Nasze Miśki - Galant Gti 4G63 2.0 16V :)
rosomak1983 - 14-05-2011, 12:45
Hubeeert napisał/a: | R-Man napisał/a:
Idealnym kompromisem jest Lancer
Nie jest - ma jak dla mnie za małe drzwi kierowcy i za długą dzięki czemu prowadzi się gorzej niż Colt. |
Z drzwiami to w Twoim przypadku kwestia indywidualna... Jestes sporo wyzszy niz przecietny chłop Co do prowadzenia to to rozstaw osi i odległosc pomiedzy nimi jest taki sam. A lekko wieksza dupka daje lepsze rozłożenie masy To tylko 40kg czy 50 wiecej niz colt. No i chyba japoncy tez tak mysleli bo w końcu zrobili z tego modelu topowa wersje rajdowa, a nie z gala czy tez colta....
Hubeeert - 14-05-2011, 12:51
Z tego nie - z następnego i tylko ze względu na to, że:
1. Subaru zamiast Legacy dało do rajdów Imprezę - samochód mniejszy.
2. Nie Colt tylko Lancer miał być koniem pociągowym sprzedaży.
40-50kg za tylną osią więcej to wcale nie jest tak fajnie - zrób test - wrzuć do bagażnika worek ziemniaków przy samym zderzaku i spróbuj pojechać parę zakrętów na pustej drodze. Tylko ostrożnie
Mario - 14-05-2011, 13:02
Hubeeert napisał/a: | Był ostatnio Colt pawliku na sprzedaż. Zielone GTi z czarną maską i dachem. |
Bardzo on mi się podobał
Ale w końcu nie wiedziałem czy zdecydował się sprzedać, bo to chyba prezent był ?
Kojarzysz może za ile był wystawiony ?
rosomak1983 - 14-05-2011, 13:09
Hubeeert napisał/a: | 40-50kg za tylną osią więcej to wcale nie jest tak fajnie - zrób test - wrzuć do bagażnika worek ziemniaków przy samym zderzaku i spróbuj pojechać parę zakrętów na pustej drodze. Tylko ostrożnie |
zaraz zaraz a kto powiedział ze całe 40 (czy 50) kg jest zaraz przy zderzaku...
Czesciowo masz dodatkowe drzwi w środku auta sam tył jakby odciac (zawaz za tyłkiem colta) to moze wazy z 10-30kg , lekkie dociazenie tylnej osi mozne nawet zwiekszyc jej przyczepnosc na zakrecie. Z tego co wiem idelanym rozwizaniem jest równa rozłożona masa w calym aucie dlatego przenosza akumulatory do bagaznika i inne cuda.
test mozna zrobic wsiadajac raz to do colta a potem do lancera i jezdzic po pustej drodze
Hubeeert - 14-05-2011, 13:40
Colt nie ma złego rozkładu masy A moim zdaniem dużo lepszy niż Lancer i Galant - Galanta sprawdziłem - ciężka krowa
rosomak1983 - 14-05-2011, 20:05
Hubeeert napisał/a: | Colt nie ma złego rozkładu masy |
nie twierdze ze ma zły rozład.
Hubeeert napisał/a: | A moim zdaniem dużo lepszy niż Lancer i Galant |
duzo lepiej niz lancer to napewno nie. To jest niemal to samo.
Moj lancer gdyby nie pare dodatków wazyłby mniej niz Twoj colt. W dowodzie mam 990kg to mniej niz colt GTi.
carlRP - 14-05-2011, 21:19
Tak czy siak Panowie ja tam jestem zadowolony z mocy Gti bo w przeciwieństwie do mojego 1.8 to Gti fruwa hehe
Plany są szeroki i mam nadzieje że po ich zrealizowaniu wyjdzie jakieś 160 lub 170 km pierwsze muszę sprzedać 1.8 to będzie kasa na dalsze mody:)
Nowe zdjęcia już wkrótce:)
Hubeeert - 14-05-2011, 21:22
rosomak1983 napisał/a: | W dowodzie mam 990kg to mniej niz colt GTi. | No i zastanów się dlaczego.
Jaka była fabryczna masa C68A?
Mario - 14-05-2011, 22:01
To kiedy te zdjęcia pokaż środek
Anonymous - 14-05-2011, 22:07
MaRIo_ napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Był ostatnio Colt pawliku na sprzedaż. Zielone GTi z czarną maską i dachem. |
Bardzo on mi się podobał
Ale w końcu nie wiedziałem czy zdecydował się sprzedać, bo to chyba prezent był ?
Kojarzysz może za ile był wystawiony ? |
Prezent, prezent... I nawet wiem, kto to wszystko załatwiał, heh...
Za 3500 zł kupiliśmy tego C58, z czego sprzedaliśmy felgi i opony letnie - więc auto wyszło 3000 zł. Pawliku sprzedawał najpierw za 5500... a skończyło się na 4000. Ostatecznie chyba został rozebrany na części - po zrobieniu całej blacharki...
Szkoda auta.
Mario - 14-05-2011, 22:10
kuzi napisał/a: | Ostatecznie chyba został rozebrany na części - po zrobieniu całej blacharki... |
A były właściciel kupił avensisa chyba ?
Anonymous - 14-05-2011, 22:13
Taa...
rosomak1983 - 15-05-2011, 01:19
Hubeeert napisał/a: | No i zastanów się dlaczego. |
no niewiem ABS, silnik pewnie troche cieższy, hamulce wieksze
Teraz mój bedzie wazył wiecej niz w dowodzie i pewnie wiecej niz Twój colt
Hubeeert napisał/a: | Jaka była fabryczna masa C68A? |
to Ty mi powiedz , w dowodzie Diabla nie miałem zadnej masy wpisanej
Hugo - 15-05-2011, 12:04
carlRP fajne i zapewne szybkie auto, ale bałagan masz w temacie jak nikt i to kto go narobił
Zielu - 15-05-2011, 16:50
Bardzo fajny Galant Coraz mniej jest takich samochodów, zwłaszcza w wersji GTi, więc gratulacje z okazji nowego nabytku I powodzenia przy modach!
|
|
|