To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Obniżka akcyzy a Wy nic????

Anonymous - 07-09-2005, 12:48

Cytat:
Należy się cieszyć ,że nie było klęski żywiołowej w Rosji bo wtedy paliwo w Polsce by zdrożało o jakieś 1000%.Dziwne jest też,ze jeszcze nikt z naszych polityków nie wymyślił,żeby pomóc naszemu nowemu Wielkiemu Bratu i oddać mu nasze rezerwy paliwowe,przecież oni są "bardzo biedni" a i benzynkę mają "drogą"a nam się przecież tak dobrze powodzi.

Benzynka w Rosji, a dokładnie w Moskwie kosztuje w przeliczeniu jakies 1,60 zł/litr...jakies pytania ? Confused

ryso - 07-09-2005, 13:26

Mosci panowie,na Moskwe,na Moskwe :wink:
Chooper - 07-09-2005, 17:33

Jop twoja mać...Nu Zajac Pagadii...:mrgreen:
sla - 08-09-2005, 08:46

filip napisał/a:

Benzynka w Rosji, a dokładnie w Moskwie kosztuje w przeliczeniu jakies 1,60 zł/litr...jakies pytania ?
Tak, gdzie nabiera u nas takiej wartości?Może jest przesyłana przez Kuwejt lub Arabię Saudyjską.Czy można zastosować ten sam manewr z naszymi pensjami?
raddex - 19-09-2005, 22:37

no troche wreszcie stanialo, ale i tak jest to przesada. Tydzien temu tankowalem po 4,65 za litra dzis 4,39 - troche lepiej, ale rzeczywiscie jak spadnie ponizej 4 zeta to dopiero bede zadowolony
luk_szc - 19-09-2005, 23:04

To ja w Płocku widziałem paliwko po 4,85 :shock: a jak zajechałem do W-wki to widziałem po 4,65 - teraz spadło do 4,45 . Ciekawe dlaczego w Płocku jest najdrożej z prawie całej polski ? Koszty transportu :!: :?: :!: :shock:
piwkotom - 19-09-2005, 23:12

jakby kogos interesowalo to w poprzedniej polityce jest dokladnie opisany mechanizm ustalania cen benzyny w Polsce. Baaaardzo ciekawy artykul tylko co z tego? Dopoty dopoki bedzie u nas monopol to bedzie jak jest a na dodatek wiele wskazuje na to ze popis pozwoli orlenowi kupic lotos, to dopiero bedzie jazda, znaczy sie wolna poleczka ;)
Anonymous - 19-09-2005, 23:13

heh, wiesz w gdansku paliwo tez kosztuje wiecej niz gdzieindziej (porownuje ceny stacji lotosu)!!
to troche niezrozumiale, ale co poradzic...

Karwoś - 20-09-2005, 00:07

w białymstoklu na BP 4,63 4 dni temu a teraz to nire wiem ale chyba 4,45 a 7 dni wcześniej 4,71 - to był ból. O iwłaśnie usłyszałem że gaz podrożeje o 7,5 % dla hurtowników i 3% dla odbiorców detalicznych. Ale kiedy to nie wiem:(
piwkotom - 20-09-2005, 00:08

adams12 napisał/a:
heh, wiesz w gdansku paliwo tez kosztuje wiecej niz gdzieindziej (porownuje ceny stacji lotosu)!!
to troche niezrozumiale, ale co poradzic...

wiem ;) mam zonke w Gdansku wiec bywam czesto :D dlatego tankuje zawsze 60km przed 3miastem bo gaz tez jest pierunsko drogi.
Rozchodzi sie jednak o to ze lotos dostosowuje swoje ceny do orlenu minus pare groszy a po polaczeniu to wiesz.... jak bedzie pasowalo. Poza tym lotos zaczyna stanowic konkurencje dla orlenu i to jest ciekawe dlatego orlen tez nie moze poszalec. Jak bedzie jeden dostawca na Polske to koniec, lezymy na lopatkach, na dodatek jak tam beda siedziec politycy to zrobia jeszcze tak ze dowala do gazu i nie bedzie ratunku. Baterie sloneczne tez odpadna bo wprowadza jakis inny odpowiedni podatek. Zasadniczo to rozowe perspektywy ;)

TNT - 20-09-2005, 07:46

A w Auchan dzis 4,15 niezla cena ale i tak o wiele za drogo.
Anonymous - 20-09-2005, 17:05

w weekend w toruniu widziałem na stacji Jet Pb95 po 3.99
witek.w-wa - 20-09-2005, 19:03

Jak by barany, znaczaco obnizyli cene benzyny na np 3.00PLN !!. to pewnie by mieli duzo wieksze wplywy z akcyzy ze wzgledu na wiekszy obrot i zmiejszenie szarej strefy. Ludzie by duzo wiecej jezdzili. Mniej ludzi by kombinowalo z gazem itp.
Tak jak to sie stalo z podatkiem dla firm jak ustalili go na poziomie 19% to maja wieksze wplywy mimo ze podatek drastycznie mniejszy.

No ale jak w sejmie sa ludzie ktorym trzeba zoltymi karteczkami samoprzylepnymi zaznaczac gdzie maja podpisac. , to co sie dziwic :evil:

Moominek - 21-09-2005, 08:02

MOTOFAKTYl
JCH - 21-09-2005, 08:21

Długo nie potrwało...
Od dziś PKN Orlen podnosi ceny hurtowe paliw, co ma skutkować podwyżką cen o ok. 13 gr na stacjach benzynowych.
Zatankujcie baki :!: