To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Gti 4G63 2.0 16V :)

rosomak1983 - 14-05-2011, 12:45

Hubeeert napisał/a:
R-Man napisał/a:
Idealnym kompromisem jest Lancer
Nie jest - ma jak dla mnie za małe drzwi kierowcy i za długą :butthead: dzięki czemu prowadzi się gorzej niż Colt.

Z drzwiami to w Twoim przypadku kwestia indywidualna... Jestes sporo wyzszy niz przecietny chłop :D Co do prowadzenia to to rozstaw osi i odległosc pomiedzy nimi jest taki sam. A lekko wieksza dupka daje lepsze rozłożenie masy 8) To tylko 40kg czy 50 wiecej niz colt. No i chyba japoncy tez tak mysleli bo w końcu zrobili z tego modelu topowa wersje rajdowa, a nie z gala czy tez colta....

Hubeeert - 14-05-2011, 12:51

Z tego nie - z następnego :P i tylko ze względu na to, że:
1. Subaru zamiast Legacy dało do rajdów Imprezę - samochód mniejszy.
2. Nie Colt tylko Lancer miał być koniem pociągowym sprzedaży.

40-50kg za tylną osią więcej to wcale nie jest tak fajnie - zrób test - wrzuć do bagażnika worek ziemniaków przy samym zderzaku i spróbuj pojechać parę zakrętów na pustej drodze. Tylko ostrożnie :!:

Mario - 14-05-2011, 13:02

Hubeeert napisał/a:
Był ostatnio Colt pawliku na sprzedaż. Zielone GTi z czarną maską i dachem.

Bardzo on mi się podobał :)
Ale w końcu nie wiedziałem czy zdecydował się sprzedać, bo to chyba prezent był ?
Kojarzysz może za ile był wystawiony ? :biggrin:

rosomak1983 - 14-05-2011, 13:09

Hubeeert napisał/a:
40-50kg za tylną osią więcej to wcale nie jest tak fajnie - zrób test - wrzuć do bagażnika worek ziemniaków przy samym zderzaku i spróbuj pojechać parę zakrętów na pustej drodze. Tylko ostrożnie :!:

zaraz zaraz a kto powiedział ze całe 40 (czy 50) kg jest zaraz przy zderzaku...
Czesciowo masz dodatkowe drzwi w środku auta sam tył jakby odciac (zawaz za tyłkiem colta) to moze wazy z 10-30kg , lekkie dociazenie tylnej osi mozne nawet zwiekszyc jej przyczepnosc na zakrecie. Z tego co wiem idelanym rozwizaniem jest równa rozłożona masa w calym aucie dlatego przenosza akumulatory do bagaznika i inne cuda.
test mozna zrobic wsiadajac raz to do colta a potem do lancera i jezdzic po pustej drodze

Hubeeert - 14-05-2011, 13:40

Colt nie ma złego rozkładu masy :-) A moim zdaniem dużo lepszy niż Lancer i Galant - Galanta sprawdziłem - ciężka krowa :P
rosomak1983 - 14-05-2011, 20:05

Hubeeert napisał/a:
Colt nie ma złego rozkładu masy :-)

nie twierdze ze ma zły rozład.
Hubeeert napisał/a:
A moim zdaniem dużo lepszy niż Lancer i Galant

duzo lepiej niz lancer to napewno nie. To jest niemal to samo.
Moj lancer gdyby nie pare dodatków wazyłby mniej niz Twoj colt. W dowodzie mam 990kg to mniej niz colt GTi.

carlRP - 14-05-2011, 21:19

Tak czy siak Panowie :D ja tam jestem zadowolony z mocy Gti :P bo w przeciwieństwie do mojego 1.8 to Gti fruwa :D hehe
Plany są szeroki i mam nadzieje że po ich zrealizowaniu wyjdzie jakieś 160 lub 170 km :) pierwsze muszę sprzedać 1.8 to będzie kasa na dalsze mody:)

Nowe zdjęcia już wkrótce:)

Hubeeert - 14-05-2011, 21:22

rosomak1983 napisał/a:
W dowodzie mam 990kg to mniej niz colt GTi.
No i zastanów się dlaczego.
Jaka była fabryczna masa C68A?

Mario - 14-05-2011, 22:01

To kiedy te zdjęcia :twisted: pokaż środek :biggrin:
Anonymous - 14-05-2011, 22:07

MaRIo_ napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Był ostatnio Colt pawliku na sprzedaż. Zielone GTi z czarną maską i dachem.

Bardzo on mi się podobał :)
Ale w końcu nie wiedziałem czy zdecydował się sprzedać, bo to chyba prezent był ?
Kojarzysz może za ile był wystawiony ? :biggrin:

Prezent, prezent... I nawet wiem, kto to wszystko załatwiał, heh...
Za 3500 zł kupiliśmy tego C58, z czego sprzedaliśmy felgi i opony letnie - więc auto wyszło 3000 zł. Pawliku sprzedawał najpierw za 5500... a skończyło się na 4000. Ostatecznie chyba został rozebrany na części - po zrobieniu całej blacharki...

Szkoda auta. :(

Mario - 14-05-2011, 22:10

kuzi napisał/a:
Ostatecznie chyba został rozebrany na części - po zrobieniu całej blacharki...
:shock:
A były właściciel kupił avensisa chyba ?

Anonymous - 14-05-2011, 22:13

Taa...
rosomak1983 - 15-05-2011, 01:19

Hubeeert napisał/a:
No i zastanów się dlaczego.

no niewiem ABS, silnik pewnie troche cieższy, hamulce wieksze :P
Teraz mój bedzie wazył wiecej niz w dowodzie i pewnie wiecej niz Twój colt :D

Hubeeert napisał/a:
Jaka była fabryczna masa C68A?

to Ty mi powiedz , w dowodzie Diabla nie miałem zadnej masy wpisanej :lol:

Hugo - 15-05-2011, 12:04

carlRP fajne i zapewne szybkie auto, ale bałagan masz w temacie jak nikt i to kto go narobił :?
Zielu - 15-05-2011, 16:50

Bardzo fajny Galant :) Coraz mniej jest takich samochodów, zwłaszcza w wersji GTi, więc gratulacje z okazji nowego nabytku :) I powodzenia przy modach!