To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - [II 2.0 DID] Outlander II DID 2007

mitsu00 - 19-07-2011, 18:12

regon napisał/a:
Muciek napisał/a:
No przy 120km/h już przestaje być słyszane radio

przy benzynie nie ma tragedii nawet przy wyższych km/h, a tym bardziej po zrobieniu pełnej izolacji.
Co ty opowiadasz....? Akurat typ silnika przy wyzsych predkosciach nie ma tu nic do rzeczy, tylko rodzaj wygluszenia, a akurat to ostatnie jest identyczne czy to w benzynie, czy w dizlu. OII pod wzgledem aerodynamiki a zwlaszcza wygluszenia to tragedia w porownaniu z osobowkami.
regon - 19-07-2011, 18:20

mitsu00 napisał/a:
Co ty opowiadasz...? pod wzgledem aerodynamiki a zwlaszcza wygluszenia to tragedia w porownaniu z osobowkami.

dzięki łaskawco, że mnie uswiadomiłeś - mam na mysli wygłuszenie.
Co do rudego i benzyny sorki ale benzyna jest o wiele cichsza w kazdym samochodzie.

mitsu00 - 19-07-2011, 18:27

regon napisał/a:
dzięki łaskawco, że mnie uswiadomiłeś - mam na mysli wygłuszenie.
Co do rudego i benzyny sorki ale benzyna jest o wiele cichsza w kazdym samochodzie.
I po co ten sarkazm.....? Podalem fakty a nie jakies wlasne wymysly.
regon - 19-07-2011, 18:31

od razu sarkazm, żarcik taki
detlef - 19-07-2011, 21:33

Dzięki za Wasze rozmaite uwagi :)
Trochę odechciało mi się Outlandera.. :/ Nie chcę auta głośnego w środku.. Chciałbym kupić SUV'a, który będzie komfortowy, pod tym kątem również tym bardziej, że mam małe dziecko, które mam zamiar wozić nowym autem. Hmm.. sprawa do przemyślenia jeszcze.
Outlander mi się podoba w przeciwieństwie do CR-V, RAV-4.
CX-7 z kolei pali jak szalone. To samo Grand Vitara. Może na Antarę się skuszę..

Tak czy siak, dzięki raz jeszcze!

13zbyszek13 - 19-07-2011, 22:07

detlef napisał/a:
Dzięki za Wasze rozmaite uwagi :)
Trochę odechciało mi się Outlandera.. :/ Nie chcę auta głośnego w środku.. Chciałbym kupić SUV'a, który będzie komfortowy, pod tym kątem również tym bardziej, że mam małe dziecko, które mam zamiar wozić nowym autem. Hmm.. sprawa do przemyślenia jeszcze.
Outlander mi się podoba w przeciwieństwie do CR-V, RAV-4.
CX-7 z kolei pali jak szalone. To samo Grand Vitara. Może na Antarę się skuszę..

Tak czy siak, dzięki raz jeszcze!

A ja kolego jestem ze swojego bardzo zadowolony i o tej głośności o której piszą tu koledzy to delikatna przesada, chyba że masz zamiar brykać z prędkościami powyżej 140 km/h

detlef - 19-07-2011, 22:10

13zbyszek13 napisał/a:

A ja kolego jestem ze swojego bardzo zadowolony i o tej głośności o której piszą tu koledzy to delikatna przesada, chyba że masz zamiar brykać z prędkościami powyżej 140 km/h

Ponad 140 km/h to raczej rzadko.. Po mieście raczej przepisowo, w trasie przeważnie 110km/h. No nic, widzę, że muszę się po prostu przejechać, sam ocenie bo opinie są niejednoznaczne.

13zbyszek13 - 19-07-2011, 22:13

detlef napisał/a:
Ponad 140 km/h to raczej rzadko.. Po mieście raczej przepisowo, w trasie przeważnie 110km/h. No nic, widzę, że muszę się po prostu przejechać, sam ocenie bo opinie są niejednoznaczne.

I tak trzymaj a przy okazji będzie dosyć oszczędnie bo poniżej 8 l / 100 km.

detlef - 19-07-2011, 22:15

13zbyszek13 napisał/a:

I tak trzymaj a przy okazji będzie dosyć oszczędnie bo poniżej 8 l / 100 km.

A to też bardzo ważne! :)

MetalMania - 19-07-2011, 23:39

Kupiłem Outlandera ze względy na dziecko. Moje miesięczne słoneczko śpi słodziutko i nic mu nie przeszkadza, a zrobiła już z nami trasę 100 km. Nie słuchaj pieprzenia o jakiejś tragedii w środku z komfortem, że niby w Rudym 102 jest ciszej. Są ludzie, co zawsze i na wszystko narzekać będą. A co do aerodynamiki i SUV-a - czy to się aby nie wyklucza ?? :?

Jedno jest pewne- bagażnik może i duży, ale bez dachowego to się nie obędzie :P

mitsu00 - 20-07-2011, 07:05

MetalMania napisał/a:
Kupiłem Outlandera ze względy na dziecko. Moje miesięczne słoneczko śpi słodziutko i nic mu nie przeszkadza, a zrobiła już z nami trasę 100 km. Nie słuchaj pieprzenia o jakiejś tragedii w środku z komfortem, że niby w Rudym 102 jest ciszej. Są ludzie, co zawsze i na wszystko narzekać będą. A co do aerodynamiki i SUV-a - czy to się aby nie wyklucza ?? :?

