To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wielomarkowe salony dealerskie

Anonymous - 13-11-2006, 10:07

Hubeeert napisał/a:

I to wszystko na górze napisał facet który przez ostatnie 4,5 roku pakuje wór kasy w stary samochód warty 5 razy mniej niż wsadzona w niego kasa. :mrgreen:

Hubercie... Moja teściowa pakuje wór kasy w marchewki i kfiatki z własnego przydomowego ogródka :-) nie ze względu na to by się wyrózniac, a ze wzgledu na to ze to lubi. Sądzę, że gdybys miał emocjonalne podejscie do Syreny Bosto to tez byś ją dopieszczał :-)
Tyle, ze tego się w 'salonie' nie kupi.

Pzdrw.

Anonymous - 13-11-2006, 10:07

Hubeeert napisał/a:
Szukanie sobie czegoś co mnie wyróżnia na zasadzie - jeszcze jeden gadżet ;-) w zyciu liczy się coś innego - praktyczność.

Dla każdego pewnie liczy się coś innego. Dla jednych ważna jest praktyczność, dla innych np. niezłomność, silny charakter i na przykład własne zdanie bez względu na to co się wkoło dzieje.

Z telefonami od dealera to jest różnie. Zależy co kto lubi i to dealer powinien wyczuwać. Jeśli dealer dzwoni tylko po to, żeby pogadać, to znaczy, że jest Twoim kumplem i to z dealerstwem nie ma nic wspólnego. Po prostu dzwoni kumpel. Z czysto handlowego punktu widzenia, to on ma pieniądze zarabiać. Ja akceptuję telefony, z których dowiaduję się, że np. pojawiły się fajne małe koszulki, w które mogę ubrać moje dziecko, albo, że są fajne kurtki zimowe, tudzież nadzwyczajna obniżka cen zmieniarek.

Hubeeert - 13-11-2006, 10:24

Robert, o to to własnie - ja lubie ten samochód mimo jego wad i nie zależy mi na tym żeby się wyróżniać za jego pomocą. Dla mnie jest on wyjątkowy bo to pamiątka. Tyle w temacie.
Gdybym miał kupic nowy (a się przymierzam za jakiś czas) - miałbym duży zgryz ale prawdopodobnie nie znalazłbym w ofertach ani Mitsu ani tym bardziej Subaru nic co by mi odpowiadało.

Anonymous - 13-11-2006, 10:25

Fido__ napisał/a:

Z telefonami od dealera to jest różnie. Zależy co kto lubi i to dealer powinien wyczuwać. Jeśli dealer dzwoni tylko po to, żeby pogadać, to znaczy, że jest Twoim kumplem i to z dealerstwem nie ma nic wspólnego.

Jak sam chyba sugerujesz, jeśli dzwoni kumpel (jakiejkolwiek byłby on profesji) to co to ma wspólnego z handlem samochodami?
Ja mam szwagra, który jak najbardziej sprzedaje samochody. Czy to, że z nim rozmawiam przez telefon znaczy, ze rozmawiam z dilerem na stopie przyjacielskiej? Może zastosowanie w tej materii żelaznej zasady 'nie rusz d..py z własnej grupy' byloby zdrową przesada, ale raczej to, że on autami nowymi handluje jak dotąd nie miało żadnego wpływu na moje wybory motoryzacyjne. Bo utrzymuje z nim stosunki na zupełnie innej płaszczyźnie :-)

A jeśli tak, to po co o tym gadać w temacie przewag róznych form zakupu aut?

Jeśli lubisz auta kupowac u znajomego - Twoja wola. Ja staram się dość czytelnie oddzielic interesy od stosunków przyjacielskich - inaczej czułbym dyskomfort. Ale to tez jest osobnicze.

Pzdrw.

Anonymous - 13-11-2006, 11:32

co by nie mowic,pewne marki maja pewne swa renome czy tez jak kto woli niezwyklosc dzieki ogromnym dzialaniom marketingowym.dla mnie oczywistym[i chyba najlepszym ]przykladem jest harley-davidson i jego kupowanie stylu zycia,podczas gdy motocykl jest gratisowo.gdyby nie wykreowano takiego obrazu tych motocykli,firma prawdopodobnie znikla by z rynku kilkadziesiat lat temu,bo produkowala motory zastraszajaco zacofane technicznie i awaryjne..ale udalo sie i teraz chyba juz sa na czasie.a to ze ten styl zycia kupowaly wszystkie pomniejsze gwiazdki tzw.szolbyznesu aby sie pokazac ,bo taka byla wykreowana moda-to niewazne.wazne ,ze nakrecaly tym sprzedaz.podobnie jest z autami-ale mowienie,ze ktoras marka jest wyjatkowa ,bo rzadko spotykana jest lekkim wydaje mi sie nieporozumieniem.w moim 40-tysiecznym miescie nie spotkalem jeszcze takiego accenta jak moj,wiec czy przez to jest wyjatkowy???ja np.cenie bardzo saaba-dlatego ze jest za drogi [a za malo efektowny]dla burkow spod remizy i dzieki temu nie widze oszpeconych "tjuningiem" egzemplarzy jak to ma miejsce z VW czy BMW.