[XX-92]Lancer C6x i starsze - POLAMANE KLUCZYKI POMOCY!!!
plecho1 - 19-06-2011, 21:32
Jest to plastikowy pierścień na stacyjce od strony klucza, dochodzą do niego przewody od immobilisera.
Karol-13 - 19-06-2011, 23:25
ok, w takim razie wystarczy dostac sie do stacyjki, i wyciągnąć tę pestkę z kluczyka i jakoś to złączyć? i wtedy będzie możliwe odpalenie go dorobionym kluczykiem??? mam nadzieje że zadziała...jutro po pracy sie tym zajme:) dzieki wielkie za pomoc:)
plecho1 - 19-06-2011, 23:32
Nie ma za co. Ale jeśli uda ci się jakoś wyciągnąć złamaną część to zapytaj u gościa który dorabia klucze o taki z miejscem na tę pestkę. Jeśli taki ci dorobi to immobiliser dalej będzie spełniał swoje zadanie.
Karol-13 - 20-06-2011, 22:39
no niestety:( musze się przyznać, że nie udało mi się wyciągnąć tej ułamanej części ze stacyjki..próbowalem cienkim drutem podwadzic przy konczy i dwiema igłami po bogach...i pinceta...ale nici:( a nie chce ryzykować klejem, żeby nie uszkodzic stacyjki:( a niestety auto mi potrzebne żeby dojeżdżać do pracy codziennie....wiec wolallbym wyciagnac to i dorobić ten kluczyk....tylko jak??;/ ma ktoś jakieś pomysły??;/
plecho1 - 21-06-2011, 07:41
Jeśli klucz nie siedzi bardzo głęboko to można spróbować jakimś małym mocnym magnesem albo w złamanej części spróbować nawiercić dziurkę wiertłem powiedzmy 1mm i próbować w nią wkręcić jakiś cienki wkręt a porem za niego to wyciągnąć. Ale do tego drugiego sposoby najlepiej wyciągnąć stacyjkę.
Karol-13 - 21-06-2011, 16:38
ok...dziekuje jeszcze raz...w takim razie czeka mnie ciężka przeprawa;)
sterydzik - 11-07-2011, 19:56
mi z kolei pękła obudowa kluczyka, ta gumowoplastikowa (hgw co to za materiał). próbowałem super glue i na gorąco (gwoździem ). może wiecie jak to trwale skleić ??
Zielu - 11-07-2011, 20:55
W Cari mojego brata stało się to samo, próbował kleić, zgrzewać itd...to wszystko pół środki wystarczające tylko przez pewien czas niestety. W końcu chyba dorobił nowy kluczyk
|
|
|