[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY8A 2.0DID] Chip tuning 1.8 DID / 2.0 DID
greg300 - 04-11-2011, 14:47
RalfPi. kazde z tych wyścigów to były próby z kolegami a nie przypadkowe spotkanie na drodze. mozesz wierzyć lub nie ale zakładam ze załatwia to moment obrotowy który napewno jest większy niz w ww skodzie.Misiek naprawde zap....ala strasznie. boxa V-tech tez polecam dla tych co nie chcą dłubać w oprogramowaniu. Sprawa spalania wygląda tak ze jestem w stanie jezdzić poza miastem w granicach 4,7L a 5,2L.sam nie wierzyłem we wskazania komputera wiec zrobiłem test i zalałem auto do pełna(wyniki są prawidłowe).trasa poska-hiszpania wyszło mi 5,5 ale nie bede ukrywał ze w niemczech dałem czadu.Wg moich spostrzeżeń i wyliczen stwierdzam ze spalanie spadło sporo. raz jak sie bawiłem jadąc z pracy do domu w nocy uzyskałem spalanie na poziomie 4,2L ale prędkość balansowała miedzy 70 a 100 przy czym jechałem tez przez miasto.tyle ze to męka a nie jazda hihi.Pozdrawiam
jaceksu79 - 04-11-2011, 15:59
greg300, poniosło chyba Ciebie trochę....
krzychu - 04-11-2011, 17:07
Ale z tą skodą to pewnie nieumiejętny kierowca. Pali gumę, potem zmieni nie tam gdzie trzeba bieg i ma stratę...
jaca71 - 04-11-2011, 20:39
krzychu napisał/a: | Ale z tą skodą to pewnie nieumiejętny kierowca. |
Ja tam kiedyś objechałem jak chciałem Imprezę WRX, tyle że gość patrzył na mnie jak na głupiego Ciekawe o co mu chodziło? Czyżby zawiść, a może politowanie?
jaceksu79 - 04-11-2011, 21:57
jaca71 napisał/a: | krzychu napisał/a: | Ale z tą skodą to pewnie nieumiejętny kierowca. |
Ja tam kiedyś objechałem jak chciałem Imprezę WRX, tyle że gość patrzył na mnie jak na głupiego Ciekawe o co mu chodziło? Czyżby zawiść, a może politowanie? |
to jest jeszcze coś innego - mając/jeżdząc subaru jesteś skazany na ciągłą rywalizację z każdym. Każdy chce się z Tobą ścigać. Nawet głupim foresterem jadać w zimę na ośnieżonej drodze każdy chce z Tobą się ścigać - strasznie głupie to uczucie i ten koleś pewnie miał już tego dosyć
greg300 - 04-11-2011, 22:11
jaceksu79 napisał/a: | greg300, poniosło chyba Ciebie trochę.... |
Nie poniosło mnie.Wszystko co napisałem jest faktem. A z tą skodą jechaliśmy z kumplem 40km. to nie był wyścig na 400m. podobna sytuacja była z MITSU ECLIPSE GSX 2.0T mojego kuzyna, tez nie dał rady. Panowie staram sie wam przekazać mozliwości tego auta po remapie. jezeli nie dajecie wiary to trudno.
RalfPi - 04-11-2011, 22:28
greg300, IMO diesel idzie inaczej jak benzyna - i w takich powiedzmy wyścigach, jak Twój kolega nie chciał kręcić swojej Skody za mocno.. to przy niższych obrotach odstawał. Ale jeśli by kręcił z odpowiednich obrotów Skodę.. to myślę, że ciężko by Ci było go łyknąć.. A już z pewnością nie "pozamiatałbyś" Skodzinki - taka moja opinia.
PS Pozamiatałem to ja.. ale Ojca Pandę:) I tu naprawdę było pozamiatane:)
Co do tematu - naprawdę fajnie, że diesle można "tak łatwo" podkręcić do wyższej mocy.. Szkoda, że nie wspominają o tym przy zakupie furki.. Teraz będę wiedział i powiem szczerze, że możliwość zdecydowanie tańszej zmiany parametrów silnika, jak dla benzyny przemawia za dieslem i jest dla mnie bardzo mocnym argumentem..
A może zwyczajnie zazdrość mnie zżera, że w benzynce jest to trudniejsze;)
mitsu00 - 04-11-2011, 22:32
greg300 napisał/a: | Nie poniosło mnie.Wszystko co napisałem jest faktem. A z tą skodą jechaliśmy z kumplem 40km. to nie był wyścig na 400m. podobna sytuacja była z MITSU ECLIPSE GSX 2.0T mojego kuzyna, tez nie dał rady. Panowie staram sie wam przekazać mozliwości tego auta po remapie. jezeli nie dajecie wiary to trudno. | Wypadaloby nadmienic ze uklad przeniesienia napedu nie ma juz takich zapasow w Mitsu. Wiem z wlasnego doswiadczenia i znajomych. Radze juz teraz odkladac na nowe sprzeglo i dwumas. Albo od razu poszukac wzmocnione, bo przy dynamicznej jezdzie nie pociagnie wiecej przy dobrych wiatrach jak 30-40 kkm.
