafikę, można by zrobić ulotki i japońcom na osiedlu za szyby powkładać .
Ja codzień mijam w drodze do pracy czerwoną Carismę na Włościańskiej - na śląskich numerach. Mógłbym jej podrzucić - może by z tego się wykluł jaki nowy MM.
mystek - 23-04-2011, 03:14
wow, ładne pomysły z zapraszaniem znajomych jak najbardziej jestem na "tak", sam tak też będę robił . Możesz mówić, jak najbardziej ludziom, niech idzie info w eter. W tym roku już nic nie wymyślę raczej, bo nie mam nawet materiałów, ale w przyszłym roku zrobi się jakiś trailer i rzuci się na YouTube'a film zaproszeniowy .
Rebelias - 23-04-2011, 10:47
a co myślicie o motocyklach?? Pytałem się trzech kumpli dwóch ma Suzuki GSX R a trzeci Yamahe R6 też japońskie maszyny:) wyrazili chęć przybycia także by mogli ze mną przyjechac... co wy na to??
|
|
|