Dom/garaż/ogród - klucz dynamometryczny
Anonymous - 27-10-2011, 22:16
Panowie troszkę luzu Stres niezbyt często pomaga
Ja chcę używać dynamometrycznego do kół. W nie musicie. Nie mam zamiaru was przekonywać, że tak trzeba, bo nie jest to niezbędne.
Nie chcę też być przekonywany, że nie warto.
Chcę wiedzieć jakich używacie, a jeśli nie używacie to naprawdę mnie to nie interesuje
Dzięki wszystkim za rady
i9i - 28-10-2011, 22:25
Ja używałem tego z Kauflanda przy madzi, bo tylko nasadka wchodziła do czasu aż wykręcałem półoś z Cari i zapomniałem, że gwint jest lewy i po 8 minutach skakania grzechotka w nim strzeliła, ale do odkręcania śrub jest dobry i jak znowu taki utrafię to sobie go kupię
hajmanek - 28-10-2011, 23:10
Ja kupilem w Lidlu jak mieli oferte na narzedzia samochodowe i nie dalem wiecej jak 120zl, a klucz spoko. Dociagalem nim glowice i wszystko gra. Nasadki 1/2, spore ramie i klika tak jak profesjonalne narzedzie. Tylko nie pamietam jakiej jest firmy
Anonymous - 29-10-2011, 07:53
mój już jedzie kurierem
115zł z przesyłką
HouseM - 29-10-2011, 21:30
Za te 120 kupił bym przeciętny klucz pneumatyczny plus dobry krzyżak do sprawdzania ręcznie .
Sticker - 29-10-2011, 22:49
HouseM napisał/a: | Za te 120 kupił bym przeciętny klucz pneumatyczny plus dobry krzyżak do sprawdzania ręcznie . |
Wątpie aby którykolwiek klucz pneumatyczny do 120zł był w stanie odkręcić lub dobrze dokręcić śrubę/nakrętkę koła.
Jeśli się mylę to wskaż mi taki klucz.
i9i - 30-10-2011, 07:32
Dobrym Krzyżakiem własne koło szybciej zdejmiez i założysz bez udziału pneumata
robertdg - 30-10-2011, 08:10
HouseM napisał/a: | Za te 120 kupił bym przeciętny klucz pneumatyczny plus dobry krzyżak do sprawdzania ręcznie . | Świetny pomysł, tylko, że jak kolega nie ma kompresora (tu nie wystarczy mały pyrtek) to sobie ten pneumat może jedynie napędziec pompką do roweru albo wiatrem z lacia, jeszcze mu krzyżak proponujesz jako alternatywe, oj przepraszam, wyprzedziłeś moje myśli, kolega kupi pneumata i krzyżaka, w domu sobie przypomni, że nie ma kompresora, więc pneumat na pólke, a sam zacznie walczyć krzyżakiem, muszę Ci przyznać, że to całkiem sprytne
jacek11 - 30-10-2011, 12:06
To jak już jesteśmy przy pneumatykach,to może jakieś podpowiedzi?jakie dobre,jakie ceny?
robertdg - 30-10-2011, 12:45
jacek11, jeżeli masz do wydania 400zł to będzie idealny kompromis INGERSOLL-RAND - często mozna spotkać na budowach, naprawde dobrze się sprawiają i można uznać, że taki profesjonalizm w 2/3ceny bardziej znanych profesjonalnych narzędzi
http://allegro.pl/klucz-u...1898716978.html
Ale do tego pasowałby osobny temat
HouseM - 30-10-2011, 15:43
jacek11 napisał/a: | To jak już jesteśmy przy pneumatykach,to może jakieś podpowiedzi?jakie dobre,jakie ceny? |
Nie ma co szaleć jeśli klucz ma być do zastosowań "domowych" Mój pneumatyk kosztował 90 zł w Castoramie. Od 3 lat świetnie spełnia swoje zadanie. Czyli dwa razy do roku odkręcenie i przykręcenie kompletu kół w 3 autach. Czasem też używam go gdy nie mogę odkręci jakiejś śruby. Postuka , popuka i każda śruba puści po chwili. Pamiętam jedynie aby zawsze przed użyciem wlać mu kilka kropelek oleju zgodnie z instrukcją.
Do celów zarobkowych z pewnością by się nie nadał ale nie rozmawiamy tu o wyposażaniu profesjonalnego warsztatu.
Anonymous - 30-10-2011, 17:27
Dla mnie pneumat jest nie potrzebny, bo nie robię zmiany kół na czas ani w 20 autach
Bardziej chodzi mi o precyzję, bo uwierzcie, że nawet oryginalnym kluczem jestem w stanie za mocno dokręcić. Tylko po to potrzebuje dynamometra
Nie każdy musi się ze mną zgadzać
jacek11 - 31-10-2011, 21:38
bartek2800 napisał/a: | Bardziej chodzi mi o precyzję, bo uwierzcie, że nawet oryginalnym kluczem jestem w stanie za mocno dokręcić. Tylko po to potrzebuje dynamometra
Nie każdy musi się ze mną zgadzać |
Jasna sprawa,że każdy może mieć swoje zdanie,i ważne jest aby każdy tolerował zdanie innych
a co do pneumatyka,to pytam,bo to przydatna rzecz,nie tylko do zakładania kół kilkakrotnie się przymierzałem do kupna,ale to drogi gips,i nie chciałbym wywalić kaski w błoto.
Anonymous - 03-11-2011, 16:25
jacek11 napisał/a: | bartek2800 napisał/a: | Bardziej chodzi mi o precyzję, bo uwierzcie, że nawet oryginalnym kluczem jestem w stanie za mocno dokręcić. Tylko po to potrzebuje dynamometra
Nie każdy musi się ze mną zgadzać |
Jasna sprawa,że każdy może mieć swoje zdanie,i ważne jest aby każdy tolerował zdanie innych
a co do pneumatyka,to pytam,bo to przydatna rzecz,nie tylko do zakładania kół kilkakrotnie się przymierzałem do kupna,ale to drogi gips,i nie chciałbym wywalić kaski w błoto. |
|
|
|