greg300 - 04-11-2011, 22:40
mitsu00 napisał/a: | Wypadaloby nadmienic ze uklad przeniesienia napedu nie ma juz takich zapasow w Mitsu. Wiem z wlasnego doswiadczenia i znajomych. Radze juz teraz odkladac na nowe sprzeglo i dwumas. Albo od razu poszukac wzmocnione, bo przy dynamicznej jezdzie nie pociagnie wiecej przy dobrych wiatrach jak 30-40 kkm. |
Z tym sie zgodze, nastawiam sie na to.czytałem troche na forach VW i moze pokombinuje z kołem zamachowym jednomasowym, bo to jest najsłabsze ogniwo tego układu. Co do reszty gratów MASTERS zapewniił mnie ze to bezpieczna moc dla tego silnika
[ Dodano: 04-11-2011, 22:58 ]
RalfPi napisał/a: | PS Pozamiatałem to ja.. ale Ojca Pandę:) I tu naprawdę było pozamiatane:) |
no z tym pozamiatałem to moze za mocne słowo, ale byłem lepszy. moc zblizona 190KM a 400Nm robi gnój. od 1900obr mam 300Nm a przy 2100 jest pełne 390Nm i tak przy 4000obr mam 350Nm. moc maxymalna 190KM trzyma az do odcięcia tyle ze rozsądnie jest kręcić tylko do 4000obr. pisze to patrząc na wykes z chamowni. kolega ze skody musi wachlować biegami kiedy ja w zasadzie biegów zmieniać nie musze.
RalfPi - 05-11-2011, 08:31
Postanowiłem sobie przeliczyć i moc Twojego silnika (zakładając, że 4000 obr/min i 350Nm są dokładne) i wyszło mi 198.5 KM - czyli powiedzmy 200 KM.
Wiesz greg300, z początku Twoja wypowiedź zabrzmiała dość buńczucznie.. Ale jeśli jest tak jak mówisz, to podziwiam możliwość takiego "podkręcenia" Lancera w dieslu. Szerokiej drogi! Pozdrawiam
Portugal - 05-11-2011, 14:17
greg300 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Wypadaloby nadmienic ze uklad przeniesienia napedu nie ma juz takich zapasow w Mitsu. Wiem z wlasnego doswiadczenia i znajomych. Radze juz teraz odkladac na nowe sprzeglo i dwumas. Albo od razu poszukac wzmocnione, bo przy dynamicznej jezdzie nie pociagnie wiecej przy dobrych wiatrach jak 30-40 kkm. |
Z tym sie zgodze, nastawiam sie na to.czytałem troche na forach VW i moze pokombinuje z kołem zamachowym jednomasowym, bo to jest najsłabsze ogniwo tego układu. Co do reszty gratów MASTERS zapewniił mnie ze to bezpieczna moc dla tego silnika
[ Dodano: 04-11-2011, 22:58 ]
RalfPi napisał/a: | PS Pozamiatałem to ja.. ale Ojca Pandę:) I tu naprawdę było pozamiatane:) |
no z tym pozamiatałem to moze za mocne słowo, ale byłem lepszy. moc zblizona 190KM a 400Nm robi gnój. od 1900obr mam 300Nm a przy 2100 jest pełne 390Nm i tak przy 4000obr mam 350Nm. moc maxymalna 190KM trzyma az do odcięcia tyle ze rozsądnie jest kręcić tylko do 4000obr. pisze to patrząc na wykes z chamowni. kolega ze skody musi wachlować biegami kiedy ja w zasadzie biegów zmieniać nie musze. |
Siema mitsu.....
patrycjuszek - 15-11-2011, 09:09
Ja zlikwidowałem dpf , mam 400 nM przy 2100 obr i zrobiłem już 20kkm ( obecnie auto ma 120 kkm). Jak sie nie strzela ze sprzęgła to można długo jeździć. A jak padnie dwumas to jest tanie wyjście:
dwumas regenerują w Poznaniu za 500 pln, wkłądają twardsze spężyny jak ktoś chce i dają nawet 24 mies gwarancję www.sprzeglo-service.pl lub
zamiennik LUK kosztuje 1500 pln na alledrogo.
Jednomas odradzam tak jak spawanie dwumasu. Dwumas chroni skrzynie, przeguby i panewki.
greg300 - 15-11-2011, 16:01
patrycjuszek napisał/a: | Ja zlikwidowałem dpf , mam 400 nM przy 2100 obr i zrobiłem już 20kkm ( obecnie auto ma 120 kkm). Jak sie nie strzela ze sprzęgła to można długo jeździć. A jak padnie dwumas to jest tanie wyjście:
dwumas regenerują w Poznaniu za 500 pln, wkłądają twardsze spężyny jak ktoś chce i dają nawet 24 mies gwarancję www.sprzeglo-service.pl lub
zamiennik LUK kosztuje 1500 pln na alledrogo.
Jednomas odradzam tak jak spawanie dwumasu. Dwumas chroni skrzynie, przeguby i panewki. |
no i to jest fajne rozwiązanie.to mi sie podoba. ta regeneracja brzmi niezle hihi
jaceksu79 - 15-11-2011, 16:17
patrycjuszek napisał/a: | dwumas regenerują w Poznaniu za 500 pln, wkłądają twardsze spężyny jak ktoś chce i dają nawet 24 mies gwarancję www.sprzeglo-service.pl l |
dzięki mi to też z czasem się przyda
a dpf miałeś otwarty - to tak jakbyś go nie miał
JCH - 15-11-2011, 19:06
patrycjuszek napisał/a: | Dwumas chroni skrzynie, przeguby i panewki. | W jaki sposób dwumas chroni panewki
|
|
|