Jedno jest pewne- bagażnik może i duży, ale bez dachowego to się nie obędzie :P
Pieprzenia powiadasz.....? Ciekawie merytorycznie podbudowana argumentacja. Ja porownuje wyciszenie w OII do zwyklych aut dla Kowalskiego, nie z jakimis furami za 200-300 tys jak tu jeden na forum z Warszawy to robi i we wszystkim wybrzydza. W porownaniu z takim Passatem, Volvo V50, czy nawet kilkuletnia Octawia czy Superbem, w OII nawet przy 120 km/h jak dla mnie huczy. Jezdzac samemu, nie przejmowalem sie tym za bardzo, bo wlaczalem muze na full, ale z pasazerami, to byla inna bajka. Wszystko jednak zalezy od tolerancji uzytkownika... :D Co do pojemnosci bagaznika i ogolnie wnetrza, to jak na te klase auta - nieporownywalna :wink:
MetalMania - 20-07-2011, 07:08

Nie rozśmieszaj mnie, jak można porównywać SUV-a do Octawii czy V50- toż to różne auta, różny segment, gabaryty i aerodynamika 8)
mitsu00 - 20-07-2011, 07:14

MetalMania napisał/a:
Nie rozśmieszaj mnie, jak można porównywać SUV-a do Octawii czy V50- toż to różne auta, różny segment, gabaryty i aerodynamika 8)
Jak mozna...? Ano dlatego ze OII czesto w prasie porownywany jest do podwyzszonego kombi. Gabarytowo moze i jest ciut wiekszy od tamtych, ale nie wiele. A co do wyciszenia to kolego nie masz sie ze mna w czym spierac. Ty chyba nie masz pojecia co kryje sie pod tymi plastikami w twoim aucie. Ja swojego bylego rozebralem do golej blachy, wiec nie leje wody. Nawet po komplexowym wyciszeniu jest o niebo lepiej, ale nie optymalnie.
rezon - 20-07-2011, 07:41

MetalMania napisał/a:
jak można porównywać SUV-a do Octawii czy V50- toż to różne auta, różny segment, gabaryty i aerodynamika
bo wiele osób uważa Outka niemal za limuzynę - cichą, komfortową, świetnie prowadzącą się na jezdni - a taki nie jest. Outek jest bardzo praktycznym samochodem - bagażnik, wysokie zawieszenie, miejsce w środku, napęd 4x4, itd., ale jak ktoś jeździ dużo i szybko - to komfort jest umowny. Jazda 1000km w jeden dzień przy prędkościach pow. 120 jest męcząca.
detlef napisał/a:
Po mieście raczej przepisowo, w trasie przeważnie 110km/h
I przy takich prędkościach hałas w Outku jest akceptowalny (zwłaszcza benzynowych) - po za szybkim ruszaniem w mieście, gdzie huk gąsienic w 2.0DID da o sobie znać ;) ale to chwila - więc nie przeszkadza. Przy prędkości ok. 140-150 hałas jest na dłuższych dystansach dokuczliwy i utrudnia słuchanie muzyki (ja nie lubię słuchać głośno). Paradoksalnie - nie wiem dlaczego przy prędkości ok. 160 wydaje się, że jest ciszej, ale rzadko tak jeżdżę. najczęściej na autostradach jeżdżę przepisowo czyli 140-149 ;) - a to niestety najgorszy chyba zakres prędkości w Outku i dlatego narzekam na hałas. JAk ktoś jeździ nieco szybciej to hamulcami też nie będzie zachwycony, ale jeździłem z gorszymi, więc tylko ich trwałość pozostawia trochę pola do udoskonaleń.

[ Dodano: 20-07-2011, 07:52 ]
MetalMania napisał/a:
Jedno jest pewne- bagażnik może i duży, ale bez dachowego to się nie obędzie
:shock: Nawet na narty w pięć osób wpakowałem wszystko do środka :)
lexus - 20-07-2011, 10:46

Panowie wszystko zależy od kasy jaką się posiada lub chce wydać na auto .mnie stać było na outlandera i jestem zadowolony ,jak bym miał na zbyciu jeszcze ze 200tyś to pewnie bym kupił infinity albo lexusa .Co nie oznacza że jestem z outka niezadowolony wiedziałem co kupuję nikt nie wymaga od suv-a zachowania limuzyny nie ten segment.Kolego Detlef nie słuchaj za bardzo kolegów którzy tak narzekają na outlander ,.Ten samochód zawsze kiedy o nim mowa czy to w prasie czy radio czy tv ma mega pozytywne opinie .Jest najepiej sprzedającym suv-m w swojej klasie ,i to od kilku lat .to naprawdę solidne auto ,co nie znaczy że bez wad.Ja mam kupione używkę i zero problemów od 1,5roku (07rok).W trasie robie ok 1500km bez problemu na raz i czuję się całkiem dobrze .Nie jest też głośno jak tu piszą , a przynajmniej porównywalnie do innych aut segmentu.Np.w tescie motoru nr 27 z 2010r mierzono poziom chałasu w 8 autach( z dieslem) tego segmentu . cytuję Chałas przy 50/godz FORD-59,8 ,, HONDA- 59,0,, HYUNDAI-60,3 ,, MITSUBISHI-61,1,, SKODA -61,2 SUZUKI-62,2 TOYOTA-59,5 VW-60,2 ,,,,, Przy 100/godz; F- KUGA-67,0 ,, H-CR-V -65,8 ,, HY-IX35-66,2 ,, M-OUTLANDER 66,6 ,, S-YETI-65,5 ,, S-GR.VITARA- 68,6 ,, T-RAV4-66,4, , VW-TIGUAN 66,0 . Jak widać mitsu jest tu w środku tabeli ,a ogólnie w tym teście zdobył PIERWSZE miejsce ,zresztą nie tylko w tym ale i w kilku innych które mam.I do tych aut można porównywać outlandera a nie z brykami za 250tyś