To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - [EA5A/W 2.5] Mała stłuczka, prośba o radę w starciu z ubezpi

polaff - 08-11-2011, 22:26

a nie można cesji zrobić na warsztat i postawić auta w ASO?
ja zawsze tak robię i nigdy mnie nic nie obchodzi i zrobione jest ok.

jan.600 - 13-11-2011, 11:17

Trzeba było brać rozliczenie bezgotówkowe :lol: , warsztat zrobił by swoje, a ubezpieczyciel zapłacił ile się należy. Czysty, bezstresowy interes.

A jak myślałeś że dostaniesz zaraz ze 3000PLN, a naprawisz za 500PLN to się grubo mylisz. Teraz to możesz się trochę poawanturować, to dodadzą parę groszy. A jak nie to sąd, wygrasz pewnie na 99%, tylko już może będziesz jeździć innym samochodem :lol:

Po za tym malować całą maskę bo rożek zagięty, że ledwo widać w n letnim samochodzie... Żeby po tym malowaniu (u najtańszego fachmana, bo kasa musi zostać), Ci lakier z połowy maski nie zaczął odpadać po pól roku :lol:

Zhan - 25-11-2011, 15:39

Witam,

Dziś spotkało mnie spore zaskoczenie, otóż PZU bez mojej zgody a wręcz wbrew mojej woli przelało mi kasę na konto. Fakt, że trochę ich przetrzymałem w związku z sajgonem w pracy od jakiegoś czasu nie mam możliwości nic ustalić w sprawie warsztatu ale podczas kilku rozmów telefonicznych z przedstawicielem PZU (dzwonią co kilka dni z pytaniem czy już podjąłem decyzję) sygnalizowałem, że ich wycena mnie nie satysfakcjonuje i będę reklamował wycenę lub robił bezgotówkowo jak tylko znajdę sensowny warsztat. Ostatnia taka rozmowa odbyła się na początku tego tygodnia i obiecałem, że dziś najdalej dam im odpowiedź. Jakaś kobieta miała do mnie dziś zadzwonić w sprawie mojej decyzji. Zamiast tego mam pieniądze na koncie. Czy to coś zmienia w mojej sytuacji? W zasadzie już zdecydowałem się na naprawę bezgotówkową i właśnie jadę do polecanego zakładu.

pozdrawiam